2. liga

Přesilové hry hrály prim. Přibyslavice otevřely nové hřiště prohrou.

2. hrací kolo ve druhé lize Morava-Jih nabídlo několik zajímavých zápasů. Eagles se vrátili v mužské kategorii zpět po několika letech, Přibyslavice se poprvé představily na novém hřišti, Flyers doma překvapivě padli.

Mužští Eagles zpět na mapě. Hodonín poprvé vyhrál

Eagles vždy patřili ke stálicím na hokejbalových mapách, alespoň co se týče hokejbalu na Jihu Moravy. Také společně se Starým Brnem jako jediný brněnský tým ovládli tamní Jihomoravskou soutěž, ze které následně vzešla nynější 2. liga. Jenže to už je písnička stará téměř 10 let. Nyní jsou Eagles zpět a ve své premiéře naznačili své možnosti, když minimálně polovinu utkání trápili svého soupeře z Hodonína. Ten sice dvakrát prohrával, ale díky Helešicovi (2+3) a Rapantovi (3+1) otočil zápas na celkových 2:7. Hosté z Hodonína trestali Eagles především v početních výhodách, ze kterých udeřili celkem čtyřikrát. A právě nedisciplinovanost stála Eagles o poznání lepší výsledek.

Eagles Brno – HBC Hodonín 2:7 (2:2, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Řezáč (Hampejs, Grega), 14. Kuntoš – 7. Helešic, 15. Helešic, 21. Rapant (Helešic, Zetocha), 26. Navrátil (Töth, Helešic), 30. Rapant (Töth, Prčík), 36. Rapant (Helešic), 42. Zetocha (Rapant, Švagerka J.)

Rozhodčí: Ščudla, Vykydal. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:4. Střely na branku: 33:38. Diváci: neuvedeno.

Eagles: Katreniak (Nevřivý) – Grega, Hampejs, Karpíšek, Kuntoš, Matýšek, Mezník – Ohainka, Plhák “C“, Procházka – Trötzmuller, Řezáč, Šmarda J. – Šplíchal, Foršt, Navrátil.

Hodonín: Krýsa (Oláh) – Zetocha, Hanuš, Krupica, Švagerka M., Hruška, Prčík – Šupa, Hlavačka L., Helešic – Navrátil, Töth, Švagerka J. – Rapant “C“, Roch.

Přibyslavice pokřtily svůj svatostánek. Premiéru pokazily Sudoměřice

Domácí Přibyslavice se dočkaly, když nastoupily poprvé na svém zbrusu novém stadionu v nedalekých Okříškách. A na premiéru nemohl snad přijet těžší soupeř, než ještě loni extraligové Sudoměřice. I to přilákalo na stadion řadu fanoušků, kteří mohli sledovat urputný hokejbal. Domácí Přibyslavice se totiž soustředily především na obranu, vyrážely do rychlých protiútoků a Sudoměřice dlouho hledali cestu k Martinově svatiny. Tu nakonec „Sudky“ zlomily ve druhém dějství, po dvou přesných zásazích kapitána Stratila. Výhru pak pečetil ve třetí třetině Kaluža. I v tomto zápase měli lví podíl na konečném výsledku přesilové hry, ve kterých padly hned dvě branky ze tří.

J.V.S.K. Slza Přibyslavice – SK Sudoměřice 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Stratil (Chovanec), 29. Stratil (Konderla), 34. Kaluža.

Rozhodčí: Jeletz. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Střely na branku: 17:37. Diváci: 44.

Přibyslavice: Martin (Pojer) – Hanzl, Vilímek, Mejzlík, Benáček “C“, Zelený, Brym – Bednář, Fiala “A“, Novák – Riedl, Malý, Ludes – Chlubna, Samek.

Sudoměřice: Kučera (Forch) – Konderla, Stratil “C“, Toman, Dufek – Chovanec, Kaluža, Mišík – Kmenta, Fiala, Danielik – Smetana.

Buldoci překvapivě vyloupili Flyers

Zkušení Flyers chtěli doma odčinit prohru z předchozího kola, kdy si odvezli vinou zraněného brankáře debakl 0:10 z Hodonína. V jejich brankovišti se pak poprvé představil Kocmánek. Jenže příliš času na rozkoukání od hladových Buldoků nedostal. Už ve druhé minutě byli hosté ve dvoubrankovém vedení, které se na konci první třetiny ještě zdvojnásobilo na hrozivých 0:4. Flyers se dostali pořádně do zápasu až ve třetí třetině, kdy začali mohutně dotahovat. Za stavu 3:4 odvolali na konci brankáře, jenže výhru svého týmu pečetil do odkryté branky útočník HBK Protiva, jenž v životním zápase posbíral hattrick a dvě asistence.

HBC Flyers Jihlava – HBK Bulldogs Brno “B“ 3:5 (0:4, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 39. Rezek (Pospíchal), 40. Benda (Jobák), 43. Pospíchal (Jobák) – 1. Fišar (Protiva, Kříž), 2. Protiva, 9. Sova (Protiva, Fišar), 12. Protiva (Fišar), 45. Protiva (Sáňka).

Rozhodčí: Vokurka, Prudík. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 28:24. Diváci: 14

Flyers: Kocmánek – Volf, Havlíček, Kourek “C“, Benda, Kučera, Homola – Jobák, Smutný, Brázda – Souček, Pospíchal, Lichtenberg – Schrek, Rezek.

Bulldogs: Čapka (Halouzka) – Sáňka, Mucha, Kříž, Omasta – Fišar, Protiva, Sova – Šidla, Hruška “C“, Petřík.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
2.
HBC Hodonín
13 60:28 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
13 41:65 6