2. liga

Sudoměřice prohrály potřetí v řadě a jejich náskok se ztenčil na bod

15. kolo 2. ligy přineslo na Jihu Moravy další velké zápletky. Krizí by se dalo nazvat počínání Sudoměřic, které padly potřetí v řadě. Naopak ve formě hrající jihlavské celky stahují bodovou propast na čele tabulky.

15. kolo 2. ligy přineslo na Jihu Moravy další velké zápletky. Krizí by se dalo nazvat počínání Sudoměřic, které padly potřetí v řadě. Naopak ve formě hrající jihlavské celky stahují bodovou propast na čele tabulky.

Letci zdolali ve velké bitvě Sudoměřice

Na podzim to byly mezi těmito soupeři velké přestřelky a vždy se šťastným koncem pro Sudoměřice. Tentokrát to byl zápas brankářů, kteří předváděli skvělé výkony. Především pak domácí Drštička, jenž kryl 46 střel z hokejek sudoměřických hráčů! Jako první šli v zápase do vedení hosté zásluhou Mišíka. O pár vteřin později vyrovnal domácí Volf a skóre na stranu Flyers převrátil na konci druhé třetiny v přesilové hře Jobák. Poslední třetina nabídla otevřený souboj, ale brankáři za svá záda již žádný pomeranč nepustili. A to ani při závěrečné dvojnásobné přesilovce Sudoměřic, kdy vyrovnání viselo při velkém tlaku ve vzduchu. Sudoměřice tak během tří jarních kol prohospodařily komfortní náskok na čele tabulky a již se musí pomalu otáčet za svá záda. Flyers pak ve výtečné formě nahání jak svého soupeře, tak městského rivala.

HBC Flyers Jihlava – SK Sudoměřice 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Volf (Jobák, Brázda), 29. Jobák (Volf, Kourek) – 15. Mišík (Chovanec).

Rozhodčí: Jurga, Macenauer. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Střely na branku: 22:47. Diváci: 27.

Flyers: Drštička – Benda, Gregor, Havlíček, Homola, Kourek “C“, Schlögl – Volf, Brázda, Jobák – Rezek, Schrek, Smutný – Souček.

Sudoměřice: Kučera – Dufek, Petrek, Praskač, Stratil “C“, Toman – Balát, Blanárik, Chovanec – Danielik, Janík, Mišík – Pokovič, Smetana.


Malé regionální derby pro tým SK

Okříšky nepatří mezi oblíbené soupeře SK, což bylo vidět na podzim, kdy dvakrát svého soupeře obraly o body. Sobotní duel ale vyšel domácímu SK na výbornou. Do karet mu hrály hned dva faktory. Po delší době kompletní tři formace a také mokrý plastový povrch. I díky druhému jmenovanému měli domácí lepší pohyb a byli aktivnější, což ve finále znamenalo na jejich straně více brankových příležitostí. Hostující Pojer dlouho držel soupeře na uzdě, ale nakonec 5x kapituloval. Hosty musela mrzet hlavně druhá pasáž hry, kdy měli při skóre 1:1 dlouhou přesilovku a v ní několik šancí na otočku, jenže poté během minuty 2x inkasovali. Za Jihlavu řádil především útočník Střecha, který narození dcery Elišky oslavil stylově hattrickem. Jihlava po výhře 5:1 stáhla bodové manko na Sudoměřice na rozdíl bodu. Okříšky musí po další prohře vyhlížet výsledky Bulldogs v boji o postup do play-off.

SK Jihlava – JVSK Slza Okříšky 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Střecha (Pošvic), 26. Hlavatý T. (Jiskra), 26. Střecha, 32. Střecha (Pošvic), 38. Král (Zeman) – 21. Riedl (Fiala, Hort).

Rozhodčí: Jurga, Macenauer. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Střely na branku: 32:28. Diváci: 15.

Jihlava: Čára – Jiskra, Zeman J., Harasim, Vávrů, Koch, Mareš – Zeman D., Zápotočný, Král “C“ – Pošvic, Hlavatý T., Střecha – Růžička, Bohatý, Hlavatý M. – Trybuček, Sáblík.

Okříšky: Pojer (Hašek) – Benáček “C“, Fila V., Gric, Hanzl – Hort, Pysk, Chlubna – Doležal, Fiala, Fila J. – Ludes, Mejzlík, Riedl.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6