2. liga

Máme několik nedostatků, ale snažíme se zdokonalovat, hlásí lodivod Eagles Martin Šplíchal.

První kolo přineslo strhující bitvu mezí Okříšky a Brnem, ze které nakonec vyšel vítězně druhý jmenovaný, když dokázal zvládnout nájezdy. Strůjcem tohoto vítězství je i 27letý Martin Šplíchal, který patří ke zkušenějším borcům v týmu.

Martine, v prvním zápase jste porazili JVSKA SLZA Okříšky 7:6 po samostatných nájezdech, vy jste navíc vstřelil hattrick, jak byste zápas zhodnotil?

Za mě jsme předvedli velmi dobrý a kvalitní výkon proti skvělému soupeři, který na nás hned od začátku první třetiny vletěl a šel do vedení 2:0. Jsem moc rád, že nás to nepoložilo a kluci hráli dál svoji hru a podařilo se nám vyrovnat. Ve druhé třetině za nepříznivého počasí jsme dokonce dokázali odskočit na stav 6:2. Jenže jak jsem říkal, soupeř je to velmi kvalitní, a tak nepřestali útočit, dokázali vyrovnat, ale nakonec štěstí stálo na naší straně a našemu týmu patří velké díky za odhodlání a bojovnost. Pro mě góly nejsou

podstatné, jsem rád že do tabulky se nám připisují body, jakožto nováčkovi soutěže.


V čem jste viděl největší slabiny, na čem musí Váš tým zapracovat?

Myslím si, že nedostatků je stále několik, ale trénujeme a všichni se snažíme, aby to bylo stále lepší a lepší. Jediné, co bych takhle řekl, že určitě musíme zlepšit disciplínu, jelikož zbytečné vyloučení nás stojí mnoho sil a hlavně zbytečně obdržené branky. Na tréninku zkoušíme různé herní situace, takže do dalších zápasů budeme připraveni a věřím, že se náš tým bude dále zdokonalovat.


Jaké jsou ambice týmu na umístění v soutěži?

Tak samozřejmě ambice jsou velké, ale musíme být stále nohama na zemi! Všichni chceme hrát play off a dostat se co nejdále. V lize je 8. týmů, které hrají velmi kvalitní hokejbal a myslím si, že ambice máme všichni stejné, takže se musíme snažit a bojovat o první příčky.


Koho považujete za nejvíce nepříjemného soupeře?

Za mě, jelikož už 2. národní ligu hrají nějaký čas je nejvíc nepříjemný soupeř Hodonín, co se týče herního stylu. Jinak všichni soupeři

budou kousat jako třeba Sudoměřice, bývalý extraligový tým. Nejvíce se těším na tým SK Jihlava a derby s HBK Bulldogs Brno.


Jaká je vaše role v týmu? Za jakého hráče se považujete?

Moje role v týmu je stejná jako mají všichni kluci, i když za ty odehrané roky jsem o něco zkušenější, ale nemyslím si, že by to bylo nějak zásadní. Snažím se předávat alespoň těch pár zkušenosti co mám mladším.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6