Dorost

Oliver Kliment dosáhl na stříbrnou medaili na Evropském poháru! Jak si úspěchu cení?

Oliver Kliment je mladý perspektivní obránce z Brna, který si vybojoval místo v reprezentaci do 16 let. Na Evropském poháru se tento bek zařadil do „Bílého“ týmu, jenž ve finále podlehl druhému českému celku. Jak tento hráč vzpomíná na pardubický turnaj? Co si z něj odnesl?

Jednoznačně nejsilnější soupeř byl druhý český tým

Olivere, dostal jste se do finální nominace pro Evropský pohár, kde jste oblékl bílý dres České republiky. Jaké jste z toho měl pocity?

Tak určitě, byl to super pocit. Měl jsem radost, že můžu reprezentovat Českou republiku a svůj tým.


V kategorii U16 nastoupily pouze 4 týmy. Jak kvalitní bylo odehrát skupinu proti Slovákům, Britům a druhému českému celku?

Určitě, každý měl jinou kvalitu, ale jednoznačně nejsilnější soupeř byl druhý český tým. Slovenský tým nás také hodně potrápil, ale poradili jsme si s nimi.


Vy jste ve skupině podlehli „Červenému“ celku Čechů a se Slováky jste bojovali o postup do finále. Ten jste vystřelili 30 vteřin před koncem zápasu. Jaká po tom panovala atmosféra v kabině?

Tak určitě, atmosféra po vstřelení gólů byla na střídačce nepopsatelná, totéž se dá říct i o atmosféře v kabině po zápase.


Akce mi přinesla zkušenosti


Bylo jasné, že obě nejcennější medaile zůstanou v Čechách. Jaké to bylo hrát finále proti svým spoluhráčům z druhého celku?

Bylo super vědět, že můžeme získat zlato, ale druhý tým nás zaskočil v první třetině. Když jsme se vzpamatovali, bylo už moc pozdě. Do poslední vteřiny jsme se snažili, ale nestačilo to.


Co finálový zápas podle Vás rozhodlo? A byl jste s druhým místem spokojený?

Rozhodující byl počáteční tlak soupeře, zbytek zápasu jsme odehráli na maximum, ale bylo pozdě. Druhé místo bylo skvělé, ale určitě by bylo daleko lepší mít na krku zlatou medaili.


Co Vám tato akce předala do Vaší kariéry? Teď jste se uchytil v druholigovém týmu Buldoků, jak se těšíte na sezónu?

Akce mi přinesla zkušenosti, nové spoluhráče a spoustu skvělých zážitků. Určitě zkušenost hry s muži byla jiná, než co jsem doposud zažil, teď je pro mě prioritou dostat se do základní sestavy mužů.