Liga st. žáků

„Dať hattrick je určite krásny pocit“, říká slovenský mladík Tomáš Šujan

Přidáním slovenských týmů získaly mládežnické ligy na Moravě nový impuls, jedním z těchto týmů je HBK Roconaba Zohor, který našel svou podporu v Tomáši Šujanovi.

Tomáši, vy už druhou sezónu působíte v české lize starších žáků na Moravě, dokážete srovnat slovenský a český hokejbal? Můžete zohlednit i seniorský hokejbal coby divák.

Nakoľko pôsobím v lige starších žiakov druhú sezónu môžem povedať, že Slovenský a Český mládežnicky hokejbal je približne na rovnakej úrovni. Čo sa týka seniorského hokejbalu, sledujem len slovenskú ligu. Tak k českej sa zatiaľ neviem vyjadriť.


Vy máte v letošním ročníku zatím 9 bodů, kdy jste ztratili pouze jeden zápas. Zatím vám přísluší 3. pozice, přesně ve středu tabulky. Jak hodnotíte kvalitu letošního ročníku? Jste spokojen s úrovní?

Zatiaľ sme na začiatku sezóny, začali sme dobre, ale nemôžme podceňovať súperov. Ideme od zápasu k zápasu. Každý tím má svoje kvality a tým aj úroveň súťaže hodnotím kladne.

Proti HBK Medokýš Martin jste si připsal 6 bodů, kdy jste vsítil 3 góly, jaký jste měl z toho zápasu pocit? Jaký je to dát hattrick?

Pred zápasom som si určite nemyslel, že vyhráme až takým gólovým rozdielom, keď tak, že to bude vydreté tesné víťazstvo. Takže som bol veľmi príjemne prekvapený z nášho výkonu. Dať hattrick je určite krásny pocit ale tímový a bojovný výkon čo sme v tom zápase predviedli bol nado všetko a preto sme aj vyhrali. Veľká vďaka patrí mojim spoluhráčom lebo bez nich by som hattrick nedal.


Jaké jsou vaše hokejbalové plány do budoucna?

Naďalej trénovať a zlepšovať sa. A snáď moje snaženie sa odrazí v budúcnosti

Tabulka Liga starších žáků - Morava
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
SK Jihlava
15 113:49 39
2.
HBC Malenovice
17 110:58 35
3.
HBK Medokýš Martin
15 99:48 31
4.
HBK Kyjov
15 60:48 26
5.
Eagles Brno
17 63:105 21
6.
HBK Roconaba Zohor
16 43:55 19
7.
HbK Karviná
16 58:90 16
8.
TJ Sokol Poruba
15 17:110 2