2. liga

2. liga má za sebou víkend plný drtivých výher

Oficiální start 2. ligy regionu Morava Jih je za námi. Během uplynulého víkendu se odehrály 3 zápasy naší druhé ligy. Kdo čekal opatrné zápasy, které by skončily o gól, byl na omylu. Flyers Jihlava, Hodonín a Zohor ukázali, že to s útokem na TOP 3 týmů po základní části myslí vážně.

HBC FLYERS JIHLAVA – JVSK SLZA OKŘÍŠKY 10:2

(1:0, 5:0, 4:2) – Petr Chytil, Zdeněk Ščudla

SLZA Okříšky si odváží zaslouženou vysokou prohru ze hřiště finalisty minulého ročníku, Flyers Jihlava. I přes snahu SLZY se daleko více dařilo FLYERS, kteří postupně navyšovali skóre až do výše 6:0 po druhé třetině. FLYERS hráli velmi zkušeně a chytře využívali chyb na straně Okříšek. Vstup do třetí třetiny však konečně prolomil střeleckou potenci i na straně SLZY. V 31. minutě se v přesilové hře po kombinaci Bednáře s Fialou a střílejícím Novákem prosadil dorážející Tomáš Riedl. O pár vteřin později snížil na 6:2 Karel Chlubna, který v předbrankovém prostoru využil práce Dočekala a Fily. To však bylo od Okříšek až do konce zápasu vše. Domácí hráli s chutí a navýšili skóre až na hrozivých 10:2. Za zmínku rozhodně stojí 7 kanadských bodů na kontě jihlavského Ondřeje Jobáka. Jihlava dnes zcela zaslouženě získala tři body a může se tak těšit na nedělní derby s městským rivalem z SK, pro které to bude 1. zápas v sezóně. Nepovedený zápas musí Okříšky hodit za hlavu, protože již příští neděli je čeká první domácí duel, když přijedou brněnští Eagles.


HBK ROCONABA ZOHOR – HBK BULLDOGS BRNO B 9:0

(2:0, 2:0, 5:0) – Marek Kralovič, Štefan Hozák

Nováček soutěže ze Zohoru se představil českým soupeřům zcela jasným a dominantním stylem vítězstvím 9:0 nad rezervou Bulldogs Brno. Zohor zcela jasně přestřílel brněnské 45:9 a ukázal, že doma bude rozhodně těžce porazitelný soupeř. Brněnští dorazili do Zohoru v početné sestavě, nicméně jim to nebylo v ničem platné. Ani loni nejlepší hráč rezervy Bulldoků, Ondřej Šír, se na zohorském asfaltu nedokázal prosadit. Zohor nedal na svém menším hřišti brněnským šanci a po celý zápas měl vše jasně pod kontrolou. Za zmínku určitě stojí velice sympatický výkon šestnáctiletého Jakuba Slezák ze Zohoru, který si za zápas zapsal 5 kanadských bodů za 2 góly a 3 asistence.


EAGLES BRNO – HBC HODONÍN 1:9

(0:2, 1:3, 0:4) – Milan Loubal, Zdeněk Ščudla

Na brněnské hřiště dorazil celek Hodonína, který ještě loni hrál 1. ligu. Naopak Eagles dorůstají mladí junioři doplnění o zkušené borce z řad týmu hrající Brněnskou ligu. Hned z úvodu utkání dal Hodonín 2 góly tušit, že se nehodlá z Brna vracet s prázdnou. Nicméně Brno až do 7. minuty 2. třetiny Hodonínu vzdorovalo a místem lehce přehrávalo, ale to bylo vše. Hodonín během 2. třetiny přidal ještě 3 góly. Za Eagles Brno na konci 2. třetiny dokázal korigovat na 1:5 nádhernou střelou od červené Martin Šplíchal. Během třetí třetiny stihl Hodonín vstřelit ještě 4 góly do svatyně Eagles. Eaglům se ještě naskytl příležitost v podobě samostatného nájezdu za faul Tomáše Zetochy, ale hodonínský Krýsa vychytal brněnského Ohainku. Celkově Hodonín svými výkony ukázal, že ve 2. lize bude hrát zase prim.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
2.
HBC Hodonín
13 60:28 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
13 41:65 6