2. liga

21. ročník ORION CUPu ovládli Ježci Heřmanův Městec

Jihlava hostila o uplynulém víkendu po oba dny tradiční ORION CUP. Jednalo se v pořadí již o 21. ročník, jehož výtěžek půjde do jihlavské ZOO.

V srdci Vysočiny se sešlo celkem sedm mančaftů. Canada, Vatikán B, Lužinští srdcaři, Nedělní odreagování, Ježci Heřmanův Městec, Tayfun Třebíč a Vrťas #39. Loňský vítěz z Karviné se pro nabitý program z účasti omluvil. Týmy se pak utkaly systémem každý s každým v hracím čase 2x 15 minut. Nejlepší dva si zajistili účast ve finále, týmy na třetím a čtvrtém místě čekal zápas o bronz.

Ve dvoudenním maratonu zápasů se jako první dostala do finále Canada, která měla zápas o putovní pohár jasný už po sobotě. V neděli o finále bojovali Ježci Heřmanův Městec, Vatikán B a Vrťas #39. Zajímavé také bylo, že do bojů o bronz mohly promluvit po nedělním programu také všechny zbývající týmy. Tabulka byla letos velmi zamotaná. Nejlépe ze zmíněného rébusu nakonec vyšli Ježci, kteří hlavně díky zvládnutému zápasu proti Vatikánu putovali do finále.

Bronz bral Vatikán B

Zápas o třetí místo ovládl s přehledem Vatikán B v poměru 4:0. Zraněním zdecimovaný tým Vrťas #39 vzdoroval pouze polovinu zápasu, a tak na jednu z cenných trofejí nedosáhl. Vatikán B naopak potvrdil úspěchy z předchozích let, přestože si posilněný tým o juniory z Dukly pomýšlel na příčku nejvyšší.

Napínavé finále až do konce

Finále nabídlo pořádně drama. Mírně favorizovaná Canada hrála v první polovině utkání lépe a měla také po zásluze více ze hry. Jenže se nedokázala gólově prosadit. To na druhé straně Ježci trestali zaváhání a z rychlého protiútoku otevřeli gólový účet zápasu. Opařená Canada pak ještě inkasovala další dva slepené góly. Ačkoliv se jí podařilo dostat se rychle zpátky do zápasu, další branka na 2:3 jim uznána nebyla. Ježci poté přežili velký tlak a poprvé ovládli jeden z nejstarších hokejbalových turnajů v České republice. Naopak Canada po svém tři roky starém triumfu nezvládla po druhé za sebou finálový match.

Nejlepší hráči turnaje:

Brankář: Tomáš Humlíček (Canada)
Obránce: Tomáš Hudec (Ježci Heřmanův Městec)
Útočník: Ondřej Jobák (Canada)

Konečné pořadí turnaje:

1. Ježci Heřmanův Městec
2. Canada
3. Vatikán B
4. Vrťas #39
5. Tayfun Třebíč
6. Nedělní odreagování
7. Lužinští srdcaři

Ve sbírce se vybralo 6.810,- Kč

Na turnaji jako každý rok probíhala také sbírka na dobré účely. V minulých letech byla použita např. na podporu dětí ze specializované školky Demlova. V letošním roce pak bude sloužit jihlavské ZOO. A jakému zvířátku konkrétně? O tom můžete rozhodnout v anketě na facebooku klubu SK Jihlava – hokejbal právě Vy!

„O víkendu panovalo tropické počasí. Všichni účastníci to měli o to těžší, ale všichni to zvládli,“ rekapituloval turnaj pořadatel a předseda hokejbalového oddílu Libor Doležal. „Turnaj byl, co se týče postupujících zamotaný až do posledního zápasu, takže bylo pořád o co hrát. Po celý víkend jsme mohli sledovat vyrovnané a zajímavé zápasy. Ve sbírce jsme také vybrali slušný obnos, a tak nezbývá než poděkovat všem účastníkům za turnaj a příspěvek do kasičky. Také bych rád touto cestou poděkoval všem, kteří turnaj pomohli zabezpečit, připravit a našim partnerům: Pivovar Horác, Pivovar Ježek a město Jihlava. Děkujeme! Věřím, že se v příštím roce opět sejdeme v hojném počtu a 22. ročník bude opět zajímavý a plný hokejbalové zábavy,“ uzavřel pan Doležal.

Výsledky ze skupiny: Nedělní odreagování – Vrťas #39 2:2, Vatikán B – Tayufun Třebíč 2:0, Canada – Ježci Heřmanův Městec 2:1, Lužinští srdcaři – Vatikán B 1:1, Ježci Heřmanův Městec – Nedělní odreagování :0, Tayfun Třebíč – Canada 0:3, Vrťas #39 – Ježci Heřmanův Městec 1:2, Canada – Lužinští srdcaři 4:1, Nedělní odreagování – Tayfun Třebíč 0:3, Vatikán B – Canada 2:2, Tayfun Třebíč – Vrťas #39 1:4, Lužinští srdcaři –Nedělní odreagování 1:2, Ježci Heřmanův Městec – Tayfun Třebíč 5:1, Nedělní odreagování – Vatikán B 1:2, Vrťas #39 – Lužinští srdcaři 2:2, Canada – Nedělní odreagování 8:0, , Lužinští srdcaři – Ježci Heřmanův Městec 0:2, Vrťas #39 – Vatikán B 0:4, Tayfun Třebíč – Lužinští srdcaři 4:1, Vrťas #39 – Canada 2:2, Ježci Heřmanův Městec – Vatikán B 4:2.

Domácí tým SK Jihlava startoval pod názvem Vrťas #39


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
2.
HBC Hodonín
13 60:28 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
13 41:65 6