2. liga

V každém týmu mám na práci něco jiného, říká Jakub Havlásek

Starší žáci Bulldogs Brno vybojovali v podzimní části třetí místo, na celky před nimi mají k dobru dva zápasy. Na výsledcích týmu se hodně podílel Jakub Havlásek, který byl nejproduktivnějším hráčem. Brněnský útočník nastupoval také v dorostu a juniorech.

Nejraději vzpomínám na zápas proti Martinu

Jakube, ve starších žácích jste se s Bulldogs Brno umístili v podzimní části na třetím místě, ale máte odehrané o dva zápasy méně oproti týmům před vámi. Jak jste byl s podzimní částí spokojený?

S podzimní částí jsem vcelku spokojen, ale určitě je co zlepšit jak na mém osobním výkonu, tak i na týmovém. Věřím, že díky mému dlouholetému příteli a nynějšímu spoluhráči Matyáši Jankůjovi, se kterým už jsme nějakou dobou sehraní, dokážeme náš tým dovést k co nejvíce vítězstvím.


V týmu jste posbíral nejvíce kanadských bodů, v soutěži jste byl v produktivitě druhý. Vsítil jste 19 branek a na 8 nahrál. Jak hodnotíte své výkony?

Své výkony hodnotím kladně, sezóna se mi celkem povedla, ale rád bych zlepšil moji fyzickou přípravu, kterou aktuálně řeším individuálně s kondičním trenérem.


Na podzim jste si ve třech utkáních zapsal čtyři góly, v jednom hattrick. Na jaký zápas vzpomínáte nejvíce?

Nejraději vzpomínám na zápas proti Martinu, který je v tabulce na pozici před námi, tento zápas byl zatím nejvyrovnanější, pamatuji si ho hlavně díky mým třem gólům a rozhodnutí utkání v samostatných nájezdech.


Snažíme se dostat do ještě lepší formy


Nastupoval jste také v Kyjově za dorost a zkušenosti jste sbíral i v juniorech. Je Vaše role v každém týmu rozdílná?

V každém týmu mám na práci něco jiného, ve starších žácích mám za úkol tvořit hru a dávat góly, ale v dorostu a juniorech většinou bráním.


V prosinci jste se zúčastnil reprezentačního kempu U16, který se konal v Plzni. Co Vám soustředění ukázalo?

Oproti reprezentačním kempům U14 se hra mnohokrát zrychlila a kempy se mi zdají náročnější, ale i zábavnější, ovšem kvůli nemoci jsem z týmu vypadl.


Soutěžní zápasy začnou na začátku března. Těšíte se, až se rozeběhne jarní část, nebo jste nyní rád za pauzu?

Pauza je pro mě moc dlouhá. S týmy už se připravuji na jarní část sezóny, už je naplánován přípravný turnaj v Plzni, kterého se zúčastní přední týmy republikových tabulek starších žáků. Snažíme se dostat do ještě lepší formy, než jsme byli v podzimní části.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
2.
HBC Hodonín
13 60:28 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
13 41:65 6