2. liga

Poslední kolo základní části mnohé napovědělo, čekají nás už jen pouze dohrávky

Celkem 14. kolo uzavřelo základní část 2. ligy regionu Morava Jih. Mnohé výsledky již napověděly, co se může od jednotlivých týmů očekávat v play off. Nepředbíhejme a pojďme si připomenout zápasy ukončeného 14. kola.

HBK BULLDOGS BRNO B – SK JIHLAVA 1:7

(0:2, 0:2, 1:3) – Vladislav Olesz, Lukáš Liška

Sobotní dopoledne patřilo duelu 14. kola, kdy do Brna zavítal tým SK Jihlava. Ač pro Bulldoky zápas neměl výraznější hodnotu, jihlavské SK má ambice vyhrát základní část.

V první třetině dominovali hostující beci, když z holí Vávrů a Zemana padají 2 úvodní góly utkání. Domácí, kteří s velkou mírou těžké práce skládají 2 lajny, na hostující SK nestačí herně ani fyzicky.

Ve druhé třetině přidává svůj 19. gól v sezóně také Jan Střecha, který propálil domácího Bláhu. Minutu na to hosté odskakují do čtyřbrankového vedení, kdy se svým druhým gólem v utkání prosazuje Vávrů.

Třetí třetina patří opět SK. Utkání místy připomínalo tréninkový zápas, kdy pátý gól utkání přidává v přesilové hře Štěpán Bohatý. O 34 sekund později zvyšuje na 0:6 a zároveň kompletuje hattrick hostující Vávrů. Domácí ale půl minutu na to zapisují čestný gól, kdy se prosazuje proti Čárovi Jakub Svoboda. Domácí ještě zkoušeli hru bez brankáře, nicméně to byli právě hosté, kteří ve svém oslabení do prázdné branky domácích upravují na finálních 1:7. Pro Bulldoky je tak jasné, že ve čtvrtfinále narazí na jihlavské FLYERS.


EAGLES BRNO – HBK ROCONABA ZOHOR 0:6

(0:2, 0:2, 0:2) – Vladislav Olesz, Lukáš Liška

Sobotní 14. hodinou započal souboj 2 úspěšných týmů jarní části. Eagles Brno, namlsáno vítězstvím nad Sudoměřicemi a těsnou prohrou nad Flyers, si brousilo zuby na, jinak taky v jarní části úspěšný, Zohor.

Hosté dorazili v solidní sestavě, kdy od úvodu utkání převzali otěže do vlastních rukou. Ve 3. minutě otevřel skóre utkání Lukáš Podmajerský tak, aby hned 73 sekund poté zvýšil Daniel Balek na 0:2. Zohor se v letošním roce poprvé ukázal na plastu a velkém hřišti, kdy v první třetině ještě vylaďoval souhru. Eagles se gólově proti hostujícímu Pramukovi nedokázali prosadit.

Ve druhé třetině se muselo čekat na gól do 7. minuty, kdy se gólem prosadil Jakub Slezák. Ve 26. minutě zvýšil už na 0:4 Andrej Švec. Hosté byli aktivní a hlavně produktivní. Eagles, leč běžecky aktivnější, nedokázali založit gólovou příležitost.

Třetí třetina přinesla kromě 3 faulů domácích také ještě 2 góly hostí. Ve 40. minutě se prosadil svým 2. gólem v utkání Jakub Slezák a zvýšil už tak na hrozivých 0:5. Účet celého utkání na 0:6 uzavřel také přesilovkovým gólem Juraj Švec. Hosté se do konce utkání gólově neprosadili a hostující gólman Tomáš Pramuka si tak připsal 27 zákroků a odvezl si na Slovensko čisté konto. Ve čtvrtfinále tak narazí brněnští Orli na favorita soutěže, jihlavské SK.


SK SUDOMĚŘICE – JVSK SLZA OKŘÍŠKY 6:2

(2:0, 1:1, 3:1) – Zdeněk Zvařič, Marek Vykydal

Poslední zápas základní části odehrála SLZA Okříšky na hřišti Sudoměřic. Proti 16 hráčům domácích nastoupilo pouze 8 hráčů Okříšek, což ale dlouho tento poměr hráčů nehrál hlavní roli. V brance SLZY nastoupil Musil, před ním trojice obránců Hanzl, Riedl a navrátilec Němec a v útoku pouze pětice dalších bojovníků Doležal, Mejzlík, Michal Novák, Ivan Samek a Fiala. První třetina přinesla v 7. minutě dva rychlé gólové údery domácích, kdy se prosadil Tomáš Konderla, ale Okříšky kromě těchto dvou chyb plnily dobře taktiku a ze svých šancí několikrát ohrozily domácího brankáře Petroviče, který svými jistými zákroky držel bez poskvrny domácí svatyni.

Druhá třetina probíhala podobně, SLZA poctivě bránila, ale jedná branka do její sítě přeci jen propadla. Autorem branky byl po asistencích Svobody a Dufka Martin Chovanec. Okříšky se však prosadily i brankově, Novák našel před brankou Mejzlíka, který si zatrénoval baseball, ze vzduchu trefil míček přesně a snížil na 3:1. Okříšky byly v této fázi lepší, ale své šance bohužel neproměnily, jistý Petrovič držel Sudoměřice na koni.

Třetí třetinu už domácí zvládli, a díky 2 brankám Baláta a Valachoviče odskočili na 6:1. Finální podobu výsledku dal po dobré práci celé pětice a následnému odraženému míčku pěknou střelou ve 43. minutě Mejzlík a stanovil tak konečné skóre na 6:2. Okříšky už tak ví, že po základní části obsadí 6. místo a budou zahajovat play off venku. Jejím soupeřem tak bude někdo z dvojice Sudoměřice nebo Hodonín.


HBC Flyers Jihlava – HBC Hodonín 5:4pp

(1:0, 0:3, 3:1 – 1:0) – Michal Prudík, Roman Vokurka

Základní část druhé ligy je pro FLYERS minulostí. Do závěrečného duelu proti Hodonínu vstoupili domácí FLYERS lépe a na konci první třetiny se díky brance Kourka dostali do vedení.

Druhá třetina domácím ale hrubě nevyšla, když hosté třemi brankami v podání juniorů Randise, Šupy a Slezáka otočili skóre na svoji stranu.

Po snížení Jobáka v úvodu třetí části si sice Hodonínští záhy vzali díky 2. góly Šupy dvoubrankové vedení zpět, třech bodů se ale překvapivě vzhledem k průběhu utkání nedočkali. Střelec FLYERS Jobák přidal další dvě branky, čímž zkompletoval v tomto utkání hattrick a poslal tak duel do prodloužení. Za zmínku určitě stojí, že vyrovnávací trefa domácích přišla pouhé tři vteřiny před závěrečným hvizdem. Prodloužení nakonec uťal 31 vteřin před jeho koncem domácí Lichtenberg, který v samostatném úniku precizním backhandovým blafákem přelstil brankáře hostů Pomajbíka a rozhodl o tom, že si domácí do tabulky připsali 2 body. Letci se tak nyní s klidem mohou připravovat na čtvrtfinálovou sérii s brněnskými Bulldogs.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6