2. liga

Určitě je dobře, že se počet účastníků zvýšil, říká zkušený Štěpán Brázda

Štěpán Brázda je jedním z těch hráčů v regionu, kteří mají extraligové zkušenosti z týmů jako byla Vlašim či Jihlava. Urostlého útočníka na hřišti rozhodně nelze pohledem minout. Vždyť jen svými brilantními nahrávkami zásobuje své kolegy z Flyers Jihlava. Trénink dělá mistra, platí to i pro Flyers?

Blíží se další sezóna, jak se těšíš na další ročník 2. ligy?

Dlouho jsme přemýšleli, jestli se letošního ročníku zúčastníme nebo ne, takže do sezóny jdeme spíše s obavami, zda se nám podaří do zápasů nastupovat v dostatečném počtu hráčů.


Co říkáte na celkový počet 8 účastníků v soutěži? Na jakého soupeře se nejvíce těšíte a na koho naopak nejméně?

Určitě je dobře, že se počet účastníků zvýšil. Liga tak dostane nový náboj. Určitě se těšíme na soupeře ze Slovenska, bude to jistě zpestření. Zároveň se ale na něj vzhledem k dlouhé cestě netěšíme (úsměv).


Jaké jsou cíle Tvého družstva pro nadcházející sezónu?

Cíle si nedáváme. Jak už jsem psal, důležité pro nás bude, jak se nám podaří poskládat kádr na jednotlivé zápasy. Od toho se budou odvíjet i naše výsledky. Na co to bude stačit se uvidí…


Započali jste již přípravu na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Zákeřná otázka (úsměv). Poslední trénink jsme měli tak dva tři roky zpátky… A v tomto duchu budeme asi i pokračovat.


Proběhly nějaké příchody nebo odchody spoluhráčů před sezónou? Prozradíš nám jaké?

Do týmu zatím nepřišel nikdo, ale doufáme, že se nám podaří někoho přemluvit. Není moc kde brát. Spíš než nějaká úplně nová tvář by ale šlo o někoho, kdo za nás již dříve nastupoval. Bohužel několik hráčů oznámilo, že již nebude nastupovat vůbec nebo jen občas. Věk nezastavíme.


Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže? Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části?

Těžko říct, v téhle soutěži může překvapit takřka kdokoliv. Na čele se určitě budou tradičně pohybovat Sudoměřice, Jihlava. Ale i Hodonín, Přibyslavice budou určitě značně sekundovat. Samozřejmě doufáme, že i my do souboje o titul promluvíme. Slovenský tým je pak velkou neznámou. V kanadském bodování se na čele určitě budou pohybovat stará známá jména, vždy ale záleží kolik zápasů kdo odehraje.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6