2. liga

Jak se na další sezónu připravuje Jaroslav Fejt? Bude Jihlava mířit opět vysoko?

SK Jihlava na závěrečném turnaji ukořistila zlaté medaile. Jedním z největších tahounů borců z Vysočiny je Jaroslav Fejt, který na podzim ve statistikách vyčníval jako nejlepší nahrávač. Jak se připravuje na novou sezónu a kam bude s Jihlavou mířit? Nepomýšlí na 1. Ligu?

Jaroslave, jako dohrávka 2. Ligy na Moravě Jih proběhl turnaj, na kterém jste skončili první. Čekal jste to? Jak jste si ho užil?
Turnaj jsem si užíval moc, přeci jenom ta pauza byla dlouhá a zase hrát zápas proti soupeřům mi dost chybělo. Hlavně náš poslední zápas o první místo s Flyers, s takovým týmem to prostě neomrzí. Máme dobrý tým a určitě jsme chtěli vyhrát, ale abych řekl pravdu tak jsem nečekal nic. Byl jsem rád, že hrajeme, v průběhu turnaje jsem doufal, že vyhrajeme a to se povedlo. Jsem rád, že jsme pořád ta dobrá parta, který to šlape a doufám, že to bude platit i nadále.

Váš tým jako jediný porazil každého a stále má svou kvalitu. Nepomýšlíte na účast v 1. Lize?
Debata v kabině na toto téma byla, ale došli jsme k závěru, že zůstaneme zatím tam, kde jsme. Muselo by se pár věcí změnit, abychom mohli pomýšlet na 1. ligu.

Kam vůbec s SK Jihlavou míříte v příští sezóně? Opět bude chtít útočit na titul?
To je věc, o které je jasno. V příští sezoně půjdeme do toho s tím, že na konci sezóny chceme další pohár do sbírky. Budeme pro to dělat maximum aby nám to vyšlo. Tým na to určitě máme, takže jiný cíle nejsou, než zvednout nad hlavu pohár. Člověk nikdy neví, která sezóna je ta poslední, takže já osobně budu dělat vše pro to, abychom vyhrávali a aby se dařilo.


Foto: SK Jihlava

Jak bude uspořádána Vaše letní příprava? Probíhá individuálně nebo týmově?
Letos máme letní přípravu plánovanou týmově. V týmu máme kluky, co dokážou udělat pěkný trénink, takže v tomhle ohledu máme štěstí že je máme, protože celé léto být doma nebo dělat něco individuálně, to by nebylo pro mě. Umí udělat trénink, po kterém se člověk musí plazit do kabiny. Takže já jsem rád, že takový tréninky máme. Jen škoda, že nás nechodí tolik co by mělo.

Sám jsem byl překvapen z toho, že jsem skončil první

Dokonce jste na podzim byl nejlepším nahrávače, jak se Vám to povedlo? Řadíte se mezi tahouny mužstva?
Sám jsem byl překvapen z toho, že jsem skončil první. Ono to bylo spíš štěstí. Když člověk nahraje a má tak kluky co to dokážu uklidit do branky, tak se to pěkně sbírá. Každopádně jsem rád, že se takhle dařilo. Za tahouna se nepovažuji. Spíš se považuji za pořád stejného nadšence do hokejbalu, kterého to nepřestává bavit.

Myslíte si, že se některé týmy z 2. Ligy Vašeho regionu pokusí bojovat v 1. Lize?
Tak to nemám vůbec ponětí. Každopádně pokud ano, tak bych jim přál ať se daří. Přeci jenom 1. Liga už je o něčem jiném. Na druhou stranu by bylo škoda, že nás bude v lize o tým méně. Přeci jenom nás tam není tolik.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
2.
HBC Hodonín
13 60:28 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
13 41:65 6