1. liga

Buldoci zbrojí na další sezónu 1. Ligy! Bude chtít trenér Jan Emmer konečně dojít až na vrchol?

HBK Bulldogs Brno patří ke stálicím 1. Ligy. Budou chtít letos konečně prorazit a udělat větší úspěch? V loňské sezóně se jim vrátka zavřela ve čtvrtfinále. Jak na to vzpomíná brněnský trenér Jan Emmer? Co svým svěřencům naordinuje v tomto ročníku? Jak daleko Buldoci dojdou?

Trenére, v minulé sezóně jste postoupili z druhého místa do play off, ale vypadli jste okamžitě s Pedagogem. Jak vzpomínáte na tuto sérii?

Výsledek beru úplně v pohodě a s klidem. V té marodce, která mimochodem přetrvává (přetržené křížové vazy, ostruhy, zlomeniny, výrony kotníků, …), tak v momentu, kdy se má rozhodnout o postupu, prostě ti hráči chybí a zvláště když jsou mezi nimi dva ze tří nejproduktivnějších hráčů týmu. Vyrovnané zápasy rozhodla naše střelecká nemohoucnost, a to zcela spravedlivě. A za mne nikdy nebudeme usilovat o postup „nákupem“ více hráčů z Extraligy. Pokud na to naši kluci mít nebudou, tak ji hrát nechceme. Pokud pomoc, tak od klubů z regionu, a ty většinou hrají nižší soutěže.


Nemrzelo Vás vyřazení? Přeci jenom jste měli zkušenější tým. Jak to vidíte letos? Kam míříte? Budete chtít udělat větší úspěch?

S ohledem na to, že na soupisce dlouhodobě zraněných hned na pokraji sezóny je pět hráčů, dovolím si říci s ohledem na to, že studenti ještě do Brna nepřijeli (semestr ještě nezačal), očekávám špatný rozjezd a zlepšený herní projev až v říjnu. V září dostanou velkou šanci junioři a uvidíme, jak se jí chopí. Úspěchem letos pro nás bude postup do play off. Až budeme mít na každém tréninku, ne na soupisce, minimálně patnáct hráčů do pole, potom můžeme začít uvažovat o úspěchu.


Jak jste svůj tým na novou sezónu v 1. Lize připravoval? Zaměřovali jste se spíše na fyzickou přípravu nebo spíše herní?

Přípravu převážně vedl syn Filip Emmer a fyzická příprava kulminovala počátkem srpna, následně ji vystřídala ta herní. Ovšem i když byla velmi dobře postavená, v osmi pravidelně se účastnících hráčích bude mít smysl pouze pro ně.


Můžeme ve vašem týmu čekat nějaké změny? Příchody či odchody?

Hned první zápas jsme se rozloučili s brankářem Lukášem Sterenčákem a musím mu i touto cestou poděkovat za spolehlivost, výborné výkony za Brno a kamarádství, které ho zdobí. Je to velká ztráta, na druhou stranu také šance mladým se v bráně ukázat. Příchody jsou a snad i budou, jako první posilu do obrany jsme se dohodli na střídavý satart s Jirkou Zemanem z Jihlavy a uvidíme, co dále. Hlavně na podzim budeme chtít zacelit díru po zraněných hráčích.


Druhá nejvyšší soutěž se lehce rozšířila. Jak se těšíte na nové týmy?

Vždy je to velká výzva se utkat s týmem, který hrál v předchozí sezóně Extraligu a i když předpokládám, že ho někteří hráči opustili, má velmi dobrého trenéra, takže to bude dobrá konfrontace. A Mladá Boleslav vždy vychovávala dobré hráče, takže se těšíme!


První duel jste odehráli s Ježky. Co vám zápas ukázal? Na čem musíte zapracovat a s čím jste byl spokojený?

Ukázal nám, že i v jedenácti lidech v poli, z toho s pěti juniory a s hráčem B týmu, můžeme potrápit fyzicky dobře připravený celek. Vzájemný zápas se rozhodl v náš neprospěch až čtyři minuty před koncem, musím ale říci, že zcela po zásluze. Přesto jsem kluky za defenzivní část hry pochválil. Dokud mohli kluci fyzicky, velmi dobře pokrývali střední pásmo a Ježci se moc do šancí nedostávali. Samozřejmě nejsem spokojen s účastí na zápase, vím ale, že zápas od zápasu bude lepší. Nejvíce musíme zapracovat v koncovce, protože zraněním a odchodem nejlepšího střelce týmu Jakuba Klímy nám vyložený snajpr chybí.