2. liga

Obě semifinálové série jsou shodně 1:1

Zajímavější to snad být ani nemůže. Po úvodních duelech semifinálových sérií hrají všichni shodně 1:1 na zápasy. Poznáme o víkendu finalisty soutěže?

Zajímavější to snad být ani nemůže. Po úvodních duelech semifinálových sérií hrají všichni shodně 1:1 na zápasy. Poznáme o víkendu finalisty soutěže?

Fantastických 186 diváků sledovalo bitvu do závěrečné sirény

Vítěz základní části HBC Hodonín hostil na svém hřišti v úvodní semifinále obhájce prvenství SK Jihlava. Hodně očekávanou bitvu odšpuntoval v první třetině pro hosty pohotový Střecha. Domácí se vrátili do zápasu o čtyři minuty později zásluhou Peše a minutu před koncem dokonce brankou do šatny otočili duel. V prostředním dějství našel krásně Dominik Tóth na zadní tyči číhajícího Helešice a Hodonín šel do dvoubrankového trháku. Ve třetí třetině hostující Maštera z dorážky snížil na jediný gól a zmrazil domácí tribuny. Ty utichly také v samém závěru, kdy měla Jihlava k dispozici přesilovou hru 5 na 3. Jihlavští nabídnuté šance nevyužili, orazítkovali pouze tyč, a tak bral první bod domácí Hodonín.

HBC Hodonín – SK Jihlava 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Peš (Šupa, Zetocha), 14. Hübl (Tóth D., Navrátil), 19. Helešic (Tóth D., Navrátil) – 1. Střecha (Hlavatý, Peschout), 38. Maštera (Hlavatý).

Rozhodčí: Ščudla, Prudík. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 29:33. Diváci: 186.

Stav série: 1:0.

Hodonín: Pomajbík (Studénka) – Crlík, Hrušecký, Hruška, Hübl, Mohyla “A“, Švagerka, Švec, Zetocha “A“ – Helešic, Hlavačka L., Jánoš – Navrátil, Peš, Rapant “C“ – Šenfeldr, Slezák, Šupa – Tomi, Tóth D., Tóth M.

Jihlava: Humlíček (Gruss) – Blaško, Habermann, Harasim, Hrbáč, Mareš, Vávrů “A“ – Peschout, Hlavatý, Střecha “A“ – Bohatý, Maštera, Pošvic – Fejt, Zeman, Král “C“ – Pošvic, Bína, Dvořák.


Benjamínek Gruss zlikvidoval 41 střel

Hodonín byl aktivní, útočil, naopak Jihlava z obranné ulity podnikala rychlé protiútoky. A byla to opět Jihlava, která šla do vedení a to zásluhou pumelice Ilečka. Domácí vyrovnali dvě vteřiny před koncem, kdy několikrát tečovaný míček od Švece propadl až za záda brankáře SK. Ve druhé části měl více brankových příležitostí Hodonín, ale sedmnáctiletý Gruss předváděl v brankovišti hostů životní výkon. V závěrečné třetině to pak bylo dlouhé čekání na větší příležitost, až se ujala střela Hlavatého od modré čáry. Hodonín mohl vyrovnat stejně jako soupeř o den dříve ve dvojnásobné početní výhodě, ale nabídnutou příležitost nevyužil. Jihlava tak vydřela vítězství a srovnala stav série.

HBC Hodonín – SK Jihlava 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Švec (Tóth M.) – 4. Ileček, 33. Hlavatý.

Rozhodčí: Hozák, Kralovič. Vyloučení: 3:7. Bez využití. Střely na branku: 44:22. Diváci: 184.

Stav série: 1:1.

Hodonín: Pomajbík (Studénka) – Crlík, Hrušecký, Hruška, Hübl, Mohyla “A“, Švagerka, Švec, Zetocha “A“ – Helešic, Hlavačka L., Jánoš – Navrátil, Peš, Rapant “C“ – Šenfeldr, Slezák, Šupa – Tomi, Tóth D., Tóth M.

