Liga st. žáků

Máme mladý tým, který se bude mít od soupeře co učit, ale zároveň by jsme měli být dobrým soupeřem, vzkázal Radovan Löffler z Kyjova

Klub HBK Kyjov, jenž má jako jediný tým na Moravě statut Hokejbalového centra mládeže, bude i letos sestavovat tým starších žáků. Není tajemstvím, že kolem celého klubu se točí i její předseda Radovan Löffler.Kyjov má letos početný tým čítající přibližně 22 hráčů. Podaří se Kyjovu překvapit a uspět?

Čeká Vás sezóna v kategorii starších žáků, jak se na blížící start sezóny s týmem těšíte?

Na začátek sezóny se těším a ke konci sezóny se už těším na konec(smích).


Tuto sezónu Vás čeká ve skupině 5 soupeřů, kdy se region Morava Jih spojil s regionem Morava Sever, co říkáte na spojení těchto regionů do jednoho? Nevadí Týmu hodně cestovat?

Je celkem škoda, že je nás tak málo, proto spojení regionů vítám. Na cestování jsme v týmu zvyknutí. Vzhledem k tomu, že jsme na jihovýchodě Moravy ,tak to máme daleko kamkoliv a soupeřů v regionu je poskromnu.


Ve skupině budou startovat celek Kyjova, Bulldogs Brno, Zohor, Opava, Karviná a Martin. Na jakého soupeře se nejvíce těšíte a na koho naopak nejméně?

Soupeře ze severu moc neznám, tak se těším na nové soupeře z Opavy. Těším se na každého, na Brno - je to tak trochu derby, na Martin, se kterým jsme se před pár lety již střetli, na Karvinou, kam zajíždíme velmi často, ale asi nejvíc se těším na Zohor, se kterým máme dlouhodobě přátelské vztahy.


Jaké jsou cíle Vašeho družstva pro nadcházející sezónu?

Ty nejvyšší(smích). Máme mladý tým, který se bude mít od soupeře co učit, ale zároveň by jsme měli být dobrým soupeřem.


Započali jste již přípravu na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Trénujeme celý srpen a s krátkou přestávkou na Vánoce pojedeme přípravu až do června minimálně 3x týdně.


Kolik máte v týmu přibližně hráčů a jsou to pouze odchovanci klubu nebo jste spojeni z více týmů?

Pro tuto sezónu máme celkem početný tým, asi 22 hráčů, tvořený z odchovanců, ale je doplněný o hráče ml.žáků, které jsme se rozhodli letos nepřihlásit.


Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže v našem regionu? Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části?

Asi bych měl říct Kyjov. Tak Kyjov (smích). Přece jenom si myslím, že zástupci Brna i Zohoru si řeknou své a kdo bude nejlepší v regionu se ukáže až na hřišti. Kanadské body je těžké tipovat, ale protože je můj favorit na vítěze základní části Martin, tak to bude některý z hráčů tohoto týmu.

Tabulka Liga starších žáků - Morava
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Jihlava
16 127:49 42
2.
HBC Malenovice
18 113:62 35
3.
HBK Medokýš Martin
16 105:48 34
4.
HBK Kyjov
16 62:49 29
5.
Eagles Brno
18 63:111 21
6.
HBK Roconaba Zohor
17 44:57 19
7.
HbK Karviná
17 62:93 19
8.
TJ Sokol Poruba
16 17:124 2