Liga st. žáků

Ve starších žácích máme zatím velice dobré výsledky, těší Radka Kočaříka mladšího

Dvanáctiletý talent z dílny HBK Bulldogs Brno, Radek Kočařík junior, letos nastupuje v kategorii mladších žáků za Jihlavu a starších žáků za Bulldogs Brno. Radek loni opanoval kanadské bodování soutěže mladších žáků a letos zatím vévodí tabulce nejlepším nahrávačům. Jak Radek vidí letošní sezónu?

Radku, Tobě je 12 let a hraješ za starší žáky a mladší žáky. Přiblížíš čtenářům za jaké družstva a v jaké kategorii hraješ?

V této sezóně hraji starší žáky za HBK Bulldogs Brno a mladší žáky za SK Jihlava.


V kategorii mladších žáků hraješ za Jihlavu. Jak zatím hodnotíš uplynulou sezónu na turnajích mladších žáků z pohledu týmu a z pohledu osobních výkonů?

Týmu se zatím moc nedaří a ani moje statistiky na tom nejsou tak dobře jako loni, ale doufám že se to brzo zlepší. Zápasy jsou celkem vyrovnané, ale soupeři s kterými se zatím potkáváme jsou zkušenější a hrají mladší žáky povětšinou už druhou sezónu, někteří hráči i déle. Navíc většina mých spoluhráčů z minulé sezóny přešla do kategorie starších žáků. Tým je tak relativně nový, protože pro většinu hráčů jsou to de facto první zápasy na velkém hřišti a zatím sbírají zkušenosti.


Obr.1: Tabulka kanadského bodování za sezónu 2021/2022 v přeboru Morava mladších žáků.


V kategorii starších žáků hraješ za brněnské Bulldogs. Po 4. kole vévodíte tabulce, bodů máte stejně jako Zohor a Kyjov, ale vstřelili jste více branek a máte i lepší skóre. Jak zatím hodnotíš týmové a osobní výkony?

Ve starších žácích máme naopak zatím velice dobré výsledky a zatím se nám hodně daří a doufám že tak budeme i nadále pokračovat. I moje statistiky jsou zatím celkem slušné a je vidět, že s některými spoluhráči už nastupuji delší dobu a vím co od nich můžu čekat, kam si naběhnou, kam jim můžu poslat nahrávku apod.


Minulou sezónu si byl nejproduktivnější hráč celé moravské soutěže. Jak často trénuješ a přidáváš si mimo klubové tréninkové jednotky? Děláš i nějaký jiný sport kromě hokejbalu?

Trénuji 2x týdně hokejbal a 2x týdně fotbal a o víkendech mám v sobotu i v neděli zápasy. V minulých sezónách to tak nebylo a byl čas i na nějaký individuální trénink. S tátou jsme hodně trénovali hlavně střelbu. Nyní si občas doma dribluju s míčkem a střílím na branku i když sousedi moc nadšení z toho nejsou (úsměv).


V tuto chvíli jsi v kategorii starších žáků statisticky nejlepší nahrávač. Baví Tě více na góly nahrávat nebo je střílet?

Úplně to nerozlišuji, snažím se rozhodnout v danou chvíli zda je lepší vystřelit nebo nahrát. Když dám hezký gól tak mám z toho radost a když dám nahrávku spoluhráčovi před prázdnou branku tak jsem rád ještě víc :-).

Byl jsi nominován na kemp regionální reprezentace, která se bude připravovat na turnaj krajů U15, který se uskuteční 6.4.2023. Do nominace byl vybrán taky zatím nejlepší hráč kategorie Matyáš Jankůj. Jak se těšíš na spolupráci s ním?

Jsem natěšený a jsem rád že jsem byl vybrán. Matyáš je velký talent a těším se že si s ním zahraji a že se od něj něco přiučím, ale uvidíme s kým mě trenéři postaví.

Tabulka Liga starších žáků - Morava
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Jihlava
16 127:49 42
2.
HBC Malenovice
18 113:62 35
3.
HBK Medokýš Martin
16 105:48 34
4.
HBK Kyjov
16 62:49 29
5.
Eagles Brno
18 63:111 21
6.
HBK Roconaba Zohor
17 44:57 19
7.
HbK Karviná
17 62:93 19
8.
TJ Sokol Poruba
16 17:124 2