2. liga

Eagles zaskočili Flyers. Na čele se osamostatnil Hodonín!

12. kolo odstartovalo jarní část soutěže 2. ligy Morava-Jih. V něm jsme se dočkali jednoho velkého překvapení a zároveň zamotané postupové hádanky pro místa znamenající postup do play-off.

12. kolo odstartovalo jarní část soutěže 2. ligy Morava-Jih. V něm jsme se dočkali jednoho velkého překvapení a zároveň zamotané postupové hádanky pro místa znamenající postup do play-off.

Hodonín si pojistil první příčku

Na podzim hrál Hodonín ve velké pohodě a ukazoval to i v prvním jarním utkání. Parta kolem zkušených matadorů do Okříšek bušila od samého začátku, ale zároveň i hosté dokázali pozlobit soupeře. Solidně zaplněné hlediště ve druhé třetině zmrazil nováček v sestavě Slzy Přidal. Nicméně postupem času domácí utkání otočili a přispěla jim k tomu především nedisciplinovanost hostů, kteří usedli na lavici hanby celkem pětkrát, z toho třikrát domácí početní výhodu využili. Hodonín si díky výhře upevnil průběžné první místo v tabulce, Slza o účast v play-off musí ještě zabojovat v dalších utkáních. Nicméně s předvedeným výkonem při plném počtu hráčů může být její trenér spokojený.

HBC Hodonín – JVSK Slza Okříšky 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 29. Tomi (Rapant, Helešic), 29. Šupa (Tomi), 34. Helešic (Tomi, Rapant), 39. Zetocha (Randis, Mohyla) – 27. Přidal (Sýkora).

Rozhodčí: Ščudla, Löffler. Vyloučení: 1:5. Využití: 3:0. Střely na branku: 45:26. Diváci: 129.

Hodonín: Pomajbík (Studénka) – Crlík, Hruška, Mohyla, Zetocha – Helešic, Hrušecký, Hübl – Jánoš, Jurenka, Navrátil – Randis, Rapant “C“, Šenfeldr – Šupa, Tomi, Žádník.

Okříšky: Pojer (Musil) – Brychta, Hanzl, Pysk, Riedl “A“, Šerý – Chlubna, Fiala “C“, Fila – Novák “A“, Přibyl, Přidal – Štos, Sýkora.

Přetlačovanou rozhodla branka minutu před sirénou

Velká bitva byla k vidění na Novém Lískovci, kde tamní Buldoci přivítali marodkou zužovanou Jihlavu. Hokejbalisté SK šli během zápasu vždy do vedení, ale vzápětí přispěchalo domácí Brno s rychlou odpovědí. Přetahovaná, kde bylo k vidění nespočet zblokovaných střel, soubojů ale zároveň férová hra (1 vyloučený v zápase) spěla pomalu ale jistě k prodloužení, když minutu před koncem zužitkoval Bohatý přesného pasu Fejta. Brno se snažilo se zápasem ještě něco dělat při hře bez brankáře, ale na body to už nestačilo. Pro Buldoky to byla krutá rána, protože si do tabulky za svůj výkon jistě zasloužili bodový příspěvek. Jihlava díky výhře zůstává ve hře o přední příčky.

HBK Bulldogs Brno “B“ – SK Jihlava 4:5 (1:2, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Kuntoš (Dendys, Hruška), 18. Řehulka (Svoboda, Petřík), 34. Kuntoš, 39. Jelínek (Šír) – 2. Peschout (Blaško, Bohatý), 13. Bohatý (Král, Peschout), 27. Zbořil (Peschout), 35. Hlavatý (Fejt, Blaško), 44. Bohatý (Fejt, Hlavatý).

Rozhodčí: Ščudla, Filípek. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Střely na branku: 23:21. Diváci: 20.

Brno: Šťastný (Krejčí) – Dmytryszyn, Protiva, Sáňka “A“, Vrška, Závodský – Dendys, Fišar, Hruška “C“ – Jelínek, Kuntoš, Petřík – Řehulka, Šír “A“, Slouka – Svoboda.

