1. liga

Prvoligový tým z Brna v Mladé Boleslavi neuspěl

Jedenáct brněnských Buldoků se vydalo do rodiště Škodovek, kde je přivítali místní Tygři, navrátilci do 1. Ligy. Domácí se sešli v kompletních třech pětkách a v průběhu úvodní třetiny utekli na dvougólový rozdíl. Brno se snažilo ukázat svůj charakter a i v malém počtu srdnatě bojovalo.

1.Liga: HBC Tygři Mladá Boleslav - HBK Bulldogs Brno 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Malina (Lhota L.), 9. Malina (Lhota L., Bydžovský), 32. Lhota T. (Lhota L.), 43. Erben (Nevosad, Bajer) - 25. Hudec (Heide).

Rozhodčí: Pečený, Hrubý. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 34:24.

Sestava domácích: Hnátek (Vlk) – Bydžovský, Číhala, Erben, Jaroměřský, Lhota T. - Bajer, Langer „C“, Lhota L., Malina, Míšek, Moravčík, Müller, Nevosad, Pohl, Řípa.

Sestava hostí: Makara R. - Heide, Jandourek, Kliment – Baláč „C“, Fišar, Hudec, Klíma, Vodvárka, Vysloužil, Zbranek, Zimandl.


Střetnutí dravých týmů začalo rychlou brankou Boleslavi. Lukáš Lhota se poměrně snadno zbavil pronásledovatelů, běžel podél hrazení a zpoza klece našel před brankovištěm Malinu, jenž vymetl šibenici – 1:0. Hosté dostali příležitost zareagovat v přesilové hře, ale naopak v ní znovu inkasovali. Do statistik se uvedla opět stejná extraligová dvojice, Lhota ve středním pásmu vyslal na zteč Marcela Malinu, jenž proměnil sólový únik povedenou kličkou do bekhendu – 2:0. Ke konci prvního dějství hrálo Brno ještě jednu početní výhodu a vytvořilo si tlak, ale ovoce to nepřineslo, a tak se odcházelo na přestávku za dvougólového vedení Tygrů.

Hned z kraje druhé patnáctiminutovky si domácí po faulech Zimandla a Jandourka vyzkoušeli přesilovku 5 na 3, ale brněnský gólman svůj celek podržel znamenitými zákroky. I to byl jeden z důvodů, proč se Bulldogs po zlepšené hře dočkali kontantní branky. Při nebezpečném kontru běžěl ze strany s míčkem junior Petr Heide, ve správný okamžik jej zadovkou přistrčil Ondřeji Hudcovi a ten překonal Hnátka – 2:1. Gólové příležitosti se rodily na obou stranách, ale další trefy v průběhu druhé periody již nepadly.

Na prahu 33. minuty se Tygři ve skóre vzdálili. Stalo se tak po spolupráci bratrské dvojice mladoboleslavských odchovanců, kteří nastupují i v extraligovém Kert Parku. Lukáš Lhota přihrál na modrou čáru svému sourozenci Tomášovi, který pálil do černého – 3:1. Po zbytek závěrečné periody se měli více ložených příležitostí domácí, ale několika parádními zákroky ještě držel Makara teoretické naděje hostí. Hřebík přišel až něco přes dvě minuty před koncem, kdy Boleslav v útočném pásmu potočila viditelně vyčerpané Buldoky a Nevosadův rychlý pas zužitkoval z první Erben – 4:1.