2. liga

Jihlava deklasovala Zohor, Letci otočili nad Bulldogs a Okříšky udržely domácí neporazitelnost

Již celkem 4. kolo proběhlo o uplynulém víkendu, kdy se odehrály 3 duely a zápas mezi Sudoměřicemi a Eagles Brno musel být odložen. V necelém 4. kole padlo 27 branek, což činí krásný průměr devíti branek na zápas. Jak jednotlivé duely vypadaly? Pojďme se postupně podívat.

SK Jihlava – HBK Roconaba Zohor 10:0

(3:0, 5:0, 2:0) – Michal Prudík, Zdeněk Ščudla


V sobotu ve 14 hodin se uskutečnil souboj dvou velkých aspirantů na vítězství po základní části. Zohor již před zápasem avizoval velkou marodku jejich hráčů a 1. brankáře. Ač přijel Zohor do Jihlavy sebevíc natěšený, jihlavské SK hned v 1. třetině ukázalo, že si z jejich domácí půdy dnes Zohor neodveze ani bod. Hned ve 2. minutě zasadil Jaroslav Fejt 1. zásah utkání, kdy propálil slovenskou legendu Mariána Komínka, který suploval za nemocného brankáře hostí. Do konce 1. třetiny stihli ještě jihlavští přidat další dvě trefy. Do 2. třetiny vlétl Zohor s odhodláním vývoj utkání otočit, nicméně vždy ztroskotali na velice výborně chytajícím brankáři domácích Lukáši Čárovi. SK přidalo během 2. třetiny pět branek a osud zápasu byl de facto zpečetěn. Během poslední třetiny se ještě prosadil Bohatý a na konečných 10:0 upravoval v 38. minutě Lukáš Pošvic. Jak již bylo výše zmíněno, v zápase exceloval čistým kontem a 26 zásahy Lukáš Čára a čtyřbodový Lukáš Pošvic, který si připsal 2 branky a 2 asistence. Ač je výsledek krutý a jednoznačný, Zohor si zaslouží obdiv a pochvalu za to, že i s takovou sestavou do Jihlavy dorazil a srdnatě bojoval.


HBK Bulldogs Brno B – HBC Flyers Jihlava 4:6

(2:0, 1:5, 1:1) – Petr Pavlovec, Marek Vykydal


Brňané přivítali v sobotu ve 14 hod na brněnském hřišti jihlavské Letce, kteří přijeli přesně se 2 lajnami a brankářem Drštičkou. Brno na Flyers vlétlo bez ostychu a již v 19. minutě vedlo 3:0 zásluhou branek Hrušky, Šíra a Protivy. Letci ale ukázali, že ne nadarmo hráli loňskou sezónu finále 2. ligy. Následně během dvaceti tří minut vstřelili Flyers brněnským Bulldogs 6 branek zásluhou Bendy, Jobáka, Schreka, Volfa, Součka, Rezka a zcela otočili vývoj utkání. Ve 45. minutě korigoval na 4:6 brněnský Vančík. Pro Brno je to tak 4. utkání v řadě, kdy nedokázalo bodovat a okupují poslední místo tabulky. Letci se svém 3. zápase v řadě dokázali bodovat a jsou tak na 4. místě tabulky společně s Okříšky a Zohorem.


JVSK SLZA Okříšky – HBC Hodonín 6:1

(1:1, 3:0, 2:0) – Petr Pavlovec, Šimon Filípek

V neděli v 11 hodin se u okříšské sokolovny udál jediný nedělní zápas. Úvod utkání se povedl více domácí SLZE, která začala aktivním napadáním a do prvních šancí se dostali okříšští Fila a Malý, ale jejich střely skončily na šikovném brankáři hostů Pomajbíkovi. Ve 4. minutě zafungovala již poněkolikáté v této sezóně spolupráce po ose Fiala - Mejzlík, když Fiala přihrál právě Marku Mejzlíkovi a ten otevřel skóre utkání. Hodonín nehrál vůbec špatně a nepříjemně napadal obranu domácích. Jejich šance však kryla pozorná obrana domácích s Musilem v bráně. Ten však nestačil na střelu od mantinelu z 11. minuty, kdy se prosadil hodonínský junior Nikolas Randis. Ve 13. minutě svůj tým oslabil do konce utkání hostující Rapant, což se ukázalo jako klíčový faktor celého utkání. Od této chvíle začaly Okříšky soupeře přehrávat a výsledkem byl povedený vstup do 2. třetiny, když Fiala napadáním donutil k chybě obranu Hodonína, míček uzmul na modré čáře Marek Mejzlík a dělovkou nedal brankáři hostů žádnou šanci - 2:1 pro SLZU. Svůj další hattrick Mejzlík dokončil v 19. minutě, když po asistenci zkušeného Bednáře zvýšil na 3:1. Další branku v síti Hodonína přinesla 28. minuta utkání, když po dobrém pohybu v útočném pásmu a asistencích Fialy a Sýkory prostřelil vše, co mu stálo v cestě, útočník Karel Chlubna. Právě Chlubna měl ve druhé třetině ještě šanci na další gól, kterou mu zastavil hodonínský David Helešic faulem a sám faulovaný Chlubna se rozjel k nařízenému trestnému střílení, které skončilo na tyči okříšského brankáře. Následné šance Hodonína pokryl v brance SLZY Roman Musil, a tak se ve 33. minutě znovu radovali domácí. David Fiala vystihl rozehrávku Hodonína a předložil na kruhy míček přesně na hokejku Sýkory, který vymetl horní roh branky Hodonína a navýšil stav utkání na 5:1. Domácí hráli s chutí a Hodonín už tušil, že si z Okříšek body neodveze. Další střely Malého, Pyska, Riedla, Přibyla či Samka v brance sice neskončili, ale ve 40. minutě uzavřel skóre Tomáš Sýkora, který si v nájezdu položil brankáře a stanovil výsledek utkání na 6:1. Ke konci utkání ještě dobře chytajícího Musila vystřídal Hašek, který kryl několik střeleckých pokusů Hodonína. Okříšky si tak po dobrém týmovém výkonu odnáší z nedělního utkání 3 body a těší se na sobotu 15.10., kdy doma od 11 hodin přivítají brněnské Buldoky.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6