2. liga

Každý ví sám, jestli tomu obětoval maximum, je si vědom Adam Šenfeldr.

Svitavy již letos přivítaly několik reprezentačních kategorií včetně U18. Součástí týmu byl i útočník Hodonína Adam Šenfeldr, který se ohlédl za celým turnajem, poodhalil zimní přípravu svého týmu a prozradil, jaké vidí šance na postup Hodonína do další fáze Extraligy juniorů.

V reakci na obdrženou pozvánku do reprezentace U18 jste se zúčastnil i Svitavského poháru. Jak událost probíhala, a jak jste s celkovou organizací zpětně spokojen?

Mám velkou radost, že jsme měli možnost si zahrát proti prvoligovým týmům českého hokejbalu a někteří si tak mohli zkusit zahrát i proti jiné věkové kategorii, a nejen proti svým vrstevníkům v juniorce. Celá akce byla od začátku až do konce skvěle zorganizovaná.


Ve výběru jste byl jako jeden z mála zástupců moravského hokejbalu. Je tento nepoměr způsoben početní převahou klubů na území Čech nebo se může jednat i o kvalitativní stránku hráčů? Změnil byste nominaci alespoň částečně, aby se poměr zastoupení Čech a Moravy vyrovnal?

Je mnoho dobrých hráčů z Čech. Předpokládám, že do tohoto výběru pro Svitavský pohár byli vybráni hráči se jistými kvalitami, ale z vlastní zkušenosti vím, že je mnoho dobrých hráčů i na Moravě.


Co se týče rozdělení na bílý a červený tým, udělali tak trenéři odpovídajícím způsobem, nebo byste hráčské síly rozložil nějak jinak?

Trenéři mají jistě své způsoby, jak odhadnout hráče a měli tak určitě důvod, proč rozdělili týmy tak, jak je rozdělili. Co se týče mě, snažím se pracovat s tím co mám a podržet tým svými dovednostmi.


Máme naději na úspěch!

Když byste měl zhodnotit výkony sebe i svých spoluhráčů, co byste řekl? Jste spokojen s umístěním bílého týmu, který turnaj zakončil na třetím místě? Kde vás nejvíce tlačila bota?

Sebe hodnotím tak, že byly situace, které šly zvládnout lépe a zároveň situace, které nemohly dopadnout lépe. Když bych měl hodnotit ostatní, každý jednotlivec sám ví, jestli tomu obětoval maximum. Jelikož s klukama mimo reprezentaci nehrávám, těžko soudit, jestli tomu bylo u každého tak. Co kdo zaseje, tak taky sklidí. Náš hlavní problém z počátku turnaje tkvěl v nedostatku komunikace na hřišti a nesouhře. Zároveň si ale každý na střídačce chtěl prosadit svoje. To je podle mě důvod, proč zpočátku vznikaly na hřišti zmatky.


Který ze zápasů vás nejvíce bavil, a jak celkově hodnotíte výběr soupeřů? Předvedli prvoligové týmy Brna a Boleslavi, co jste očekával, nebo vás na jejich hře něco překvapilo?

Výsledek by odpovídal tomu, že jsem si nejvíc užil zápas proti Boleslavi. Taky že užil, ale mám rád vypjaté zápasy na hraně a kontakt v individuálních soubojích, a proto mě nejvíc bavil zápas proti Brnu. Z minulé sezóny v první lize vím, že Brno umí být silný soupeř, takže jsem čekal, že cesta k výhře nebude snadná. Co se týče Boleslavi, po pár rychlých gólech do jejich brány na mě působilo, že upustili páru.


Nyní už se můžete soustředit na jarní část Extraligy juniorů, kde budete s Hodonínem bojovat v nadstavbě skupiny východ o setrvání v bojích o play off. Myslíte, že má vaše mužstvo naději na úspěch mezi takovou konkurencí?

Konkurence je velká, ale my jsme tým a nebojujeme jen hokejkami, ale i srdcem. Když pojedeme v kolejích, ve kterých jsme do teď fungovali, bez pochyb máme naději na úspěch.


Jak jste připraven na druhou polovinu sezóny? Strávil jste zimní přestávku spíše relaxačním způsobem, nebo jste naopak dřel ještě více s ohledem na nadcházející střety?

Zimní přípravu pro nás týmoví trenéři sestavili tak, abychom na sto procent využili čas mimo hřiště ve prospěch posunutí hranic naší fyzické kondice. Početná část hráčů z týmu včetně mě, na sobě pracovala i mino tréninky.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6