1. liga

Buldoci využili turnaj ve Svitavách k přípravě na 1. Ligu! Z našeho projevu jsem mile překvapen, těší Filipa Emmera

Na svitavském zimním stadionu proběhl Svitavský pohár pro 1. Ligu, kde se také představila reprezentace U18 před MSJ 2023 v Liberci. Jedním z účastníků bylo také Brno, které sahalo po prvenství. Z Buldoků byl nejvíce vidět Filip Emmer. Jaký pro něj Svitavský pohár byl? Co Brnu ukázal?

Filipe, s prvoligovými Buldoky jste se představili na turnaji pro 1. Ligu ve Svitavách. Odehrál se na zimním stadionu, kde jsou rozměry hřiště o něco větší. Jak to vyhovovalo vaší brněnské hře?

Náš styl v případě většího hřiště vyžaduje více pohybu a rychlejší čtení hry, přičemž obojí nám v některých pasážích chybělo, celkově jsem ale mile překvapen z projevu, kterým jsme se prezentovali.

Turnaj byl výsledkově velmi vyrovnaný. Možná za to mohl i formát turnaje, kdy se hrálo 2x15 minut čistého času. Můžete prosím celý turnaj zhodnotit, a to jak z pohledu organizace, tak kvality mužstev.

Celková tabulka vypadá vyrovnaně, ale jednotlivé zápasy byly na branky velmi bohaté, k čemuž přispělo právě i zmíněné hřiště a jeho parametry, které dávaly více možností pro individuální rychlostní prosazení. Kvalitou hra odpovídala aktuální situaci, tedy průběhu zimní přípravy, bylo v ní vidět, kdo se poctivě připravuje a kdo šel na plochu poprvé. Organizaci pak nelze nic vytknout, byl to asi první turnaj, jenž pamatuji, který probíhal dle časového harmonogramu.

Ve třech zápasech jste porazili soka z Mladé Boleslavi po nájezdech, následně jste ztratili dva body proti Červenému týmu U18 po nájezdech. I tak jste sahali po prvenství. Kde se tato šance zlomila?

Kritickým se nám stal právě zápas s červeným mužstvem. V něm, stejně jako v zápase s Boleslaví, jsme nezvládli závěr základní hrací doby a potvrdilo se, že nájezdy jsou loterie 50/50. Zatímco s Boleslaví jsme byli šťastnějším mužstvem, červená U18 byla odměněna za skvěle zvládnutou hru bez brankáře druhým bodem.


Na jaro se těším i z důvodu kvalitnější přípravy napříč týmem!

V posledním duelu proti U18 z Bílého týmu jste si ale pořádně zastříleli. Vyhráli jste 7:2, přičemž jste dokázal zaznamenat hattrick. Byl tento zápas aspoň takovým zadostiučiněním?

Subjektivně jsem měl pocit, že na bílé mužstvo dolehla tíha druhého dne reprezentačního kempu, který byl jistě fyzicky náročný. Výsledek je vůči nim docela krutý, neboť si nemyslím, že byli výrazně horším mužstvem než červená U18, která s námi odehrála vyrovnanou partii. Avšak je nutno přiznat, že nám tento zápas “chutnal“.


Byla tato akce dobrou přípravou na jarní část 1. Ligy? Jste podle Vás herně připraveni? Nebo musíte ještě něco doladit?

Bezesporu se jednalo o kvalitní a pro nás důležitou přípravu. Ukázala nám naše slabá místa a zároveň aktuální herní připravenost. Doladit bude potřeba celou řadu věcí od individuálních herních činností až po vyprecizování systému. Hráči, kteří se turnaje zúčastnili ale mají dobrou výchozí pozici pro zvládnutí těchto výzev. Z pozitiv bych vypíchnul produktivitu v přesilovkách, na které se v přípravě zaměřujeme v trochu jiném složení než obvykle vyžaduje zápasová situace, přesto jsme schopni přesilové situace proměňovat.


Jak se těšíte na jarní část? Budete se určitě snažit dostat na vyšší umístění.

Na jaro se těším osobně více než na podzim, neboť vidím kvalitnější přípravu napříč týmem a zároveň chci navázat na herně vydařený konec předchozí části sezóny, jež nám ukázala, že i přes určitou obrodu umíme hráče zapracovat a posunout je po herní stránce.