2. liga

Domácí týmy využily ve čtvrtfinále své prostředí na 100%

O víkendu se roztočil kolotoč jménem PLAY OFF. Ve hře byly čtyři týmy, které usilují o postup do další fáze soutěže a blíže k tomu mají Sudoměřice a SK Jihlava. Oba domácí celky totiž naplno využily své prostředí a v sobotu budou mít k dispozici postupoví mečbol. V zápasech padala spousta branek a v

O víkendu se roztočil kolotoč jménem PLAY OFF. Ve hře byly čtyři týmy, které usilují o postup do další fáze soutěže a blíže k tomu mají Sudoměřice a SK Jihlava. Oba domácí celky totiž naplno využily své prostředí a v sobotu budou mít k dispozici postupoví mečbol. V zápasech padala spousta branek a v Jihlavě dokonce diváci překročili 100.

SK otočil z 0:2 na 3:2!

Do úvodního čtvrtfinále regionální série mezi SK Jihlava a JVSK Slza Okříšky vstoupili lépe hosté. Jihlava v první třetině nebyla vůbec v zápase a Okříšky to trestaly dvěma přesnými a zároveň krásnými zásahy. Ve druhé třetině nastoupila domácí Jihlava jako vyměněná a během necelé minuty skóre zápasu vyrovnala. Pro hosty pak bylo na konci druhého dějství ještě hůře, protože Zápotočný zápas ve 28. minutě zcela otočil ve prospěch jihlavského týmu. Ve třetí třetině pak 94 diváků sledovalo vyrovnaný souboj, ve kterém měly Okříšky o něco blíže ke vstřelení vyrovnávací branky, nicméně skvělý Čára za svá záda již žádný míček nepustil a to ani přes závěrečný velký tlak a přesilovou hru 6 na 3.

SK Jihlava – JVSK Slza Okříšky 3:2 (0:2, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Hlavatý (Peschout, Král), 17. Maštera (Bohatý), 28. Zápotočný (Král, Zeman) – 2. Chlubna (Přibyl), 14. Novák (Fiala, Sýkora).

Rozhodčí: Motyčka, Procházka. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 31:42. Diváci: 94.

Stav série: 1:0.

Jihlava: Čára (Gruss) – Peschout, Hora, Mareš, Zbořil, Harasim, Vávrů, Jiskra – Ileček, Hlavatý, Střecha “A“ – Bohatý, Maštera, Fejt – Zeman, Zápotočný “A“, Král “C“ – Dvořák, Moravský.

Okříšky: Pojer – Benáček “C“, Brychta, Gric “A“, Hanzl, Pysk, Riedl, Šerý, Vilímek – Chlubna, Fiala “A“, Fila – Malý, Němec, Novák – Přibyl, Sýkora, Štos – Přidal.


Jihlava zvládla také druhý domácí zápas

Druhé čtvrtfinále se hrálo opatrně bez větších příležitostí. I proto úvodní branka SK padla po nenápadné situaci. Odpověď Okříšek přišla v přesilové hře, a tak se do první pauzy odcházelo za nerozhodného stavu. Ve druhé třetině to pak byla Jihlava, která diktovala tempo zápasu a zaslouženě si vypracovala dvoubrankové vedení. To nakonec Okříšky dokázaly stáhnout a vypadalo to, že se za nerozhodného stavu půjde opět do kabin. Nicméně přišel zlomový okamžik a to individuální akce útočníka Bakuse, který dvě vteřiny před sirénou vrátil SK vedení. Třetí třetina byla rozkouskována řadou vyloučení a potyček. Když to vypadalo, že se hosté nadechují k náporu, přišla vysoká hůl obránce Šerého a přesilovkový gól Jihlavy. Ta pak přidala ještě jednu branku a bylo rozhodnuto. Okříšky tak budou nadcházející víkend odvracet konec sezóny, Jihlava naopak může slavit postup do dalšího kola.

SK Jihlava – JVSK Slza Okříšky 6:3 (1:1, 3:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Pošvic (Maštera), 22. Maštera (Střecha), 24. Střecha (Hlavatý), 30. Bakus, 43. Harasim (Bakus, Bohatý), 44. Maštera (Jiskra) – 10. Riedl (Novák, Fiala), 27. Novák (Mejzlík, Fiala), 28. Přibyl (Mejzlík).

Rozhodčí: Ščudla, Pavlovec. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Střely na branku: 34:34. Diváci: 137.

Stav série: 2:0.

