2. liga

Přímý postup do semifinále má jistý Hodonín a Flyers. Eagles na jaře poprvé poraženi, derby pro Sudoměřice.

Poslední víkend základní části rozluštil tajenku ohledně play-off. Přímé postupy rovnou do semifinále si zajistili kromě Hodonína také Flyers. Jihlavské SK připravilo Eagles první jarní porážku, jihomoravské derby ovládly Sudoměřice a béčko Bulldogs si uřízlo ostudu na hřišti Okříšek.

Poslední víkend základní části rozluštil tajenku ohledně play-off. Přímé postupy rovnou do semifinále si zajistili kromě Hodonína také Flyers. Jihlavské SK připravilo Eagles první jarní porážku, jihomoravské derby ovládly Sudoměřice a béčko Bulldogs si uřízlo ostudu na hřišti Okříšek.

„Letci“ si pojistili druhé místo. Zohor na jaře bez bodů

Zohor hostil ve svém zrekonstruovaném areálu jihlavské Flyers. Cíl pro domácí byl jasný, rozloučit se se základní částí výhrou a poprvé v novém roce okusit pocit vítězství. Na druhé straně Flyers potřebovali bodovat, aby si zajistili přímý postup do semifinále, mohli pošetřit síly a nemuseli absolvovat nevyzpytatelné čtvrtfinále. Hokejbalisté Zohoru hráli s velkou chutí a odhodláním, což ukazuje také počet střeleckých pokusů, který se zastavil na čísle 34 ku 15. Nicméně zkušení Letci trestali soupeře v produktivitě a sami se zapsali šestkrát do statistik. Hostující Drštička navíc čistým kontem potvrdil statistiky nejlepšího brankáře základní části. Zohor tak slibně rozjetou podzimní část nedotáhl do zdárného konce v podobě postupu do vyřazovacích bojů.

HBK Roconaba Zohor – HBC Flyers Jihlava 0:6 (0:3, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. Mlejnek (Schrek), 11. Schrek, 12. Brázda (Smutný, Jobák), 33. Jobák (Smutný, Rezek), 41. Adam (Schrek), 45. Jobák (Pometlo, Rezek).

Rozhodčí: Kralovič, Hozák. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Střely na branku: 34:15. Diváci: 20.

Zohor: Špringel – Gerthofer R., Neradovič, Švec st., Švec ml., Zvěřina – Ďatko, Esterle, Komínek “A“ – Krebs “C“, Podmajerský, Rábek – Raček, Samochin “A“, Trávníček.

Flyers: Drštička – Havlíček, Homola, Kochánek, Kourek “C“ – Brázda, Smutný, Jobák – Adam, Rezek, Pometlo – Mlejnek, Schrek.

Sudoměřice opanovaly deštivé derby

Domácí Sudoměřice na konci roku zapracovaly na posílení kádru a na výsledcích to je hned znát. Tentokrát jim kromě novice Drgoně pomohl k výhře v derby také brankář Papp. Jihomoravské derby se hrálo za deště na kluzkém povrchu a lépe se s tím dokázaly vyrovnat právě domácí Sudoměřice. Na jejich rychlou branku sice o minutu později hodonínští zareagovali, ale na branku kapitána Pokoviče čtyři minuty před koncem již recept nenašli. Stejný hráč pak jistil pár vteřin před závěrečnou sirénou vítězství svého týmu do prázdné branky. Posílené Sudoměřice tak musí do play-off přes čtvrtfinále, ve kterém se musí s posledním finalistou jistě počítat o boje o příčky nejvyšší.

SK Sudoměřice – HBC Hodonín 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Drgoň (Praskač), 41. Pokovič T. (Janík), 45. Pokovič T. – 7. Hruška (Tomi, Peš).

Rozhodčí: Orlich, Zimandl. Vyloučení: 7:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 25:18. Diváci: 50.

Sudoměřice: Papp (Kučera) – Chovanec, Danielik, Danihel, Drgoň, Dufek, Ivánek, Janík “A“, Krajsa “A“, Mikula, Muráň, Petrek, Pokovič “C“, Praskač, Rapant, Toman.