Jihlava: Čára (Gruss) – Blaško “A“, Vávrů, Zbořil, Hrbáč – Bohatý, Peschout, Král “C“ – Ileček, Hlavatý, Fejt – Zápotočný “A“, Apeltauer, Hora.

V Zohoru otevřeli nové hřiště porážkou

V tomto střetnutí domácí Zohor se krom startu z jarní části soutěže těšil i z nového povrchu. Plastové hřiště a upravený areál čekal na svůj první ostrý zápas, při kterém tamní hokejbalisty dojel otestovat soupeř ze Sudoměřic. Zohor nemohl do zápasu nasadit tu nejsilnější možnou sestavu a bylo to znát. Od začátku tahaly Sudoměřice za delší konec provazu a i díky bodovému přispění jejich nové posily Drgoně (1+2) nakonec dokráčeli k pohodlné výhře 5:1. Zohor se tak musí v tabulce otáčet již za sebe a začít naplno bodovat při stíhací jízdě pro vstupenku do play-off. Naopak Sudoměřice se díky výhře posunuly na druhou příčku tabulky.

HBK Roconaba Zohor – SK Sudoměřice 1:5 (0:2, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 45. Šteffek (Trávníček) – 11. Pokovič R. (Drgoň, Danihel), 13. Pokovič R. (Drgoň, Pokovič T.), 34. Drgoň (Pokovič R., Rapant), 40. Pokovič T., 43. Danihel (Praskač, Pokovič T.).

Rozhodčí: Kralovič, Hozák. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Střely na branku: 15:29. Diváci: 10.

Zohor: Pramuka – Balek, Dulanský, Neradovič “A“, Švec, Vach – Cabadaj, Dejl, Esterle – Mikudík, Raček “A“, Samochin “C“ – Šteffek, Trávníček, Závadský.

Sudoměřice: Petrovič – Danielik, Danihel, Drgoň, Guček, Ivánek, Janík, Muráň, Pokovič R., Pokovič T. “C“, Praskač, Rapant, Toman.

Flyers doma poprvé prohrály. Letce zaskočili Eagles!

Vstup do jarní části sezóny zkušeným Flyers nevyšel. Souboj na dálku o první místo v základní části narušili mladíci z Eagles, kteří potvrdili kvalitní zimní přípravu v úvodu jara. Začátek zápasu totiž Flyers nezachytili a hosté z Eagles po hřišti létali a vypracovali si dvoubrankové vedení. To si pak v průběhu zápasu udržovali a odolali na konci místy i obrovskému tlaku „Letců“. Za zmínku stojí dvě asistence brankáře Brna nebo tříbodový Navrátil. Eagles tak udělali velký krok v boji o účast ve vyřazovací fázi soutěže. To Flyers nyní ztrácí na první místo tabulky 6 bodů, nicméně mají ještě k dispozici jeden odložený zápas.

HBC Flyers Jihlava – Eagles Brno 4:5 (0:2, 2:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 16. Pometlo (Rezek, Adam), 28. Rezek (Kourek, Jobák), 42. Pometlo (Jobák, Rezek), 45. Havel (Zelený) – 4. Ohainka (Navrátil), 8. Svoboda (Navrátil), 29. Kycl (Charvát), 36. Pešák (Charvát, Šotlík), 45. Ohainka (Navrátil).

Rozhodčí: Vokurka, Ščudla. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Střely na branku: 39:33. Diváci: 32.

Flyers: Milfajt – Homola, Kochánek, Kourek “C“, Zelený – Adam, Brázda, Havel – Jobák, Lichtenberg, Mlejnek – Pometlo, Rezek, Schrek – Smutný.

Eagles: Charvát (Foršt, Kavický, Matýšek, Nemeškal, Pešák, Šmarda ml. “C“ – Klobása, Kycl M. “A“, Kycl O. – Navrátil, Ohainka, Šotlík – Šplíchal “A“, Svoboda.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6