2. liga

2. liga klepe na dveře!

Jelikož se nám rozběhla soutěž 2. ligy předehrávkou 9.kola, regionální redakce našim čtenářům ještě dluží předsezónní prewiev soutěže. V letošní sezóně se můžeme těšit na 8 týmů, kteří naší regionální soutěž obohatí. Loňský titul obhajuje tým SK Sudoměřice, které hodlají i tuto sezónu vyhrát.

SK SUDOMĚŘICE

Kádr pod vedením Mária Dinky, jak již bylo výše zmíněno, bude obhajovat loňské prvenství v nejvyšší regionální soutěži. Tým citelně oslabil v ofenzívě, kdy odešel do skalice Jan Kaluža. Nicméně tým znatelně posílil v defenzívě, kdy se do obrany vrací Aleš Kmenta z Karviné a na brankářském postu, kdy Davida Kučeru doplní dvojnásobný mistr slovenské extraligy a Československého superpoháru s HBK Hokejmarket Skalica Radoslav Petrovič. V Sudoměřicích se na asfaltu vyhrává těžko, nicméně během jara 2023 by měl být na sudoměřické hřiště položen tolik oblíbený plast. Obhájí Sudoměřice vítězství ve 2. lize i letos?

Osobnosti týmu: Radoslav Petrovič, Martin Stratil, Róbert Janík, Aleš Kmenta, Dominik Mišík, Martin Hujsa, Martin Chovanec

HBC FLYERS JIHLAVA

Loňský vicemistr naší 2. ligy letos hodně váhal, zda-li se do soutěže přihlásí. Přece jen průměrný věk celého družstva vysoce přesahuje standardy ostatních druholigových týmů. Nicméně Flyers ukázali, že hokejbalový důchod je pro ně něčím, co jim nic neříká a i letos budou chtít zavařit svým protivníkům. Určitě očekávaná budou derby s městským rivalem z SK Jihlava. Podaří se jihlavským Flyers i letos bez tréninkových jednotek oslavit umístění v TOP trojce?

Osobnosti týmu: Radomír Milfajt, Martin Kourek, Ladislav Pospíchal, Ondřej Jobák, Jan Rezek, Štěpán Brázda, Roman Smutný

SK JIHLAVA

Dalším jihlavským zástupcem v soutěži je celek SK. Tým okolo Petra Krále loni převzal své druholigové bronzové medaile. Tým, který ještě před 4 sezónami hrál 1. ligu, bude chtít letos pomýšlet na lepší než bronzové umístění. Tým v ofenzivě vede extraligová legenda Jan Střecha, kdy mu letos bude zdatně sekundovat navrátivší se Jaroslav Javorka. Obranu přichází vyztužit extraligová osobnost a navrátilec Jan Blaško, který se může pyšnit hned několika extraligovými tituly. Soupiska jihlavského eskáčka čítá celkem 42 členů, z toho 4 brankáře. Tým dle soupisky doslova nabitý hvězdami jako jsou Střecha, Blaško, Danko, Humlíček, Koch, Mandát nebo Král hodlají aspirovat na vyšší příčky než bude jen 3. místo. Bude vládcem základní části jihlavské SK?

Osobnosti týmu: Tomáš Humlíček, Filip Koch, Jan Blaško, Petr Danko, Jan Mandát, Jakub Koch, Jan Střecha, Petr Král

JVSK SLZA OKŘÍŠKY

Tým tvořený okolo okříšské osobnosti Davida Fialy bude chtít i letos promluvit do bojů o TOP 4. Loni Okříšky po srdnatém boji v semifinále proti Sudoměřicím ukázaly, že když se dobře vyspí, jsou schopni konkurovat komukoliv. V letošní sezóně se budou muset Okříšky hned v několika vybraných zápasech obejít bez nejvíce bodujícího hráče základní části loňského ročníku Marka Mejzlíka. Během jarní části by měl být, stejně jako v Sudoměřicích, položen plastový povrch, který by ještě více zatraktivnil hru domácích. Uloví tým okolo Davida Fialy po základní části alespoň 3. místo?

Osobnosti týmu: Jakub Pojer, Leoš Benáček, Vladimír Bednář, David Fiala, Marek Mejzlík, Ivan Samek

HBK BULLDOGS BRNO B

Brněnská rezerva prvoligového celku brněnských Bulldogs prochází poslední období velkou obměnou kádru. Zkušení brněnští matadoři pomalu s hokejbalem skončili, nicméně mladá a dravá juniorka doplní tým rezervního celku. Jak se sám zmínil v předsezónním rozhovoru kapitán brněnských Bulldogs, očekává se, že Bulldoci budou okupovat střed tabulky.

Osobnosti týmu: Lukáš Alexa, Tomáš Sáňka, Jiří Kuntoš, Vladimír Protiva, Patrik Řehulka, Ondřej Šír

HBC HODONÍN

Loňskou sezónu nemůže hodonínský klub z pohledu umístění považovat jako úspěšnou. Jak v 1. lize, tak i v 2. lize, obsadila družstva shodně poslední místo v tabulce. Letos se provedla změna a tým se zúčastní pouze nejvyšší regionální soutěže. Tým bude tvořen především zkušeným jádrem a prostor dostanou také šikovní junioři, kteří si zaslouží dostat šanci. Dle soupisky družstva se máme na co těšit.

Osobnosti týmu: Petr Lindner, Libor Krýsa, Tomáš Hübl, Tomáš Zetocha, Michal Rapant, Jakub Navrátil

EAGLES BRNO

Staronový účastník 2. ligy se opět vrací mezi jihomoravské mantinely. Tým ochutnal již v sezóně 2020/2021 jak chutná 2. liga, nicméně sezónu předčasně ukončila pandemie COVID-19. Eaglům dorostla generace hráčů, kteří si již svými výkony může říkat o druholigové působení. Šikovné mládí bude doplněné o zkušené matadory Eagles a celá soutěž tak bude zvědavá, jak se s touto sezónou Eagli popasují.

Osobnosti týmu: Dávid Grega, Jiří Šmarda st., Radek Holík, Lubomír Plhák, David Ohainka, Martin Šplíchal, Jiří Trötzmüller

HBK ROCONABA ZOHOR

Nováček regionu Morava Jih poprvé v novodobé historii okusí úroveň zdejší 2 ligy. Tým mladých hráčů utvořený kolem kapitána Mariána Komínka bude chtít svými výkony ukázat, že hokejbal v okolí Zohoru a Bratislavy prostě umí. Soupiska Zohoru je tvořena 33 členy, z toho 3 gólmany. Během sezóny odehraje Zohor domácí zápasy buďto doma v Zohoru, kde má v této sezóně proběhnout celková rekonstrukce hřiště nebo na hřišti v Bratislavě. Tým Zohoru je asi největší hádankou a zároveň černým koněm celé soutěže.

Osobnosti týmu: Radek Romaník, Martin Mendl, Marián Komínek, David Rábek, Milan Krebs, Peter Kovár, Jakub Slezák

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
2.
HBC Hodonín
13 60:28 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
13 41:65 6