Ostatní oznámení

Jihomoravský kraj zavítal na turnaj krajských výběrů U15 do Prahy

Naposledy se celek našeho regionu představil na turnaji krajských výběrů U13 v Opočně v roce 2019. Po téměř tříleté pauze se tedy výběr tentokrát do patnácti let vydal pod vedením trenéra Jaška do Pražské Hostivaře.

Na turnaji se výběr Jihomoravského kraje nejprve utkal ve skupině s výběry Středočeského a Pardubického kraje. V prvním utkání se výběru příliš nedařilo, částečně to také bylo způsobeno tím, že se mnozí hráči poprvé viděli teprve při prvním zápase. A tak výběr Jihomoravského kraje podlehl Středočechům 4:0. Nejlepší hráčkou utkání byla vyhlášena Liliana Dinková, která odvedla skvělou práci v obraně.


Do dalšího utkání proti Pardubickému kraji nastoupil tým v pozměněné sestavě, a to se také vyplatilo, když se podařilo vstřelit dvě branky, jejichž autorem byl Sebastian Jánoš, který také dostal na konci utkání cenu pro nejlepšího hráče. Bohužel soupeři se v průběhu podařilo srovnat na 2:2, a tak o vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy, kdy předvedl hned několik skvělých zákroků gólman Dušan Havlásek. Rozhodující nájezd proměnil Matyáš Jankůj.

Po odehrání zápasů ve skupině pokračovaly zápasy o umístění, kde se Jihomoravský celek utkal s výběrem Královehradeckého kraje, kterému podlehl těsně 1:2. V zápasu se prosadil Jakub Havlásek a také Antonín Jůza, kterému však gól nebyl uznán, protože míček do branky doputoval až po odpískání.


Výběr si tak kromě zkušeností a zážitků odvážel pohár za 6 místo. Všem hráčům patří velké díky, za reprezentaci Jihomoravského kraje a skvěle odvedené výkony.

Sestava: Pavlásek (Fichna) – Dinková, Havlásek, Hora, Nevřivý, Růžička – Cebák, Jankůj, Jánoš, Josefíková, Jůza, Kalužík, Laš, Moravský, Žádník.

Trenéři: Martin Jašek, Kristýna Butašová

Více fotografií najdete ZDE

V červnu se uskuteční turnaj krajských výběrů U13 v Rakovníku, kam se chystají hráči opět reprezentovat Jihomoravský kraj.