2. liga

Jak ladí formu na novou sezónu hodonínský Michal Rapant? Nechtěl by ještě zkusit 1. Ligu?

Hodonínský forward, Michal Rapant, je jedním z nejlepších hráčů 2. Ligy na Moravě Jih. Před covidovou pauzou byl nejlepší střelcem soutěže, jak to tento borec dělá? Jak využil své hokejové zkušenosti v hokejbalu? Co ve své kariéře ještě plánuje s Hodonínem a nechtěl by ještě zkusit 1. Ligu?

Samozřejmě nás mrzí, že se soutěž přerušila a pak ukončila

Michale, jak Vás mrzí, že se 2. Liga musela přerušit kvůli Covidu? Měli jste to pěkně rozběhlé v Hodoníně. Hlavně Vy, osobně. Zase jste mířil za cenou nejlepšího střelce
Samozřejmě nás mrzí, že se soutěž přerušila a pak ukončila. Bohužel nám Covid vzal 2 roky sportovního života, co konkrétně pro nás starší hráče je těžké, ale musíme to každý přijmout. Zdraví nás a našich rodin je důležitější. Co se týče mě, tak už nejsem ve věku kdy bych se honil za individuálními cenami. Mam to nastavené jednoduše, jsem na hřišti od toho, abych týmu pomáhal sbírat body, když neboduji, tak týmu nepomáhám, mám na sebe jiný metr a málokdy jsem se sebou spokojený, a to mě nutí se pořád zlepšovat.

Jak to děláte, že jste stále takovým ostrostřelcem? Využíváte stále zkušeností z hraní 2. hokejové ligy? Co jste si z hokeje přenesl do hokejbalu?
Jak říkám, snažím se kanadskými body pomáhat mančaftu, je pravda, že jsem se poslední sezóny zaměřil na zakončovaní. Jak říká jedna sportovní pravda, „když roky přibývají tak kroky ubývají“ (smích), proto je potřeba střílet a hlavně mám kolem sebe 20 výborných spoluhráčů. Tak zkušenosti z hokeje jsou výhodou, ale zrovna já nejsem typicky příklad hokejisty, který by měl hokejbal jako doplňkový sport. Díky tomu, že jsem za muže začal hrát v 15 letech, tak jsem oba sporty dělal společně, i když jsem se hokejem živil a byl pod smlouvami, pokud byla možnost nikdy mě nemusel nikdo přemlouvat, jestli na hokejbal jít nebo nejít. Sice z toho někdy trenéři nebyli nadšení, ale nějak to respektovali. Samozřejmě taktické věci z hokeje se využít v hokejbale dají, ale můj názor je, že výborný hokejista neznamená, že bude výborný hokejbalista.


Jak vzpomínáte na působení hokejbalového Hodonína v 1. Lize? Nechtěl byste to ještě se svým týmem zkusit o ligu výše?
Na tu dobu vzpomínám moc rád. Měl jsem možnost hrát 1. ligu, jak za Slovan Hodonín, tak i za Rigum Hodonín. Sedět v kabině s hokejbalovými legendami Smořada, Krupica, Hložánek, kteří v té době patřili ke špičce v republice, takže vzpomínky jen ty nej. Letos jsme dostali nabídku od svazu se účastnit 1.ligy, kterou jsme přijali a příští sezonu i díky našemu předsedovi, který zabezpečil rozpočet bychom měli nastupovat v 1. lize.

Proběhl závěrečný turnaj 2. Ligy Vašeho regionu, ale Vy jste na něm chyběli. Proč?
Závěrečného turnaje jsme se nezúčastnili, protože už dopředu jsme byli domluveni, že se zúčastníme reprezentačního soustředěni na zimním stadionu, kde jsme byli soupeřem reprezentačního výběru Masters. Obě akce byly ve stejný termín, což nás mrzelo.

Tímto bych chtěl poděkovat Svazu a všem co nám vyjádřili podporu při boji s následky katastrofy!

Probíhá u Vás v Hodoníně již nějaká příprava na další sezónu? Nebo je ještě čas?
Příprava probíhá od května dvakrát týdně. Bohužel čas, kdy děláme tento rozhovor jsme přípravu museli z důvodu tornáda, které zasáhlo, jak sportovní hřiště, tak i některé hráče a jejich rodiny přerušit. Tímto bych chtěl poděkovat, jak svazu tak všem, co nám vyjádřili podporu při boji s následky této katastrofy.

Jaké budou Vaše cíle v další sezóně? Myslíte, že se rozběhne již jako za starých časů?
Hrát hokejbal, za který se nebudeme muset stydět, který bude bavit nás a diváky, kteří doufám, že budou chodit. Co nejlíp reprezentovat naše město a celkové hodonínský hokejbal a dostat ho tam kam patří.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6