Liga st. žáků

Rádi bychom byli, tak jako v minulé sezóně mladších žáků, štikou ligy, říká trenér brněnských starších žáků Radek Kočařík

Radek Kočařík se pohybuje kolem hokejbalu již 30 let. Dříve jako výborný hráč s přesnou střelou, později jako trenér druholigového a městského mužstva Bulldogs a dnes již jako trenér brněnské mládeže. Jaké má tým ambice, jak často se bude tým připravovat a na jaké celky se brněnští těší?

Čeká Vás sezóna v kategorii starších žáků, jak se na blížící start sezóny s týmem těšíte?

Po náročné minulé sezóně měli hráči měsíc a půl volno, aby si od hokejbalu dostatečně odpočinuli a byli natěšení na start nové sezóny. Takže už se těšíme všichni moc, pauza byla dlouhá.

Tuto sezónu Vás čeká ve skupině 5 soupeřů, kdy se region Morava Jih spojil s regionem Morava Sever, co říkáte na spojení těchto regionů do jednoho? Nevadí Týmu hodně cestovat?

Za nás je určitě lepší hrát soutěž s více různými týmy než hrát ligu stylem 10x každý s každým o pár týmech. Vzhledem k tomu, že to vypadá že se budou hrát dvojzápasy, tak to bude pro nás méně cestování než minulou sezónu a určitě nás čeká více domácích zápasů, za což jsme rádi.

Ve skupině budou startovat celek Kyjova, Bulldogs Brno, Zohor, Opava, Karviná a Martin. Na jakého soupeře se nejvíce těšíte a na koho naopak nejméně?

Nejvíce se asi těšíme na Opavu, která pro nás bude tak trochu neznámou. S Opavou jsme totiž hráli pouze jednou na turnaji v Opavě a už jsou to 3 roky. Šlo o pěkný turnaj, dobře uspořádaný a s domácími jsme tenkrát hráli dramatický zápas, který se nám podařilo otočit. Jsme tedy zvědaví kam se oba týmy mezi tím posunuly. Samozřejmě si rádi zahrajeme s každým, ale u ostatních soupeřů už asi víme co od nich můžeme čekat.

Jaké jsou cíle Vašeho družstva pro nadcházející sezónu?

Cílem je odehrát co nejvíce kvalitních utkání aby měli hráči dostatek příležitostí se neustále zlepšovat. Rádi bychom byli, tak jako v minulé sezóně mladších žáků, štikou ligy, takovým černým koněm se kterým se moc nepočítalo a pak dokázal porazit i nejlepší týmy v soutěži.

Započali jste již přípravu na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Minulou sezónu jsme naplánovali našim svěřencům náročný program, kdy někteří hráči odehráli přes 50 zápasů a končili jsme až poslední víkend v červnu. Proto start sezóny měl být až v půlce srpna, nicméně díky uzavřenému areálu jsme začali oficiálně až 22.8. Nicméně vše snad ještě doženeme díky klubovému soustředění a kvalitní zápasové přípravě - jeden turnaj máme za sebou a jeden nás čeká ještě před startem sezóny. Tréninky během sezóny budou 2x týdně.

Kolik máte v týmu přibližně hráčů a jsou to pouze odchovanci klubu nebo jste spojeni z více týmů?

Na soupisce budeme mít cca 20 starších žáků, které budeme v případě potřeby doplňovat mladšími žáky. Stejně jako v minulé sezóně se bude jednat o tým kde bude i poměrně dost hráčů SK Jihlava a Eagles Brno a věříme že nám tato spolupráce bude fungovat i letos.

Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže v našem regionu? Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části?

Největším oříškem pro nás bude asi Martin, což je jediný tým, který jsme zatím neporazili. Hrají podobným stylem jako my, ale díky velké podpoře z řad hokejistů jsou herně zatím trochu dále. Za mě je to jasný adept na celkové vítězství, který hraje navíc také pohledný kombinační hokejbal. Kanadské bodování moc neřešíme, ale pokud ho zase vyhraje nějaký hráč z našeho týmu, tak jako loni v mladších žácích, určitě se zlobit nebudeme (úsměv).

Tabulka Liga starších žáků - Morava
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Jihlava
15 113:49 39
2.
HBC Malenovice
17 110:58 35
3.
HBK Medokýš Martin
15 99:48 31
4.
HBK Kyjov
15 60:48 26
5.
Eagles Brno
17 63:105 21
6.
HBK Roconaba Zohor
16 43:55 19
7.
HbK Karviná
16 58:90 16
8.
TJ Sokol Poruba
15 17:110 2