2. liga

Nechceme hrát druhé housle, velí lodivod Hodonína Tomáš Hruška

Před sezónou se v Hodoníně řešilo, které mládežnické soutěže se budou přihlašovat, nakonec to vyšlo pro jeden juniorský tým, který by měl být výborným místem pro sehrání celého celku do nadcházejících let. Jedním z tahounů by měl být Tomáš Hruška.

Tomáši, v letošní sezóně nastupujete v Hodoníně za juniorku, čím to, že se zde letos přihlásila tato soutěž?

Po konci sezóny se trenéři rozhodovali, jak nastoupíme do příští sezóny. Určitě jsme chtěli přihlásit juniorský tým a rozhodovalo se, zda přihlásit i tým dorostenců. Nakonec jsme usoudili, že nejlepší variantou bude netrhat partu a nechat tým pospolu. Tak jako to fungovalo vlastně do teď. Před sebou máme teď pár sezón, ve kterých můžeme vylepšovat náš týmový, ale i individuální výkon.


Jaké jsou ambice v Extralize juniorů?

Samozřejmě chceme vyhrát titul. (smích) Teď vážně, je to naše první sezóna v juniorské lize a hlavní cíl pro nás je nasbírat zkušenosti do dalších sezón, ale zároveň nechceme hrát “druhé housle” a budeme určitě bojovat o každý bod. Chceme ukázat, že i náš moravský klub umí hrát hokejbal a je schopný vyrovnat se jakémukoli soupeři.


Jak zatím hodnotíte vstup do sezony?

Hned první zápas jsme dostali od Ježků 13 brankový debakl a myslím si, že to byla facka, kterou jsme potřebovali. Do dalších zápasů jsme nastoupili jako zcela jiný tým. Snažíme se hrát hodně fyzický hokejbal a do každého zápasu jdeme na 110 %. Samozřejmě si ale uvědomujeme, že sezóna je ještě dlouhá a máme určitě co zlepšovat.


Jaký tým bude pro Vás největší rival?

Nevím jak pro klub, ale pro mě to je určitě Brno. Mám tam spoustu kamarádů a s některými se znám už od přípravky, vzájemné zápasy jsou vždy krásně vyhrocené. (smích)

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6