1. liga

Povedený víkend prvoligového Brna

Prvoligový tým brněnských Bulldogs v počátku sezóny hledal formu a doufal v návrat z marodky klíčových hráčů. Nicméně v počátku 2. poloviny prvoligové soutěže ukázal, že se forma vrací a bude chtít atakovat přední příčky tabulky. Pojďme si přiblížit jejich víkendová utkání.

1.Liga: HBK Bulldogs Brno – HBC Tygři Mladá Boleslav 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Hudec (bez asistence), 22. Hudec (Vodvárka, Baláč), 30. Emmer (Vysloužil), 32. Emmer (Hudec, Baláč) – 20. Malina (Řípa)

Rozhodčí: Polášek, Zbořil. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:20.

Sestava domácích: Makara R. (Šťastný) – Dmytryszyn, Foršt, Heide, Jandourek, Zbranek, Zeman – Baláč „C“, Emmer, Hudec, Kuntoš, Vodvárka, Vysloužil, Zemen S., Zimandl.

Sestava hostí: Hnátek (Vlk) – Bydžovský, Číhala, Erben, Jaroměřský – Bajer, Horáček, Král, Langer „C“, Malina, Mansfeld, Moravčík, Mrhálek, Pohl, Řípa.


1.Liga: HBK Bulldogs Brno - HBC Pardubice "B" 8:2 (0:2, 6:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Baláč (Vodvárka, Foršt), 18. Emmer (Vodvárka, Baláč), 21. Zimandl (Hudec, Heide), 22. Vodvárka, Hudec, Baláč), 23. Foršt (Zemen S., Heide), 30. Hudec (Vodvárka, Foršt), 35. Emmer (Kuntoš, Foršt), 40. Zimandl (Hudec, Zbranek) - 12. Socha (Dostál, Bureš), 13. Mach (Lauryn).

Rozhodčí: M. Škrobák, Prudík. Vyloučení: 6:9; z toho Vodvárka (dom.) OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 39:23.

Sestava domácích: Makara R. (Šťastný) – Dmytryszyn, Foršt, Jandourek, Zbranek, Zeman – Baláč „C“, Emmer, Heide, Hudec, Kuntoš, Vodvárka, Vysloužil, Zemen S., Zimandl.

Sestava hostí: Kuryviál – Deml, Kamaryt, Kopřiva, Novák, Svoboda – Bolek, Bureš, Dostál „C“, Jirák, Lang, Lauryn, Mach, Šimek, Socha.


S týmem Tygrů z Mladé Boleslavi, jenž začal útočit na vedoucí příčku tabulky Východ, zvládlo Brno odvetu na jedničku. Po dvou brankách vsítili dva klíčoví hráči Buldoků, Ondřej Hudec a Filip Emmer. V prvním dějství byli gólmani stoprocentní a Boleslav odpověděla pouze na úvodní trefu domácích, když skóroval Marcel Malina. Pak se ale záhy podařilo Bulldogs svrhnout zápas opět na svoji stranu a postupně se ve skóre vzdalovali, až nakonec totožným poměrem vrátili Tygrům porážku ze středu Čech.


V neděli pak svěřenci Jana Emmera na skvělý výsledek navázali, když přejeli poslední Pardubice "B". Ovšem po 15 minutách to vypadalo na poněkud jiný scénář, neboť hosté, ač tahali za kratší konec, si vytvořili dvougólový náskok. Sprška však Buldoky nepoložila a ti razantně otočili vývoj zápasu rekordním počtem branek za jednu periodu. I po zbytek tohoto střetnutí bylo domácích plné hřiště a bez větších trablů si došli pro druhou výhru za sebou.

Hodnocení Davida Zimandla (útočníka Bulldogs): "Do víkendu jsme vstupovali s vědomím, že musí být šestibodový, pokud se chceme probojovat mezi čtveřici postupujících do playoff. V prvním zápase proti Mladé Boleslavi jsme nastoupili jako tým, který chce za každou cenu bojovat a ač bylo utkání velmi fyzicky náročné, zvládli jsme ho takřka bezchybně. Druhý den nás čekal o poznání horší soupeř, což jsme měli v hlavách i při startu druhého klání, kdy jsme Pardubice zbytečně pustili do dvoubrankového vedení. Naštěstí jsme si to v kabině vysvětlili a zbytek utkání byl již výrazně v naší režii. Po zvládnutém víkendu nás čeká týden volno a poté poslední letošní zápas proti Kovu, který určí, na které pozici přečkáme zimu."