2. liga

Ladislav Pospíchal se stal nejproduktivnějším hráčem turnaje 2. Ligy! Co ho baví více hokej nebo hokejbal?

Na závěrečném turnaji 2. Ligy na Moravě Jih se objevila hokejová tvář, Ladislav Pospíchal, který pomohl týmu Jihlavy Flyers ke druhému místu. Tento borec se také stal nejlepším útočníkem turnaje. Jak si tak rychle zvykl na balónek od puku? Co ho na hokejbalu láká a jak to vidí s hokejovou kariérou?

Ladislave, vy jste profesionální hokejista, který momentálně působí v druholigovém Havlíčkově Brodě, je to tak? Jak se Vám tam daří?
Před minulou sezónou jsem kvůli práci zanechal hokeje, jelikož to bylo náročné na cestování a čas, ale od příští sezóny zase budu nastupovat ve druhé lize.

K hokejbalu mě přivedl táta někdy v mladších žácích

Ale jste spíše jihlavským odchovancem. Jak jste se vůbec dostal k hokejbalu a proč nastupujete za jihlavské Flyers?
K hokejbalu mě přivedl táta někdy v mladších žácích jako zpestření k hokeji a bylo to super, na ty mládežnický roky vzpomínám velmi rád, v mládeži se nám celkem vedlo. Byli jsme na různých republikových finálových turnajích a v mladším dorostu jsme skončili druzí. Tu sezonu jsem se dostal do hokejbalové reprezentace U18, kde jsme skončili také druzí. Flyers to je taková jedna velká rodina a strašně mě to s nimi chytlo, jsou tam kluci, co se znají od mládí, většině je tam hluboko nad 30 let, ale je na nich vidět, že i po letech je to stále hrozně baví. A to zase baví mě.

S nimi jste na závěrečném turnaji dosáhl na druhé místo a na cenu nejlepšího útočníka, jak se Vám to podařilo?
Po dlouhé době se mohlo zase hrát, tak byla znát velká chuť od všech zúčastněných, že se něco uspořádalo. Ten den mi sedl a napadalo mi tam de facto vše, na co jsem sáhl, ale bez spoluhráčů bych ty góly samozřejmě nevsítil.

Přednost jistě dáváte hokeji, ale jak často si oblíkáte tenistky a jdete si zahrát hokejbal? V čem vidíte největší rozdíly?
Snažím se kdykoli to jde a nehraje v ten den o víkendu zápas v hokeji, tak jdu s Flyers se proběhnout na zapas nebo trénink. Největší rozdíl bych viděl, že se nemůžete sklouznout, jinak bych asi žádný jiný rozdíl neviděl. Hokejbal jako každý sport se zrychluje, takže je to hodně o běhání.

Šlo o to si po dlouhé době zahrát

Jak kvalitní hráči a týmy se na turnaji Morava Jih objevili? Sledoval jste to? Nestačili jste na SK Jihlavu, co se stalo?
Sledoval. Škoda, že nepřijel Hodonín, ale i tak se na turnaji objevilo dost kvalitních hráčů, ale především, jak sem zmínil, tak šlo o to si po dlouhé době zahrát. Myslím, že to bylo vyrovnané utkání, kde jsme postupem času mírně získávali navrch, ale dvě minuty před koncem jsme dostali smolný gól, a i když jsme na konci ještě hráli přesilovou hru, tak už jsme nedokázali vyrovnat, ale z pohledu Flyers nadmíru povedený turnaj.

Jak zatím vidíte příští hokejovou sezónu? Jak se na ni připravujete? Berete hokejbal jako dobrou přípravu na hokej?
Doufám hlavně, že se uklidní situace okolo coronaviru a fanoušci budou moci přijít na zápas, to je hlavní cíl sportu. Na sezónu se připravuji a hokejbal je jedním s článku přípravy na příští hokejovou sezonu.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6