2. liga

Podle mě nemá soutěž vyloženého favorita, což je pro všechny přihlášené fajn, je si vědom srdcař Petr Král

Cesta jihlavských SK skončila v uplynulém ročníku 2. ligy v semifinále, kdy jej vyřadil z bojů o titul věčný městský rival Flyers. Jedním z nepostradatelných článků jihlavského SK je velezkušený Petr Král. Byť se dle Petra loňská sezóna nevyvedla úplně zcela představ, SK má ambice ji letos odčinit.

Blíží se další sezóna, jak se těšíš na další ročník 2. ligy?

Nejen já, ale všichni z týmu se těšíme na novou sezónu. Letos jsme měli poměrně dlouhou pauzu a po minulé, nepovedené sezóně, máme také co napravovat. Hodně našich hráčů zůstalo minulý ročník daleko za očekáváním, stejně jako v celkovém hodnocení celý náš tým a to je pro nás motivací do nového ročníku.

Co říkáte na celkový počet 8 účastníků v soutěži? Na jakého soupeře se nejvíce těšíte a na koho naopak nejméně?

No konečně (smích). Je to skvělý počin a jsem rád, na Moravě hrávala i v minulosti řada skvělých týmů a je super, že se letos budeme potkávat v tak hojném počtu. Osobně se hodně těším na nováčka ze Zohoru, což bude příjemné zpestření. Dlouho jsem také neviděl kluky z Eagles, kde hraje spousta známých tváří. Specifické pak budou také městské derby, které mají vždy náboj a Flyers máme za loňské semifinále co vracet. Že bych se na někoho netěšil, to se říct nedá.

Jaké jsou cíle Tvého družstva pro nadcházející sezónu?

Myslím si, že každý tým jde do sezóny s tím, aby soutěž vyhrál. Pokud ne, je alibista. U nás to nebude jiné, chceme si během základní části vytvořit co nejlepší pozici pro play-off a na jaře se porvat o celkové prvenství. Uvidíme, jaká bude tréninková morálka, kolik se nás bude scházet na venkovní zápasy a jaká se utvoří chemie v kabině. To bývá mnohdy důležitější, než individuální kvalita hráčů. Já doufám, že v týmu bude hlad po úspěchu. Loni to tak nevypadalo, předtím nám dva ročníky zastavil covid... Osobně se na novou sezónu těším a doufám, že v ní budeme úspěšní.

Započali jste již přípravu na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Od speciální letní přípravy jsme letos upustili a udělali si delší volno. Jinak se budeme od poloviny srpna scházet pravidelně 2x týdně a tak to bude po celou sezónu. To jestli dělal někdo něco navíc, nebo jak na tom bude, ukáží první minuty na hřišti.

Proběhly nějaké příchody nebo odchody spoluhráčů před sezónou? Prozradíš nám jaké?

Po minulé sezóně skončili dlouholetí hráči Daniel Bártů (brankář) a Martin Fatrdla (obránce). Naopak velkým příslibem jsou návraty několika kluků. Z Kertu se nám vrací Honza Blaško, což bude obrovská posila a persona soutěže. K návratu po delší době dojde také u brankáře Honzy Ježka a útočníka Jardy Javorky. Na dalších jménech ještě pracujeme, protože dostatečně široký kádr znamená mnoho možností a také konkurenceschopnost, která nám poslední roky chybí.

Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže? Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části?

Podle mě nemá soutěž vyloženého favorita, což je pro všechny přihlášené fajn. Nahoře se určitě budou pohybovat Sudoměřice s Hodonínem. V individuálních statistikách bude mířit vysoko David Fiala, Ondra Jobák, Honza Kaluža nebo Ondra Šír. Já také pevně věřím, že letos vylítne individuálně vzhůru někdo z řad SK, ale dlouhodobě tyto statistiky nesleduji. Ono je jedno, že vyhrajete kanadské bodování, když nemáte na konci sezóny medaili na krku. Navíc úspěch týmu je vždy nad úspěchem jednotlivce. I co se společných oslav týče (smích).

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6