Ostatní oznámení

Junioři Malenovic se jako jediní z regionu Morava podívali na finálový Beko pohár juniorů!

V dohrávce Extraligy juniorů jsme mohli vidět základní část, která byla rozdělena na tři skupiny - západ, střed a východ. Na východě se z našeho regionu snažili bojovat o postup Malenovice a Brno. Ale pouze jeden z těchto týmů uspěl. Byli to hráči Čamlíků.

Boj o finálový turnaj nejlépe zvládl tým Čamlíků, který si ziskem 6 bodů zajistil postup mezi „osmičku“. Z východní skupiny byl lepší pouze pardubický Svítkov. Ze tří zápasů Malenovice vyhrály dva a jeden prohrály. Z našeho regionu se o finálový turnaj také rvali brněnští Buldoci, ti však neuspěli a skončili na posledním místě základní části.

Malenovice byly jediným zástupcem juniorů z Morava Jih / Sever!

8. místo – HBC Malenovice

Nepostup – HBK Bulldogs Brno

V základní skupině se o finálový turnaj pokoušely Malenovice, Brno, Třinec a Svítkov. Východočeši přetlačili všechny moravské celky. Jediným, kdo tento tlak ustál, byli Čamlíci. Ti si dokonce jako jediní vyšlápli právě na zmíněný Svítkov, který porazili 0:3. Malenovice překvapivě ztratily s podceňovaným Brnem. Zlíňané nakonec potvrdili roli favorita a se skóre 5:1 deklasovali Třinec.

Buldoci z Brna na tom byli o něco hůře. Ve snaze získat body k postupu, ale stál tým z Třince. Tento zápas byl rozhodující. Brno po 1. třetině vedlo 1:2, ale ve zbylých dvou třetinách svůj náskok ztratilo. Tyto tři body Brnu chyběly k postupu. Buldoci pak zavařili svým sousedům z Malenovic a nakonec si Svítkov s Brnem pohrál ve výsledku 12:1.


Zdroj: HBC Svítkov Stars Pardubice – Junioři Brna se na Beko pohár nedostali.

Ve skupině Beko poháru Čamlíkům nepřálo štěstí!

Ve skupině B Malenovice narazily na Kert Park Praha, HBC Plzeň a HBC Prachatice. V prvním skupinovém duelu se o body rvaly s Plzní, která Moravákům nedala šanci v poměru 3:1. V dalším zápase však Čamlíci narazili na favorizovaný Kert, jenž byl zaskočen malenovickou hrou, která našim „krajanům“ přinesla bod v podobě remízy 1:1. V závěrečném třetím utkání Malenovice jasně přejely prachatické Horaly 2:5. O postupu se tedy rozhodovalo mezi Zlíňany a Pražany. Kert Park měl velké štěstí, protože postup do bojů o medaile mu zajistilo pouze lepší skóre. To Malenovice muselo hodně mrzet.

V play-off zdrcení Čamlíci skončili až poslední!

V „malém“ semifinále si to Malenovice rozdaly s Kladnem, které bylo jasným favoritem utkání. A to se také potvrdilo. Rysové ze středních Čech nedovolili Zlíňanům ani jeden gól a při tom jim 4 nasázeli. Čamlíci tak šli do bojů o poslední místo, ve kterém potkali soupeře ze skupiny, HBC Prachatice. Ve vypjatém zápasu šli Malenovičtí do vedení, ale rázem o něj přišli dvěma rychlými góly. Zlín vyrovnal, ale vzápětí šly Prachatice do vedení s přesilovky. Malenovice alespoň uhrály remízu a muselo dojít na nájezdy, ve kterých svoji techniku ukázali Horalové z Prachatic, kteří Malenovicím oplatili porážku ze skupiny.