2. liga

Zajímavá budou městská derby proti Eagles, ví Martin Hruška

Již tradičním celkem regionální druholigové soutěže bude rezervní tým brněnských Bulldogs. Působení brněnského béčka v regionální lize je již přibližně 14. sezónu. Brněnský tým již pravidelně obsazuje střed tabulky a jeho cíl pro letošní sezónu je stejný. O tom již více kapitán Martin Hruška.

Blíží se další sezóna, jak se těšíš na další ročník 2. ligy?

Já už se těším, až se bude zase hrát. Přece jenom soutěžní utkání mají náboj, který člověku v tréninku nebo nějakých sranda zápasech chybí.


Co říkáte na celkový počet 8 účastníků v soutěži? Na jakého soupeře se nejvíce těšíte a na koho naopak nejméně?

Jsem rád, že se počet týmů zvýšil. Osobně upřednostňuji více různých soupeřů než hrát mnohokrát proti těm stejným. Asi nedokážu říct, na koho se těším více či méně, ale určitě jsem zvědav na nový tým ze Slovenska. Zajímavá budou taky městská derby proti Eagles.


Jaké jsou cíle Tvého družstva pro nadcházející sezónu?

Výkonnostně je pro nás reálné se pohybovat někde ve středu tabulky kolem čtvrtého místa. Sám ale vidím jako stejně důležitý cíl stabilizovat kádr tak, aby v něm byli hráči, kteří chtějí pravidelně trénovat a systematicky se zlepšovat. Je to podle mě jediná cesta k tomu, jak být v lize dlouhodobě konkurenceschopní.


Započali jste již přípravu na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Pár jednotlivců se začalo připravovat s naším “A” týmem v rámci letní přípravy. S B týmem bychom chtěli trénovat jednou týdně s tím, že zájemci mohou chodit pak na další tréninky s Áčkem.


Proběhly nějaké příchody nebo odchody spoluhráčů před sezónou? Prozradíš nám jaké?

U nás žádné velké změny nenastaly. Ze soupisky asi zmizí několik delší dobu neaktivních hráčů, naopak k nám přichází kluci z juniorky.


Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže? Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části?

Myslím, že favoritem na obhajobu jsou SK Sudoměřice. Každopádně pro ně bude těžkým soupeřem jak z první ligy se vracející Hodonín, tak SK Jihlava. Vítěze kanadského bodování si netroufnu tipovat, v lize je více hráčů, kteří na to mohou pomýšlet.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6