2. liga

LETCI jdou do čela tabulky, šlágr kola pro Sudoměřice, Zohor poprvé venku vítězně a Hodonín přehrál Eagles

Během uplynulého víkendu se odehrály 4 utkání 8. kola 2. ligy a jeden dohrávaný zápas. Jednotlivá utkání dopadla dle tabulkového rozložení, tedy vždy výše postavený celek porazil svého níže postaveného konkurenta. A jak jednotlivá utkání vypadala?

JVSK SLZA Okříšky – HBC Flyers Jihlava 1:4

(0:2, 0:2, 1:0) – Martin Černý, Jan Orlich

Ihned v úvodu utkání se do dvou šancí dostala domácí SLZA, ale v gól přetavit své možnosti nedokázala. A tak se na konci 1. minuty radovali střelou přes hráče hosté, když gólem otevřel skóre utkání jihlavský Souček a hosté šli do vedení. Domácí více běhali a snažili se srovnat skóre, ale šance Nováka a Bednáře v síti neskončily a střely Fialy i Širokého orazítkovaly tyčku hostující branky. Hosté hráli svůj zažitý styl, který nese úspěch a přesnými nahrávkami dělali domácím v obranném pásmu potíže. To se projevilo ve 12. minutě utkání, když se střelou z vrcholu kruhů prosadili hosté podruhé zásluhou Jana Rezka.

Domácí SLZA byla sice opticky lepší, ale veškeré šance končily na výborném Drštičkovi v brance Jihlavy. I domácí Pojer musel ve druhé části vytasit pár zákroků, kterými držel Okříšky ve hře. Krátký však byl na střelu z 19. minuty, když se prosadil jihlavský Ladislav Homola. Ještě hůře bylo pro domácí chvíli ke konci druhé třetiny, když se 20 vteřin před sirénou prosadili hosté počtvrté, kdy se po asistencích Homoly a Drápely dokázal prosadit po druhé v utkání Jan Rezek. V té době už domácím chyběl zraněný Petr Němec a také Ivan Malý, kterému byla přivolána po jednom ze střetů rychlá záchranná služba. Pozdější vyšetření v nemocnici odhalilo bohužel zlomenou klíční kost u této stálice v okříšském dresu. Ivanovi přejeme brzké uzdravení!

Třetí třetina probíhala stejně jak dvě předchozí, domácí se snažili rozvlnit brankovou síť Jihlavy, hosté už jen poctivě bránili. Samostatné úniky Přibyla ani Sýkora však branku neznamenaly. V 39. minutě se však za domácí prosadil David Fiala, když se po rotaci s Janem Novákem a Vladimírem Bednářem dostal k nahrávce Bednáře, kterou ještě tečoval Novák a David Fiala backhandovou střelou do horního rohu branky alespoň zkorigoval skóre na konečných 1:4.


HBK Bulldogs Brno B – HBK Roconaba Zohor 1:6

(0:1, 1:2, 0:3) – Martin Černý, Jan Orlich

Souboj mezi předposledním týmem tabulky a 5. týmem ze Zohoru nepřineslo větší zápletku a hosté ze Zohoru si tak připsali jednoznačné vítězství 1:6. První třetina přinesla pouze gól na straně Zohoru, kde se dokázal prosadit hned 8. minutě David Rábek.

Druhá třetina zastihla Zohor lépe připravena, kdy se hned 33 vteřin po začátku 2. třetiny prosadil Juraj Švec. Na předváděnou hru Bulldoků se už nemohl dívat ostrostřelec Ondřej Šír, který korigoval stav utkání na 1:2. Dvě a půl minuty na to zvyšoval vedení o 2 góly zohorský Rábek po asistencích Andreje Švece a Milana Krebse.

Ve 3. třetině se už prosazoval pouze Zohor, který díky trefám Krebse, Romana Gerthofera a Denise Danihela zvýšil na konečných 1:6 a zcela zaslouženě si z Brna odváží 3 body.

SK Jihlava – SK Sudoměřice 3:2ss

Sobotní podvečer patřil šlágru kola mezi SK Jihlava a SK Sudoměřice. Hned 33 diváků v areálu hokejbalového hřiště a 250 diváků u televizních obrazovek si našlo cestu k tomuto krásnému utkání.

