2. liga

Šlágr kola ozdobil závěr základní části

Dvě kola před koncem základní části je téměř jasno. Ve šlágru kola Sudoměřice přetlačily Jihlavu 2:0 a mají prvenství v základní části ve svých rukou. Po vzájemném souboji si vybojovaly účast v play-off Okříšky. Černý Petr zůstane Brnu, které po špatném jaru skončí sezóna pouze v základní části.

Dvě kola před koncem základní části je téměř jasno. Ve šlágru kola Sudoměřice přetlačily Jihlavu 2:0 a mají prvenství v základní části ve svých rukou. Po vzájemném souboji si vybojovaly účast v play-off Okříšky. Černý Petr zůstane Brnu, které po špatném jaru skončí sezóna pouze v základní části.

Šlágr kola rozhodly přesilovky

Očekávaný souboj o první místo se nesl v levelu play-off. Ani jeden soupeř nedal tomu druhému nic zadarmo a v rukavičkách se také nehrálo. Gólový účet otevřel domácí Polák, který využil v přesilové hře na zadní tyči přesný pas z hole Hujsy. Jihlava mohla reagovat také v početní výhodě, jenže kanonýr Pošvic velkou příležitost nevyužil, a tak domácí před druhou sirénou z dorážky zvýšili vedení na 2:0. Začátek třetího dějství mohla Jihlava vsítit kontaktní branku, ale útočník Hlavatý T. neproměnil nařízené trestné střílení. A protože obrany obou celků šlapaly společně s brankáři na jedničku, další posun ve skóre nenastal. Sudoměřicím tak stačí ve zbývajících dvou zápasech uhrát 3 body a budou slavit prvenství v základní části. Jihlava však bude jistě čekat na možné zaváhání svého soupeře.

SK Sudoměřice – SK Jihlava 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Polák (Hujsa, Danielik), 28. Hujsa (Polák).

Rozhodčí: Hrazdíra, Prudík. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 14:24. Diváci: 36.

Sudoměřice: Kučera (Forch) – Blanárik, Dufek, Stratil “C“, Toman – Balát, Chovanec, Danielik – Heštera, Hujsa, Janík – Konderla, Mikula, Mišík – Petrek, Pokovič, Polák – Praskač.

Jihlava: Čára – Habermann, Jiskra, Koch, Vávrů – Fejt, Zápotočný, Pošvic – Růžička, Hlavatý T., Hlavatý M. – Mareš, Zeman D., Král “C“.


Boj o play-off zvládly lépe Okříšky

Přímý souboj o účast ve vyřazovací části nabídl duel mezi Buldoky a Slzou. Vyrovnaný duel plný emocí a brankových zvratů rozhodla závěrečná třetina, ve které se do branky trefovali pouze hosté, jenž si díky výhře zajistili jistou účast ve vyřazovací části soutěže. Brno po špatném jaru skončí bez play-off, což bude pro tento mančaft jistě velmi smutná zpráva. Tým z Brna doplatil na zranění a malou účast na venkovních zápasech. Okříšky si navíc mohou ještě vybojovat bronzovou pozici. To by však musely o nadcházejícím víkendu porazit venku Flyers, kteří by také určitě nechtěli jít do play-off z horší pozice.

HBK Bulldogs Brno “B“ J.V.S.K. Slza Okříšky 3:6 (1:1, 2:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Jelínek (Sáňka), 17. Jelínek (Šír), 21. Šír (Kuntoš) – 8. Mejzlík (Riedl), 17. Malý (Fiala), 29. Riedl (Benáček), 34. Mejzlík (Hanzl, Fila), 36. Riedl (Fila), 45. Fila (Martin).

Rozhodčí: Ščudla, Chytil. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Střely na branku: 16:24. Diváci: 38.

Brno: Alexa (od 35. min Bláha) – Hruška “C“, Mucha, Řehulka, Sáňka – Hovorka, Jelínek, Kuntoš – Machal, Protiva, Šír – Sloupka, Zemen.

Okříšky: Martin (Pojer) – Benáček “C“, Gric, Hanzl, Pysk, Zelený – Fiala, Fila, Malý – Mejzlík, Riedl.


Letci kontrolovali zápas v Hodoníně

Flyers přijeli v roli favoritů na půdu mladého týmu Hodonína. Přestože měli domácí lepší pohyb a více hráčů k dispozici, byli to Letci, kteří se zapisovali do statistik utkání. Když už Flyers vedli vysoko 7:1, přidali domácí hokejbalisté pouze kosmetické úpravy na konečných 4:7. Hodonín ztratil už před dvěma týdny teoretickou naději na postup do play-off, přesto má tento mladý tým do budoucna velký potenciál a ten se bude chtít ještě v závěru ročníku zúročit. Flyers pak čeká v sobotu poslední zápas základní části, kdy budou na domácím hřišti hájit proti Okříškám třetí příčku v tabulce. K jistotě jim bude stačit remíza.

HBC Hodonín “B“ – HBC Flyers Jihlava 4:7 (0:2, 1:2, 3:3)

Branky a nahrávky: 26. Šupa (Navrátil, Helešic), 41. Rapant M. (Hruška), 42. Studénka (Procházka), 44. Šupa (Slezák) – 5. Smutný (Homola), 10. Smutný (Brázda), 20. Smutný (Brázda, Gregor), 26. Kourek (Homola), 33. Brázda (Rezek), 36. Gregor, 38. Jobák (Brázda, Kourek).

Rozhodčí: Vykydal, Chytil. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:2. Střely na branku: 20:24. Diváci: 20.

Hodonín: Pomajbík – Hrušecký, Hruška, Obrtlík, Omasta, Škrobák, Švagerka, Zetocha – Helešic, Navrátil, Procházka – Rapant M., Rychlovský, Šenfeldr – Slezák, Studénka, Šupa “C“.

Flyers: Schrek – Gregor, Havlíček, Homola, Kourek “C“ – Brázda, Smutný, Jobák – Lichtenberg, Rezek, Souček.


Kanadské bodování stále otevřené

Souboj o krále střelců a nejproduktivnějšího hráče soutěže bude zajímavé až do poslední chvíle. Kdo je Váš favorit?


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6