Zprávy RSHb

Startuje nám další hokejbalový víkend

O víkendu 24.-25.9. se rozběhne další hokejbalový víkend. V regionu bude k vidění soutěž mladších žáků, zápasy juniorky v Hodoníně a Brně a své 2. kolo odehraje také 2. liga. Pojďme se společně podívat, jaké zápasy nás čekají.

Mladší žáci

V neděli 25.9. se od 9:30 na brněnském hokejbalovém hřišti odehraje trojutkání mladších žáků mezi týmy Jihlavy, Malenovic a Eagles Brno. Favorita zde nelze nějak očekávat, výsledky z minulého turnaje byly vyrovnané.

9:30 Eagles Brno - SK Jihlava

11:00 HBC Malenovice - SK Jihlava

12:30 HBC Malenovice - Eagles Brno


Extraliga juniorů

HBC Hodonín – HBC Malenovice

V Hodoníně se v sobotu od 11:00 utkají týmy Hodonína a Malenovic ve 4. kole extraligy juniorů. Hodonín, posilněn o vítězný skalp silného týmu Svítkova z minulého kola, bude chtít vyzrát i nad Malenovicemi. Byť budou Malenovice lehce otřeseny z minulého zápasu juniorů, kdy v Heřmanově Městci utrpěly hrozivou porážku 12:0, na oslabený Hodonín, kterému bude chybět 8 hráčů kvůli klubovému atletickému Mistrovství ČR, vyrukují s maximálním úsilím.

HBK Bulldogs Brno – Ježci Heřmanův Městec

V Brně přivítá juniorský tým HBK Bulldogs Brno dosud neporažený tým Ježků z Heřmanova Městce. Bulldoci v dosavadních 3 zápasech obdrželi pouze 2 body za výhru 4:3 po prodloužení. Naopak tým Ježků bude chtít vyhrát i svůj 4. zápas v této sezóně. Družina Jiřího Kozla navíc za 3 odehrané zápasy nastřílela 33 branek, což činí v průměru 11 branek na utkání. Utkání bude k vidění na brněnském hokejbalovém hřišti na Kamínkách od 11:30


2. liga

HBK Bullgogs Brno B – SK Sudoměřice

V sobotu po zápase juniorky od 14 hod přivítá rezervní celek mužů Bulldogs Brno obhájce loňského druholigového titulu, tým SK Sudoměřice. Brněnští mají za sebou první utkání v Zohoru, kdy minulý týden dostali pořádný výprask v podobě 9:0. Družina okolo Zdeňka Hejmala bude zcela jistě chtít na tento zápas zapomenout a Sudoměřice minimálně potrápit. Naopak pro Sudoměřice to bude po třech a půl měsících první soutěžní zápas. Tým opředený extraligovými zkušenostmi přijede už bez svého loni nejlepšího hráče play off Kaluži a budou tak chtít navázat na svoje poslední vítězství, tedy na 4. finálový zápas.

HBC Hodonín – HBK Roconaba Zohor

V sobotu se po zápase juniorů ve 14:00 rozhoří také souboj zatím neporažených týmů. Tým Hodonína minulý týden na brněnském hřišti ukázal, že rozhodně nehodlá navázat na výkony z 1. ligy a přejel brněnské 0:9. Tento víkend se bude muset Hodonín obejít bez svých talentovaných juniorů, kteří mu nebudou k dispozici, což bude pro hodonínské jistě nepříjemné. Naopak Zohor by měl nastoupit v Hodoníně v plné síle a rád by tak potvrdil úvodní domácí vítězství nad rezervou Bulldoků. Regionální redakce určila tento souboj jako zápas kola.

JVSK SLZA Okříšky – Eagles Brno

V neděli od 11:00 se letos již podruhé v krátkém sledu utkají týmy Okříšek a Eagles Brno. První utkání, které proběhlo před 2 týdny, totiž po samostatných nájezdech ovládl tým brněnských. Lodivod Okříšek David Fiala se může těšit z přeplněné sestavy, kterou na daný domácí zápas může poskládat. Navíc se Okříškám vrátí jejich útočné eso, letos hrající extraligu, Marek Mejzlík. Brněnští, pakliže budou chtít přivést z Okříšek nějaké body, budou muset přijet se svojí nejlepší sestavou a svým klasickým srdnatým výkonem nějaké body vybojovat.

SK Jihlava – HBC Flyers Jihlava

V neděli od 14:00 hod se na jihlavském hřišti u autobusového nádraží spustí boj o hokejbalového podzimního vládce Jihlavy. Celek Flyers Jihlava, posilnění posledním vítězstvím nad Okříškami, budou čelit soupeři tentokrát o mnoho silnějším. Je s otazníkem, v jaké sestavě Flyers do utkání nastoupí, protože v minulém kole dohrávali v 9 lidech a jejich největší opory, Rezek, Smutný nebo Brázda sledovali konec utkání pouze z lavičky. Naopak pro tým SK Jihlava se bude jednat o soutěžní zápas po dlouhých čtyřech měsících. Jelikož minulý týden muselo Eskáčko zápas v Sudoměřicích odložit, pro tento zápas by již sestava měla být v plné síle a připravena Flyers ukázat, že loňské semifinálové vítězství v play off byla pouze náhoda.