Hodonín: Studénka (Pomajbík) – Crlík, Hruška, Hübl, Jurenka, Mohyla, Švagerka, Švec, Zetocha – Helešic, Hlavačka, Jánoš – Navrátil, Peš, Rapant “C“ – Šenfeldr, Slezák, Šupa – Tomi.

První jarní prohra Eagles. Jihlava jim vstřelila devět branek

Eagles měli na jaře formu a jen počítali skalpy svých soupeřů. Naopak Jihlava dvakrát za sebou prohrála, a tak chtěla své fanoušky potěšit vítězstvím. To se jí nakonec podařilo. Eagles dorazili v oslabené sestavě a bylo to znát. V první třetině ofenzivní hokejbal, ve druhé vyrovnaná bitva a následné třetí dějství zcela v režimu domácího SK. I tak by se dal ve zkratce shrnout průběh zápasu, ve kterém Jihlava oslavila vítězství 9:3.

SK Jihlava – Eagles Brno 9:3 (3:2, 1:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 4. Střecha (Hlavatý), 7. Střecha (Hlavatý), 12. Střecha (Hlavatý), 25. Harasim, 33. Maštera (Peschout), 37. Mareš, 41. Peschout, 42. Bohatý (Maštera), 44. Vávrů (Bohatý) – 5. Bender (Ohainka), 13. Ohainka (Kavický), 40. Šplíchal (Ohainka).

Rozhodčí: Havelka, Vajda. Vyloučení: 0:2. Využití: 2:0. Střely na branku: 56:32. Diváci: 47.

Jihlava: Kváš (od 25. minuty Gruss) – Peschout, Hora, Vávrů, Mareš, Harasim, Zbořil – Ileček, Hlavatý, Střecha “A“ – Bohatý, Fejt, Maštera – Zeman, Zápotočný “A“, Král “C“ – Moravský, Dvořák.

Eagles: Čupr – Kavický, Máčal, Pešák, Šmarda ml. “C“, Žižka – Baláž, Bender, Klobása – Kycl, Nevřivý, Ohainka – Plhák, Šotlík, Šplíchal.

Rezignovaní Buldoci dojeli do Okříšek z povinnosti

Buldoci již ztratili možnost na účast ve vyřazovacích bojích, a tak rozpustili tým na dovolenou. Jinak si nelze vysvětlit, že k ligovému zápasu dorazilo pouze osm statečných. Ti vydrželi držet solidní výsledek do poloviny zápasu, než fyzicky odešli. Okříšky si poté v poklidu zastřílely a vyzkoušely si různé varianty na play-off. Otázka je, kolik Buldoků dojede k dohrávce odloženého kola do Hodonína…


JVSK Slza Okříšky – HBK Bulldogs Brno “B“ 11:0 (4:0, 2:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 1. Sýkora (Přibyl), 4. Sýkora, 10. Novák (Štos, Fiala), 13. Novák (Štos), 28. Přibyl (Sýkora), 30. Štos (Fiala), 32. Šerý (Fiala, Novák), 35. Fiala (Novák, Gric), 35. Přibyl, 41. Štos (Novák), 45. Šerý.

Rozhodčí: Havelka, Vajda. Vyloučení: 2:1. Bez využití. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 57:7. Diváci: 21.

Okříšky: Musil (Pojer) – Gric, Hanzl, Pysk, Riedl “A“, Šerý, Vilímek – Dočekal, Doležal, Fiala “C“ – Fila, Malý “A“, Novák – Přibyl, Štos, Sýkora.

Bulldogs: Alexa – Řehulka “A“, Vrška – Krejčí, Sáňka, Šidla “C“ – Slouka “A“, Vašín.

Čtvrtfinále už příští víkend

6. a 7. dubna začíná čtvrtfinálová série. V ní se proti sobě postaví SK Sudoměřice – Eagles Brno a SK Jihlava – JVSK Slza Okříšky. Pro nepostupující do play-off pak sezóna ještě nekončí, dodatečná série o umístění mezi HBK Roconaba Zohor – HBK Bulldogs Brno “B“ se rozehraje ve stejný den jako ostře sledované čtvrtfinále.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6