Jihlava: Gruss (Kváš) – Blaško, Habermann, Harasim, Peschout, Mareš, Vávrů “A“ – Ileček, Hlavatý, Střecha “A“ – Bohatý, Maštera, Fejt – Zápotočný, Zeman, Král “C“ – Dvořák.


Sudoměřice zaskočily Flyers

Úvodní duel série, ve kterém „Letci“ chtěli vrátit Sudoměřicím dvě vyřazení za sebou v play-off začal ve velkém stylu domácích. Ti měli místy až drtivý tlak, ale jejich náporu vzdoroval skvělý brankář Kučera. Z jedné ojedinělé šance se schovanou střelou prosadil naopak hostující Janík a „Sudky“ tak šly do vedení těsně před pauzou. Ve druhé části se obrázek hry příliš neměnil. Flyers si v ofenzívě vylamovali zuby a Sudoměřice velmi dobře bránily. V této části hry fanoušci žádné branky neviděli. Ve třetí třetině byli Flyers několikrát blízko k vyrovnání, ale jejich akce zmrazili v rozmezí čtyř minut Drgoň s Krajsou, a tak Sudoměřice dokráčely k překvapivému vítězství 3:0. Souboj nejlepšího střelce Pokoviče a nejlepšího brankáře pro letošní sezónu, tak vyzněl lépe pro kanonýra hostů, který se asistenci podílel na vítězství svého týmu.

HBC Flyers Jihlava – SK Sudoměřice 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 13. Janík (Drgoň), 39. Drgoň (Danielik), 42. Krajsa (Pokovič T.)

Rozhodčí: Pavlovec, Borovec. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Střely na branku: 30:30. Diváci: 65.

Stav série: 0:1

Flyers: Drštička – Feldman, Gregor, Homola, Kochánek, Kourek “C“, Volf, Zelený – Adam, Brázda, Jobák – Lichtenberg, Mlejnek, Pometlo – Port, Pospíchal, Schrek – Smutný.

Sudoměřice: Kučera – Polák, Praskač, Petrek, Kovalovský, Janík “A“ – Danielik, Drgoň, Hujsa “A“ – Ivánek, Krajsa, Muráň – Pokovič R, Pokovič T. “C“


Přesilovky Letců zafungovaly na výbornou

Před začátkem zápasu ocenil předseda svazu nejlepší hráče letošní základní části. Nejlepším brankářem se stal domácí Drštička, vítězem kanadského bodování a také tabulky střelců pak hostující Tomáš Pokovič. V pokračování série se hrál podobný hokejbal, který byl k vidění o den dříve. A opět šli jako první do vedení hosté, když se prosadil kapitán hostů Pokovič. Domácí rychle kontrovali z hole Pospíchala. Rozzuzlení zápasu přišlo následně ve druhé třetině, kdy měli letci k dispozici dvojnásobnou početní výhodu a trestali. Během minuty se trefil Brázda s Jobákem a ačkoliv v samém závěru Sudoměřice ještě díky Krajsovi zápas zdramatizovali, nestárnoucí Zelený potvrdil minutu před koncem srovnání série. Ta se nyní přesouvá na asfaltový povrch.

HBC Flyers Jihlava – SK Sudoměřice 4:2 (1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Pospíchal (Port, Adam), 19. Brázda (Pospíchal, Pometlo), 20. Jobák (Pometlo), 44. Zelený (Port) – 8. Pokovič T. (Hujsa, Mikula), 43. Krajsa (Mikula, Kovalovský).

Rozhodčí: Ščudla, Chytil. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:1. Střely na branku: 34:29. Diváci: 76.

Stav série: 1:1

Flyers: Drštička – Feldman, Gregor, Havlíček, Homola, Kochánek, Kourek “C“, Volf, Zelený – Adam, Brázda, Jobák – Lichtenberg, Mlejnek, Pometlo – Port, Pospíchal, Schrek.

Sudoměřice: Kučera – Toman, Praskač, Polák, Petrek, Ivánek, Janík “A“ – Danielik, Dufek, Hujsa “A“ – Kovalovský, Mikula, Muráň – Pokovič R., Pokovič T. “C“, Krajsa.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6