2. liga

Jakub Pojer již dlouhodobě drží Přibyslavice ve 2. Lize! Jak probíhá příprava na další sezónu?

Jakub Pojer byl před pauzou nejlepší brankářem 2. Ligy na Moravě Jih. Jeho úspěšnost byla více než 97 procent. Jak to tento borec dělá? Jak se chystá na další sezónu ve 2. Lize? Jaké cíle s Přibyslavicemi plánuje a čeho chce ještě dosáhnout? Jak hodnotí závěrečný turnaj?

Jakub Pojer byl před pauzou nejlepší brankářem 2. Ligy na Moravě Jih. Jeho úspěšnost byla více než 97 procent. Jak to tento borec dělá? Jak se chystá na další sezónu ve 2. Lize? Jaké cíle s Přibyslavicemi plánuje a čeho chce ještě dosáhnout? Jak hodnotí závěrečný turnaj?

Jakube, sezóna se musela dohrávat v úsporném režimu. Jak jste si závěrečný turnaj užil?
Závěrečného turnaje jsem se kvůli příjemným rodinným starostem nezúčastnil, ale samozřejmě jsem byl s klukama z týmu v kontaktu a všichni se na turnaj velmi těšili.

Sice jste skončili jako předposlední, ale o umístění nešlo, že? Hlavně se dostat zpět na hřiště a trošku si zahrát
I když šlo hlavně o to si konečně zahrát soutěžní zápasy, předposlední místo kluky zklamalo. Rozhodl nejspíše duel s Flyers, kdy náš tým srovnal duel ze stavu 0:2 na 2:2, ale v závěru remízu ztratil a tato prohra ovlivnila zbytek turnaje.

Před covidem jste však měl skvělé statistiky. Vaše úspěšnost zákroku byla 97,2 %, jak se Vám daří držet v takové formě?
Před sezonou jsem si uvědomil, že je potřeba začít na sobě trošku pracovat i individuálně a v první řadě jsem se chtěl vypořádat s pár kily navíc. To se do jistý míry podařilo a já se v bráně cítil daleko lépe. Pár cvičení navíc mi dodalo v bráně větší jistotu. Zápasy s Brnem a Hodonínem, které jsem odchytal, jsou často ve znamení řady nebezpečných závarů, na které jsem byl tentokrát připraven a nenechal se zaskočit. Skvělou práci v obou zápasech předvedli i naši obránci, díky nimž mám tyto čísla. O to víc mě mrzí ukončená sezona před zápasem s SK Jihlava, protože v Jihlavě si díky povrchu hokejbal daleko víc užívám.

Do další sezony určitě naskočím a již teď se na ni těším

Chystáte se naskočit do další druholigové sezóny? Jak se na ni v Přibyslavicích připravujete?
Do další sezony určitě naskočím a již teď se na ni těším. V momentě, kdy se opatření opět na jaře rozvolnila, jsme se znovu v hojném počtu scházeli pravidelně na hřišti v Okříškách. Bylo fajn zase sportovat a vidět se se spoluhráči. Pár kluků si zkusilo, jaké to je chytat a my brankáři si občas vyzkoušíme i hru v poli. Celé jsme to pojali zároveň i jako radost z toho, že zase můžeme sportovat v kolektivu. Momentálně si dáváme během července od hokejbalu volno, ale v srpnu již začneme naplno trénovat a připravovat se na další sezonu.


Zdroj: Ladislav Jonák – Jakub Pojer v brance Přibyslavic.

Ambice se za poslední sezóny v našem týmu postupně změnili.

Jaké budou cíle v příští sezóně? Věříte si na play-off? Druhá liga na Moravě Jih je totiž dost nabitá
Nevím ještě přesně, kolik týmů naskočí do další sezóny, tudíž netuším přesně, kolik z nich se do play-off dostane, ale ambice se za poslední sezóny v našem týmu postupně změnili. Dříve jsme obklopovali spíše dolní polovinu tabulky, ale v posledních letech jsme už rovnocenným soupeřem i týmům z velkých měst. V jedné z posledních sezón jsme byli dokonce pár minut od postupu do finále 2. ligy a já věřím, že výkonnost na to, abychom potrápili všechny týmy v lize, máme. Uvidíme, s jakou sestavou do sezóny nastoupíme, ale ambice jsou vyhrát každý následující zápas a bavit se sportem, který máme všichni rádi.

Jak moc Vám hokejbal chyběl přes téměř půlroční pauzu? Jste rád, že je to zpět?
Ani mi nepřišlo, že to bylo půl roku. Věnoval jsem se rodině, rybařil a v zimních měsících jsem stihl i hokej na venkovním hřišti. Uteklo to rychle a hned, co to situace dovolila, jsem se k hokejbalu vrátil. Jsem rád, že se vše vrací zpět do starých kolejí a věřím, že se letos soutěž dohraje bez jakéhokoliv přerušení. Děkuji za rozhovor.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
2.
HBC Hodonín
13 60:28 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
13 41:65 6