2. liga

Hrající brankářská legenda Radek Milfajt stále čaruje v barvách HBC Flyers Jihlava

Na hokejbalových mapách válčí 25 let a stále patří mezi nejlepší brankáře 2. ligy Morava-Jih. Jihlavský Radek Milfajt svoji kariéru spojil s tamními celky SK a Flyers. První jmenované také trénoval a před dvěma roky Sportovnímu klubu pomohl k triumfu na Vrťas CUPu.

Vzpomínáte si na své hokejbalové začátky?
Začínali jsme asi jako všichni u baráku. Bitvy mezi sídlišti byly legendární a máme na co vzpomínat (úsměv). Potom někdy okolo 11ti let s tím přišli spolužáci na základce, že je na hokejbale nábor. Tak jsme to šli zkusit a už tam zůstali.

Proč jste si vybral právě hokejbal?
Já jsem od mala vyzkoušel snad všechny sporty, co šli. Celou základní školu jsem plaval. Chtěl jsem hrát hokej a hokejbal tomu byl nejblíže … a tenkrát byl nakonec i finančně dostupnější.

Když se zpětně ohlédnete, co vám tento sport přinesl za největší zážitky?
Díky hokejbalu jsem zažil spousty týmových a individuálních úspěchů. Potkal jsem spoustu kamarádů a lidí, se kterými se potkávám do dneška.

Uvidí Vás fanoušci a soupeři také v příští sezóně?
Jestli budeme hrát i v příští sezoně se teprve uvidí. Díky covidu jsme v podstatě přišli o dvě sezóny a mladší už bohužel nebudeme…

Máte nějaký předzápasový rituál?
Předzápasových rituálů jsem měl spousty, ale potom mě to spíš otravovalo, tak jsem s tím přestal (smích). Jediné, co mi zůstalo je, že si vše oblékám prvně na levou stranu těla.

Jak se vyvíjela brankářská výzbroj za dobu vaší kariéry?
Tak brankářská výstroj se vyvinula neskutečně. Před těmi 25 lety byl zázrak, když se podařilo něco sehnat. Kolikrát se to i dědilo po starších a když vás někdo blbě trefil tak to docela i bolelo. To už dneska skoro nehrozí.

Byl jste odjakživa brankář a proč?
Já začínal jako obránce a jednu sezónu jsem tenkrát i v obraně odehrál. Brankářsky post byl obsazen. Po sezóně odešel Dan Schrek do dorostu, tak jsem tam hned vlezl a už v té bráně zůstal. Mě se nikdy nechtělo běhat (smích).

Co děláte mimo hokejbal nejraději?
Poslední roky před covidem jsem byl hodně pracovně vytížený. Když už bylo volno, tak jsem odpočíval nebo chodil s kamarády na dobré Plzeňské (úsměv).

Není na pořadu dne předávání zkušeností mladým brankářům, třeba jako trenér?
Jako trenér jsem to zkoušel kdysi dávno s brankáři a jednu sezónu jsem dokonce trénoval dorost SK Jihlava. Ale právě kvůli práci jsem na to neměl nikdy čas. Uvidíme, třeba toho času teďka bude víc.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6