První třetina za svitu reflektorů dostala hned domácí fanoušky do varu, kdy se ve 3. minutě prosadil po asistencích Růžičky a Hlavatého Jan Střecha. Začátek zápasu si nenechaly utéct ani Sudoměřice, kdy minutu a půl po gólu Střechy srovnával po dělovce Marek Danielik, který dostal skvělé pasy od Mišíka a Valachoviče.

Druhá třetina přinesla opět vyrovnaný hokejbal, který se hrál nahoru dolů. Do vedení se poprvé v utkání dostaly Sudoměřice, když se po faulu Jiskry dokázal v následné přesilovce dělovkou od modré prosadit Dominik Mišík. Minutu poté se také v přesilové hře dokázala prosadit Jihlava, kdy u odraženého míčku byl jako první kapitán Jihlavy Petr Král, který do polo odkryté branky dorazil střelu od kruhů Zápotočného.

Ve třetí třetině se hrál poctivý běhavý a tvrdý hokejbal. Na obou týmech bylo vidět, že nechtějí za žádnou cenu udělat chybu. Oběma týmům se také parádně rozchytali gólmani, když během 3. třetiny a ani následného prodloužení se za nedokázal dostat jediný míček.

V nájezdové loterii se až v páté sérii dokázal prosadit zkušený Zbyněk Zápotočný a odstartoval tak oslavy jihlavských hráčů a fanoušků.


HBC Hodonín – Eagles Brno 6:2

(1:1, 2:1, 3:0) – Zdeněk Zvařič, Šimon Filípek

Nedělní poledne patřilo v Hodoníně hokejbalu, kdy celek Eagles Brno dorazil do Hodonína odčinit porážku z prvního vzájemného duelu 1:9. A čtvrtinu utkání se jim to dařilo!

Skóre utkání otevřel ve 214. vteřině gólem domácí David Helešic, kterému asistovali Rapant s Navrátilem. Eagles zatli své pařáty do Hodonínského betonu, kdy dokázali během 3 minut srovnat na 1:1 gólem juniora Patrika Navrátila, kterému asistoval další junior Jan Svoboda. Po první třetině stav nerozhodný 1:1.

Hned ve 3. minutě 2. třetiny dokázal David Ohainka využít přesilovku hostujících a poprvé tak poslal hostující tým do vedení. Eagles byli na koni. Ne na dlouho. Ve 23. minutě junior Sebastián Jánoš vyrovnal na 2:2, asistence David Hanuš, Nikolas Randis. Do konce 2. třetiny dokázal hodonínským navrátit vedení svým 2. gólem v utkání David Helešic, kdy se ve 29. minutě prosadil po asistenci Rapanta David Helešic.

Třetí třetina nabídla do poloviny poměrně vyrovnaný hokejbal, nicméně od 38. minuty dokázal Hodonín skórovat hned třikrát, kdy si gól zapsali postupně Michal Slezák, Michal Rapant a hodonínská obranná zeť Tomáš Zetocha. Brněnští orli již na takovýto vývoj utkání nedokázali reagovat a odnesli si tak z hodonínského betonu porážku 6:2.


HBC Flyers Jihlava – SK Sudoměřice 6:0

(3:0, 1:0, 2:0) – Michal Prudík, Marek Vykydal

Dohrávka 3. kola přinesla v neděli jasné 3 body pro vedoucí celek FLYERS, kdy dokázali jasně využít ve svůj prospěch domácí hřiště a nasázeli do Kučerovy branky 6 branek. O branky se zasloužili postupně Brázda, Schrek, Brázda, Kourek a 2x Smutný. Jihlavské nezlomilo ani vyloučení v poměru 5:0, kdy hned čtyřikrát se provinili trestem (Ne)Úmyslného vyhození míčku ze hřiště. Skvěle ale zachytal jihlavský brankář Václav Drštička, který kryl všech 27 střel sudoměřických, připsal si tak dal 2. nulu v sezóně a navrch se vyšvihl do čela nejlepších regionálních brankářů.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6