2. liga

Chtěl bych na konci sezóny zůstat tam, kde prozatím jsem, říká Lukáš Čára

SK Jihlava je po podzimní části na prvním místě a také v druhé části sezóny má nejvyšší cíle. Svými výkony jí k úspěchu pomáhá Lukáš Čára, který je ve druhé lize v regionu s úspěšností zásahů nejlepším brankářem. V letošní sezóně sbírá zkušenosti i v Extralize juniorů v Heřmanově Městci.

Stále se snažím zlepšovat a chytit vždy něco navíc

Lukáši, s SK Jihlavou se po podzimní části nacházíte s 24 body na prvním místě, máte také oproti většině týmů odehráno o utkání méně. Jak jste byl spokojený s touto částí sezóny?

Podzimní část se nám hodně povedla a myslím si, že můžeme být všichni spokojení, ale stále je na čem pracovat a vylepšovat jak z mé stránky, tak i u spoluhráčů.


V žádném utkání jste neprohráli, jen třikrát jste zvítězili v samostatných stříleních. Kde podle Vás byla silná stránka týmu?

Nejsilnější stránka týmu je asi náš nejlepší střelec Jan Střecha, který se umí prosadit ve všech příležitostech. Ale také jsou tu jiní hráči, kteří mají své kvality. Samozřejmě nesmí chybět trochu štěstí (smích).


Byl jste nejlepším brankářem v regionu, měl jste úspěšnost zásahů 93,2 %. Co říkáte na své výkony?

Se svými výkony jsem spokojen, ale stále se snažím zlepšovat a chytit vždy něco navíc. Hodně mi v tom pomáhají spoluhráči. Chtěl bych na konci sezóny zůstat tam, kde prozatím jsem.


Těším se, až to vše zase začne


Zimní přestávka už bude za chvíli u konce. Jak jste absolvovali zimní přípravu?

Zimní příprava probíhala v tělocvičně, ale já se připravoval spíše individuálně, a to doma nebo venku. Jako další příprava na jarní část byl Vrťas Cup, kde jsme hráli proti kvalitním týmům a myslím si, že nás dostatečně prověřili.


V letošní sezóně jste také nastoupil do jednoho utkání v Extralize juniorů za Heřmanův Městec. Budete i v jarní části oblékat ještě dres jiného týmu?

Jsem rád, že jsem mohl nastoupit právě za Ježky, protože jsem získal další zkušenosti a líbí se mi styl jejich hry. Za Heřmanův Městec nastoupím hned proti Kladnu 25.2. a těším se na další zkušenosti.


Jarní část vám začne na začátku března, kde máte s Jihlavou nejvyšší cíle. Těšíte se už na soutěžní zápasy?

Jarní část začínáme proti Zohoru, kde nás podle mě nebude čekat nic lehkého, a tak se musíme pořádně připravit. Naše cíle jsou ty nejvyšší a to titul. Motivace v kabině je velká, a tak se těším, až to vše zase začne a do play-off vlétneme co možná nejlépe.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6