2. liga

SLZA drží domácí neporazitelnost, Flyers přemohli venku Hodonín a SK se Zohorem si doma pohodově zastříleli

Již v pořadí 7. kolo má za sebou regionální soutěž druhé ligy mužů regionu Morava Jih. I během tohoto kola nebylo nouze o góly, kdy ve čtyřech utkání padlo 38 branek, což činí více jak 9 branek na zápas. Pojďme si jednotlivá utkání více přiblížit.

JVSK SLZA Okříšky – SK Sudoměřice 7:2

(4:2, 1:0, 2:0) – Marek Vykydal, Jan Jeletz

Úvod utkání přinesl gólové hody, kdy v prvních 4 minutách padly čtyři branky. Jako první šli do vedení domácí. Fiala rozjel akci nahrávkou na Sýkoru, jehož střela se odrazila do běhu Michalu Dočekalovi, který dorazil míček přesně a poslal Okříšky do vedení 1:0. Studená sprcha pro domácí ale přišla během 40 vteřin na přelomu třetí minuty. Hosté zamkli domácí v pásmu a dvě své šance vyřešili výborně a obrátili stav utkání na 1:2, kdy se za Sudoměřice prosadil Danielik a Janík. Okříšky to ale nezlomilo, spíše naopak. V čase 4:09 bylo srovnáno, když Sýkora našel Marka Mejzlíka, jenž stanovil skóre na 2:2. SLZA hrála od začátku výborně, byla důraznější, rychlejší a to neslo ovoce v další části třetiny. Přesilovková formace Okříšek si krásně rozhodila míček po ose Mejzlík, Bednář a po křižné nahrávce zakončující Ondřej Široký, který se střelou do poloodkryté klece nemýlil - 3:2 pro domácí. O tři minuty později odskočily Okříšky do dvoubrankového vedení. Mejzlíkovu střelu si našel před brankou Ivan Malý, který zamířil přesně a zvýšil na 4:2. Na branky bohatá první třetina a skvělý výkon domácích musel přítomné diváky bavit.

V úvodu druhé třetiny Sudoměřice několikrát zatlačily Okříšky do defenzívy, ale všechny pokusy kryl domácí brankář Pojer, který se po nemoci vrátil do branky SLZY. Druhá část hry byla přeci jen gólově chudší, ale byli to znovu domácí, kdo se v této periodě prosadily. Pojďme však postupně. Vypracovaná šance Dočekala skončila faulem na jeho osobu od hostujícího hráče Praskače a nařízené trestné střílení ještě Mejzlík neproměnil. Po kombinaci Bednáře s Malým však našel Ivan Malý nádhernou žabičkou hůl právě Marka Mejzlíka, jehož střela z blízkosti tentokrát už zapadla za brankáře Sudoměřic. Domácí hráli s chutí a tvořili si řadu šancí. Z mnoha šancí můžeme vypíchnout akci Nováka, který zpoza brány nádherně hledal Širokého, jehož střela skončila na výstroji brankáře Kučery, Fiala v osobním souboji přetlačil obránce hostů a o centimetry neprostřelil mezeru mezi betony nebo střely Riedla či Fily. Po dvou třetinách byl tedy stav utkání 5:2 pro Okříšky.

I třetí třetina probíhala v podobném duchu, jako dvě předchozí. Ve 32. minutě se po asistencích Širokého a Fily prosadil třetí brankou Marek Mejzlík a definitivní tečku za utkáním dal Tomáš Sýkora, který po nahrávkách Dočekala a Riedla stanovil stav utkání na 7:2.


SK Jihlava – HBK Bulldogs Brno B 8:1

(1:0, 3:0, 4:1) – Lukáš Liška, Zdeněk Ščudla

Brno prošlo přes léto velkou obměnou a mladý kádr se zatím v průběhu sezóny hledá. I tak do Jihlavy přicestovaly dvě formace Bulldoků, kteří hlavně v první třetině sympaticky vzdorovali velkému tlaku SK. To nakonec vyvrcholilo pouze jedinou brankou, kterou zapsal do svých statistik Vávrů.

