2. liga

Rádi bychom obhájili prvenství a zapracovali do týmu další mladé kluky, má jasno Petr Král

Základní část ovládli s jedinou prohrou. Měli nejlepšího hráče celé soutěže, v brance chytal nejúspěšnější brankář, v obraně měli nejlepšího obránce. Ano, SK Jihlava byla loňskou sezónu dominantní, byť ve finále rozhodla až 5. zápasem. Rozhovor nám poskytl její kapitán Petr Král

1) Na dveře klepe nový hokejbalový ročník, jak se na něj těšíš?

Hokejbal hraji přes 20 let, ale motivace mi nechybí (smích). Těším se na novou sezónu, stejně jako většina hráčů, kteří hokejbal hrají. Taky na tu naší smradlavou kabinu, partu a srandu kolem. Osobně doufám, že se dám do nové sezóny dokupy, loni jsem dohrával se sebezapřením, rád bych byl ještě platným hráčem na hřišti.

2) Loňská sezóna proběhla bez výrazných obtíží. Jak ji hodnotíš z osobního a jak z týmového hlediska?

Ligu jsme vyhráli, titul slavili doma, takže to dopadlo nejlépe, jak mohlo. Play-off to bylo náročné, protože jsme semifinálové i finálové série hráli na pět zápasů. A protože děláme týmový sport, musí loňský rok hodnotit všichni včetně mě jen pozitivně. V týmu se navíc zabydlelo několik nováčků, kteří do týmu skvěle zapadli.

3) V letošní sezóně budeme hrát s 8 týmy. Na jakého soupeře se nejvíc těšíš a na naopak je tým, se kterým bys hrát nemusel?

Já se těším na všechny týmy, hlavně na nová plastová hřiště v Hodoníně a Okříškách, protože si myslím, že to sportu a kvalitě zápasů jen prospěje. Když už jsme u toho, netěším se do Sudoměřic, nebo Zohoru, protože tam mají ještě asfalt (smích). Celkově se s hráči z jiných týmů známe, takže je fajn se zase po té pauze vidět na hřišti.

4) Jaké jsou týmové ambice pro nadcházející sezónu?

Rádi bychom obhájili prvenství a zapracovali do týmu další mladé kluky. Nicméně bude záležet, jak se budeme scházet. Loňský rok jsme hlavně venku odjezdili zápasy na 10 až 12 lidí, což není dobrý počet. Všichni také víme, že postavení před play-off hraje klíčovou roli, takže umístit se co nejlépe a najít do vyřazovacích bojů tu nejlepší možnou sestavu. Hlavně se tím sportem bavit a mít dobrou partu v kabině.

5) Máme za sebou polovinu srpna. Započala již příprava na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Od srpna se scházíme 1x týdně na hřišti. Od září budeme chodit dvakrát týdně, nebo bychom aspoň chtěli, ale zase bude záležet na počtu lidí, kteří budou chodit trénovat, aby to dávalo smysl. Hrát následně na šířku 3 na 3 nebaví nikoho a abychom byli opět úspěšní, musíme pravidelně a kvalitně trénovat. Od klasické letní přípravy jsme dávno upustili, neboť bychom se přes léto takřka nesešli.

6) Prozraď nám změny v hráčském kádru. Jaké očekáváte příchody a i případně odchody?

Kádr dozná hodně změn. Po sezóně jsme řešili, zda jít hrát 1. ligu, nebo zůstat ve 2. lize. Bylo to tak půl na půl, takže nemůžeme mít za zlé klukům, kteří chtějí hrát vyšší soutěž a půjdou minimálně na nadcházející sezónu z Jihlavy pryč. Loňský kádr opustí asi šest hráčů. Na posílení pracujeme, ale žádná konkrétní jména v současné době říct nedokáži. Moje generace pomalu mizí z hokejbalové scény a pak tu máme v Jihlavě dvougenerační propad. Snad nám kluci brzy dorostou...

7) Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže?

Loňská základní část, stejně jako play-off ukázaly, že liga nemá vyloženého favorita. Vždy záleží, jak se týmy k zápasům sejdou a na koho se usměje štěstěna. Každý může porazit každého, což je pro sportovní stránku soutěže super.

8) V loňské sezóně opanoval Honza Střecha tabulku produktivity celé soutěže. Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části v nadcházející sezóně?

Střechy je hráč z Extraligy, dvojnásobný účastník mistrovství světa, takže ve druhé lize zkrátka musí dominovat, což loni ukázal. Pro hodně mladých kluků je určitě motivační se proti němu postavit na hřišti. Takže pokud bude k dispozici na většinu zápasů, věřím, že by prvenství mohl obhájit. Další produktivní hráči budou jistě Dejv Fiala, Ondra Jobák nebo Míša Rapant.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6