Dorost

RÁD BYCH SE PODÍVAL DO PLAY-OFF, ŘÍKÁ JUNIOR EAGLES BRNO JAN SVOBODA

Zeptali jsme se na pár otázek jednoho z řad juniorů EAGLES BRNO, a to 17ti letého Jana Svobody. Tento mladý Eaglesák hraje s orlem na hrudi už od roku 2017 kde poprvé odehrál sezonu v přeboru mladších žáků. Honza byl už od začátku brán jako velký střelec a jeden z největších tahounů v útoku.

Minulou sezónu nejlepší brněnský útočník v dorostenecké kategorii, jak jsi byl spokojený se sezonou 2021/22?

"Určitě byla z naší strany minulá sezóna velmi podařená, kdy jsme se probojovali až na kvalifikační turnaj po kvalitních výkonech, které jsme předváděli téměř po celou sezónu. Na tomto turnaji jsme se umístili na krásném druhém místě, ovšem postupoval jen tým, který obsadil příčku první."


Tento rok jsi poprvé nastoupil a hraješ kategorii juniorů, jak se ti zatím daří v HBK Bulldogs Brno, kde máš střídavé starty?

"S klukama z Buldoků se mi hraje skvěle. Je to mnohem rychlejší soutěž, než na kterou jsem byl doposud zvyklý. Je to přece jenom liga už na vyšší úrovni než dorost. Doufám, že se nám bude v sezoně dařit a probojujeme se co nejdál."


V juniorce máš za 8 zápasů/7KB, cítíš že ukážeš to co jsi předváděl minulou sezonu (17 zápasů/25KB)?

"Góly jsou pro mě takovou odměnou za odvedenou práci na trénincích, takže mě to vždycky potěší (smích). Co se týká kanadských bodů, jsem více než spokojen. Ale důležitější jsou pro mě určitě body pro tým do tabulky."


Kromě juniorky jsi zatím stihl odehrát i 6 z 7 zápasů Eagles A-Týmu kde se ti zatím taky po osobní stránce velmi daří, jak to zatím stíháš hrát dvě kategorie, které se dost často překrývají?

"Tak určitě je to časově i fyzicky náročné. Přece jenom odehrát za víkend dva zápasy není jednoduché. Naštěstí zápasy jsou naplánované tak, aby se jeden hrál v sobotu a druhý v neděli. Když to občas nevychází, probíhá domluva s trenéry."


Jaké máš predikce a ambice na probíhající sezonu v jednotlivých kategoriích které hraješ?

"Samozřejmě bych se rád podíval do play off jak v juniorce, tak i v 2. lize, takže ty ambice jsou opravdu vysoké. Musím ale brát na vědomí, že v Eagles máme nově postavený tým, takže si všechno musí teprve sednout. Věřím ale, že dokážeme překvapit každého soupeře."