Ve druhé třetině se postupně do listin střelců zapsali Růžička, Střecha, Fejt a náskok Jihlavy byl tak velmi pohodový do dalšího průběhu utkání.

V tom sice tempo hry postupně upadalo, ale branky v síti Brna přibývaly. Hlavatý, Doubek, Růžička a Střecha dostali číslovku ve skóre na osmičku, kterou v přesilovce korigoval hostující Machal.


HBK Roconaba Zohor – Eagles Brno 8:0

(3:0, 0:0, 5:0) – Igor Neczli, Marek Kralovič

V neděli před obědem se v 11:00 uskutečnil souboj mezi Zohorem a Eagles Brno. Zohor má za sebou 3 venkovní utkání, ze kterých si neodvezl ani jeden bod a poměrně velké brankové příděly. Doma ale Zohor předvádí zcela jiný hokejbal, což předvedl hned v první třetině, kdy se postupně prosadili Slezák, Krebs a Kovár.

Během 2. třetiny se hrál vyrovnaný hokejbal, kdy se oba týmy přetahovaly o každičký kousek hřiště, nicméně kromě čtyřech vyloučení se na hřišti nic podstatného neodehrálo, co by ovlivnilo děj utkání.

3. třetina již byla daleko výživnější, kdy se hned po 34 vteřinách hry prosadil zohorský Švec. Ve 33. minutě přidal již 5. gól v utkání Roman Gerthofer, což pro Eagles byla velká rána. Do konce utkání se prosadili ještě postupně Kovár, Krebs a Slezák, což zapříčinilo finální stav utkání 8:0. Zohor si tak zaslouženě připisuje do tabulky další 3 body, kdy přestřílel Eagles 38 ku 22 střelám a po 7. kole se vyhřívá na 5. místě druholigové tabulky.

HBC Hodonín – HBC Flyers Jihlava 5:7

(2:3, 2:1, 1:3) – Michal Prudík, Marek Vykydal

Stejně jako v Zohoru se u hodonínské ZOO v neděli odehrál v 11:00 souboj o vrchní čelo tabulky. Hned 1. třetina přinesla všem 29 divákům 5 branek. Hned ve 4. minutě se po nahrávce Tótha prosadil hodonínský kapitán Michal Rapant. V čase 05:10 bylo srovnáno, kdy jihlavský Schrek po asistenci Romana Smutného propálil hodonínského brankáře Lindnera. S vyrovnaným stavem utkání ale nesouhlasil hodonínský Navrátil, který za pouhých 19 vteřin vrátil vedení domácím na 2:1. Legenda jihlavského hokejbalu Roman Smutný se chopil vyrovnání na 2:2, kdy po asistenci Drápely a Rezka v 7. minutě prostřelil Lindnera. Do konce 1. třetiny se ještě prosadil jihlavský Ondřej Jobák, který zužitkoval jihlavskou přesilovku a po asistenci Smutného otočil vývoj skóre ve 12. minutě na 2:3.

Začátek 2. třetiny zastihl lépe připravené FLYERS, kteří zásluhou Lichtenberga odskočili ve 20. minutě na stav 2:4. S takovým stavem utkáním Hodonín nebyl ztotožněn a zabral. Během 28. minuty již bylo vyrovnáno díky trefám juniorů Jánoše a Randise.

3. třetina přinesla znovu vyrovnaný hokejbal, kdy skóre 3. třetiny otevřel po asistencích Smutného a Havlíčka Ondřej Jobák. FLYERS ve vedení nezůstali dlouho, když hned 59 vteřin po gólu Jobáka úřadoval David Helešic a vyrovnával na 5:5. Diváci si museli přijít na své. Zápas gradoval. Ve 38. minutě ve vlastním oslabení skóroval Ladislav Homola, který překlenul skóre utkání na stranu FLYERS. Ve 40. minutě pečetil v zápase již 3. gólem na 5:7 pro hostující tým Ondřej Jobák, který se tak svým výkonem vyšvihl do čela kanadského bodování regionu Morava Jih.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6