Jihlava: Čára (Kváš) - Peschout, Hora, Hrbáč, Vávrů, Mareš, Jiskra – Ileček, Hlavatý, Střecha “A“ – Bohatý, Maštera, Pošvic – Harasim, Bakus, Král “A“ – Dvořák, Moravský.

Okříšky: Pojer (od 30. minuty Musil) – Benáček “C“, Gric “A“, Hanzl, Němec, Pysk, Riedl, Šerý – Chlubna, Dočekal, Doležal – Fiala “A“, Fila, Mejzlík – Novák, Přibyl, Široký – Štos.


Dobývání Charvátovy svatyně trvalo 28 minut

Nabitý kádr Sudoměřic versus prořídla sestava Eagles. I tak by se dalo uvést čtvrtfinále mezi těmito celky. Sudoměřice do vyřazovacích bojů řádně posílily svůj kádr a ukazují, že by rádi po roce opět došli v play-off co nejdále. Eagles měli naopak skvělé jaro, ale na čtvrtfinále nemohli postavit to nejlepší, co mají, neboť jejich junioři hráli svoji kategorii, plus se jim zápas kryl s první ligou. Přesto všechno kanonýr Ohainka poslal svůj tým do vedení ve 23. minutě a dlouho Eagles nájezdům domácích odolávali. Tedy až do 28 minuty, kdy Charvát poprvé kapituloval. Ve třetí třetině se herní převaha více projevila a i díky využitým přesilovkám nakonec domácí Sudoměřice dokráčely k jasnému vítězství 6:1.

SK Sudoměřice – Eagles Brno 6:1 (0:0, 1:1, 5:0)

Branky a nahrávky: 28. Danihel (Hujsa), 36. Drgoň (Danihel, Krajsa), 39. Drgoň (Hujsa), 40. Pokovič T. (Toman), 42. Hujsa (Praskač, Toman), 44. Drgoň (Ivánek, Danihel) – 23. Ohainka (Šplíchal, Hampejs).

Rozhodčí: Ščudla, Filípek. Vyloučení: 2:4. Využití: 3:0. Střely na branku: 41:33. Diváci: 50.

Stav série: 1:0.

Sudoměřice: Kučera - Chovanec, Danielik, Danihel, Drgoň, Hujsa “A“, Ivánek, Janík “A“, Krajsa, Mikula, Petrek “C“, Pokovič R., Pokovič T., Polák, Praskač, Toman.

Brno: Charvát – Kavický, Matýšek, Nevřivý F,, Pešák, Šmarda ml. “C“ – Baláž, Hampejs, Klobása – Kycl, Nevřivý V., Ohainka “A“ – Šplíchal “A“.


Druhý bod pro Sudoměřice

Ve druhém utkání série byly domácí od začátku aktivnější a lépe si poradili s obrannou ulitou svého soupeře a zároveň eliminování jejich protiútoků. O osudu utkání pak rozhodla především prostřední část, kde Sudoměřice vstřelily tři poměrně rychlé branky a zbytek zápasů dohrávaly v pohodě. Přesto si domácí Toman připsal vyšší trest za píchnutí hokejky a tím přidělal disciplinární ligové komisi v parných dnech starosti. Za zmínku stojí jistě i fakt, že domácí se prosadili dvakrát ve vlastním oslabení. V sobotní odpoledne tak mohou slavit Sudoměřice postup do semifinále potřetí v řadě, nicméně Eagles se budou chtít doma jistě ukázat a sérii na plastovém hřišti zdramatizovat.

SK Sudoměřice – Eagles Brno 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Hujsa (Danihel), 17. Drgoň (Krajsa), 22. Pokovič R. (Drgoň, Polák), 23. Pokovič T. (Chovanec), 35. Chovanec (Mikula), 39. Mikula (Polák, Krajsa) – 45. Navrátil (Šotlík).

Rozhodčí: Hrazdíra, Filípek. Vyloučení: 5:0, navíc Toman (SUD) 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 29:15. Diváci: 50.

Stav série: 2:0.

Sudoměřice: Kučera (Papp) – Chovanec, Danielik, Danihel, Drgoň, Hujsa “A“, Ivánek, Janík “A“, Krajsa, Mikula, Petrek, Pokovič R., Pokovič T. “C“, Polák, Praskač, Toman.

Brno: Charvát (Čupr) – Hampejs, Kavický, Máčal, Nevřivý F., Šmarda ml. “C“ – Baláž, Grega, Klobása – Kycl “A“, Navrátil, Nevřivý V. – Ohainka “A“, Šotlík.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6