2. liga

Základní část se blíží do finále. Udrží Sudoměřice první místo?

Po sérii proher Sudoměřice zabraly a udržely si před jihlavským SK první místo v tabulce. Flyers po delší době prohráli. Brno se na jaře stále nemůže chytit a Okříšky toho využily k náskoku v boji o účast v play-off.

Po sérii proher Sudoměřice zabraly a udržely si před jihlavským SK první místo v tabulce. Flyers po delší době prohráli. Brno se na jaře stále nemůže chytit a Okříšky toho využily k náskoku v boji o účast v play-off.

Vzkříšení Sudoměřic odnesli Buldoci

Tři prohry v řadě měli před víkendem na svém kontě borci ze Sudoměřic, kteří by po dalším zaváhání mohli klesnout z průběžného prvního místa tabulky. Naopak Bulldogs hrají o samotnou účast ve vyřizovací části soutěže, a tak chtěli své špatné výsledky zlomit stejně jako jejich soupeř. A to se jim také dařilo, když šli v samotném úvodu utkání do vedení. Jenže Sudoměřice zařadily vyšší výkonnostní stupeň a jejich jízda se v brněnské metropoli zastavila až na výsledku 10:2! Pod výsledek se podepsal hattrickem útočník Danielik. Hostující trenér pak určitě rád přivítal zpátky do svých řad extraligového Kalužu, jehož neúčast na výsledcích byla hodně znát. Domácí trenér Hejmal má plnou hlavu myšlenek a pokud bude chtít svůj tým dotáhnout do play-off, je před ním hodně práce, nicméně již málo času.

HBK Bulldogs Brno “B“ – SK Sudoměřice 2:10 (1:3, 1:4, 0:3)

Branky a nahrávky: 3. Kuntoš (Sáňka), 20. Kuntoš (Makara) – 5. Danielik (Pokovič, Polák), 7. Praskač (Polák, Kaluža), 12. Kaluža (Konderla, Toman), 19. Danielik (Pokovič), 27. Konderla, 28. Danielik (Pokovič), 29. Janík, 32. Stratil (Chovanec, Konderla), 35. Kaluža (Konderla, Stratil), 35. Petrek (Dufek).

Rozhodčí: Prudík, Hrazdíra. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Střely na branku: 21:36. Diváci: 15.

Brno: Alexa (od 27. min. Machovec) – Makara, Mucha “C“, Sáňka, Vysloužil – Hovorka, Kuntoš, Machal – Protiva, Šír, Slouka – Zemen.

Sudoměřice: Kučera – Dufek, Petrek, Praskač, Stratil “C“, Toman – Balát, Blanárik, Chovanec – Danielik, Heštera, Janík – Kaluža, Konderla, Pokovič – Polák.


Tuhá bitva městských rivalů

Přímý souboj o druhé místo svedl do boje městské rivaly. Oba mančafty se navíc mohly pochlubit velmi dobrou formou, když v rozmezí týdne porazily vedoucí celek tabulky. Zápas na straně Flyers hodně ovlivnila početná marodka, kvůli které „Letci“ vsadili spíše na defenzivní pojetí hry. Hru týmům také kazilo aprílové počasí, když se hrálo několikrát ve sprše krup i sněhové vánici. V derby šli do vedení o něco více aktivnější hráči Sportovního klubu, když se od modré prosadil Král. Na jeho trefu navázal v samostatném úniku o pár minut později Fejt. Hubené vedení 2:0 mohli Flyers zdramatizovat ve druhé polovině třetí třetiny, když měli k dispozici dlouho trvající dvojnásobnou přesilovku. Tu následně ještě posílili při hře bez brankáře, ale konečné skóre se již neměnilo.

SK Jihlava – HBC Flyers Jihlava 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Král (Zeman D.), 23. Fejt (Bohatý).

Rozhodčí: Kánský, Vykydal. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Střely na branku: 29:29. Diváci: 15.

SK: Čára – Jiskra, Zeman J., Harasim, Vávrů, Koch, Mareš – Zeman D., Zápotočný, Král “C“ – Růžička, Hlavatý T., Střecha – Fejt, Bohatý, Hlavatý M.

Flyers: Jobák – Gregor, Havlíček, Homola, Kourek “C“ – Brázda, Lichtenberg, Rezek – Schrek, Souček, Zelený.

Okříšky zabraly a jsou čtvrté

Domácí Slza chtěla využít prohry Brna, s kterým bojuje na dálku o poslední volné místo ve vyřazovací části soutěže. V roli favorita pak na domácím hřišti mladý tým Hodonína. Nicméně na jaře Hodonín právě Okříšky porazil, a tak si měli soupeři co vracet. A dlouho to byla v Okříškách vyrovnaná bitva, kdy domácí útočníci končili na skvěle chytajícím brankáři Pomajbíkovi. K němu se však ke smůle hostů nepřipojil žádný střelec, a tak Okříšky díky následným slepeným gólům rozhodly utkání pro své barvy. Konečné skóre 5:0 dává partě kolem srdcaře Fialy klid do závěru základní části, ve které budou Okříšky chtít vybojovat semifinále. O všem nejvíce napoví přímý souboj s Brnem, který bude brzy na programu 2. ligy.

JVSK Slza Okříšky – HBC Hodonín “B“ 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Fiala (Samek I., Benáček), 19. Samek I. (Fiala), 35. Fila (Riedl), 35. Malý (Doležal), 41. Hort (Fiala, Ludes).

Rozhodčí: Vykydal, Kánský. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Střely na branku: 42:20. Diváci: 10.

Okříšky: Martin (Musil) – Benáček “C“, Gric, Hanzl, Hort – Chlubna, Doležal, Fiala – Ludes, Malý, Mejzlík – Riedl, Samek I.

Hodonín: Pomajbík – Hruška, Procházka, Rehák, Hrušecký – Jordán, Mráz, Rychlovský – Šenfeldr, Slezák, Šupa – Švec.


Dostihy o krále střelců

Čtyři kola před koncem je na čele kanonýrů s 19ti góly brněnský Ondřej Šír. Tomu však šlape na paty Marek Mejzlík z Okříšek (17 branek) a Martin Chovanec ze Sudoměřic (16 branek). Na čele kanadského bodování se o cenu pro nejproduktivnějšího hráče přetahují hráči Okříšek David Fiala (29), Marek Mejzlík (27), Ondřej Jobák (26) Flyers, Ondřej Šír (24) z Bulldogs a sudoměřický Martin Chovanec (24). Mezi brankáři si to už pravděpodobně ve zbytku základní soutěže rozdají pouze David Kučera 92,2% (Sudoměřice) a Lukáč Čára 91,4 (SK Jihlava).

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6