2. liga

2. liga Morava-Jih 2021/22 preview

Dočkali jsme se. Už tento víkend startuje nový ročník 2. ligy Morava-Jih. Na co se těšit? Kdo se popere o baráž do první ligy?

V letošním ročníku bude startovat šest kvalitních mančaftů: JVSK Slza Okříšky, HBC Hodonín “B“, HBC Flyers Jihlava, SK Jihlava, SK Sudoměřice a HBK Bulldogs Brno “B“.

Systém soutěže

Mančafty se v základní skupině utkají systémem 2x každý s každým doma – venku. Do play-off nakonec projdou nejlepší čtyři, které čekají vyřazovací souboje hrané na tři vítězná utkání. Vítěz soutěže si zajistí vstupenku do baráže o 1. ligu.

2x se liga nedohrála

Předchozí dva ročníky se bohužel kvůli pandemii covid nedohrály. Oba tak zakončil pouze turnaj pořádaný regionálním svazem. Loňský turnaj ovládla SK Jihlava, předloni se radovala JVSK Slza Přibyslavice. A poslední jmenovaný letos startuje na novém hřišti a pod novým názvem JVSK Slza Okříšky.


650 let Okříšky

O víkendu otevře v předehrávce 1. kola novou sezónu souboj mezi Okříšky a SK Jihlavou. V Okříškách půjde o velkou událost, neboť bude zápas zakomponován v rámci oslav 650 let od založení Okříšek.

Kdo bude favorit?

Po přesunu prvního týmu z Hodonína do 1. ligy bude stávající rezervní tým velkou neznámou a jeho kvalita a síla se ukáže až v průběhu ročníku. Lze však očekávat, že spolupráce mezi A a B-týmem bude pravidelná, jako v podobě brněnských Buldoků. Jejich smečka letos prahne po medaili a své ambice rozhodně neskrývá. Stejně tak jsou na tom také Sudoměřice, které byly jako loňský nováček pasovány do role hlavního favorita na celkové prvenství a letos tomu jinak nebude. O titul se budou prát také jihlavské týmy Flyers a SK. „Letci“ by rádi prolomili dlouhé semifinálové prokletí a i proto přes léto přivedli do svého kádru několik zajímavých posil. Úhlavní nepřítel z SK by rád navázal na sezónu 2018/19, kdy porazil ve finále Malenovice 3:1 na zápasy a následně postoupil do 1. ligy. Z té se v loňské sezóně vrátil zpátky do druhé nejvyšší soutěže. Černým koněm mohou být také Okříšky, které především doma umí porazit kohokoliv a rády by nechyběly ve vyřazovacích bojích.


Novinky?

V letošní sezóně se fanoušci hokejbalu dočkají v rámci 2. ligy živého přenosu. Půjde vůbec o první stream z regionální soutěže. Jako první by mělo být vysílané městské derby mezi Flyers a SK Jihlava. O dalších Vás budeme včas informovat.

Reportáže

Také letos se můžete těšit na pravidelné souhrny z jednotlivých kol, rozhovory s nejlepšími hráči a pravidelný přísun novinek nejen na webu, ale také na facebooku. Máte zajímavý tip na článek? Nebojte se nám napsat.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6