2. liga

Jihlava vyřadila Hodonín. Sérii mezi Flyers a Sudoměřicemi rozhodne až pátý duel!

Známe prvního finalistu letošního ročníku 2. ligy Morava-Jih. SK Jihlava v něm bude obhajovat prvenství na úkor vítěze základní části z HBC Hodonín. Na svého soupeře si musí ještě chvíli počkat, série mezi HBC Flyers Jihlava a SK Sudoměřice dospěla do pátého duelu.

Známe prvního finalistu letošního ročníku 2. ligy Morava-Jih. SK Jihlava v něm bude obhajovat prvenství na úkor vítěze základní části z HBC Hodonín. Na svého soupeře si musí ještě chvíli počkat, série mezi HBC Flyers Jihlava a SK Sudoměřice dospěla do pátého duelu.

Flyers vyučovali v produktivitě

V sobotní den se hrálo na všech hřištích o postupový mečbol. Poměrně opatrný duel nabídl lehkou střeleckou převahu domácích, nicméně Flyers byli v koncovce efektivnější. I díky tomu se dostali do náskoku 4:1 a vůbec na jejich hráčích nebyl znát přechod na asfaltový povrch. V závěrečné třetině to nakonec drama ještě bylo. „Sudky“ se dostaly na rozdíl jediné branky, nicméně jejich kontaktní gól přišel až moc pozdě, a tak si Flyers druhý semifinálový bod pohlídali do závěrečné sirény.

SK Sudoměřice – HBC Flyers Jihlava 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Drghoň (Konderla), 31. Danihel (Drghoň), 45. Danihel (Kovalovský, Drgoň) – 10. Port (Pometlo, Mlejnek), 25. Adam (Jobák, Pometlo), 25. Mlejnek, 27. Pometlo (Port).

Rozhodčí: Ščudla, Vokurka. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Střely na branku: 24:11. Diváci: neuvedeno.

Stav série: 1:2.


Danihel sestřelil Flyers hattrickem

Nedělní duel se herně velmi podobal předchozímu souboji. Flyers byli blízkou ukončení série, ale Sudoměřice doslova vstaly z mrtvých. Jen pár minut tento mančaft dělilo od konce sezóny, ale proti byl při velké chuti hrající Danihel, který zařídil vyrovnání dvě minuty před koncem a sám v prodloužení dovršil hattrick. Za víkend tak má tento obránce na svém kontě pět zásahů. Naopak opět střelecky naprázdno vyšel kanonýr základní části Pokovič T., který hledá těžko recept na skvěle chytajícího brankáře Drštičku. Letci tak smutní a série se vrací zpátky do Jihlavy, kde o finalistovi bude muset rozhodnout dodatečný pátý duel.

SK Sudoměřice – HBC Flyers Jihlava 4:3 pp. (1:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Danihel (Konderla), 36. Drgoň (Danihel, Chovanec), 44. Danihel (Konderla, Drgoň), 52. Danihel (Krajsa, Pokovič T.) – 5. Jobák, 26. Adam (Pometlo, Jobák), 31. Havlíček (Port, Pometlo).

Rozhodčí: Kralovič, Hozák. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Střely na branku: 30:11. Diváci: 50.

Stav série: 2:2.

Sudoměřice: Kučera (Papp) – Chovanec, Danielik, Danihel, Drgoň, Dufek, Hujsa “A“, Ivánek, Janík “A“, Konderla, Kovalovský, Krajsa, Mikula, Muráň, Petrek, Pokovič R., Pokovič T. “C“, Polák, Praskač, Toman.

Flyers Jihlava: Drštička (Milfajt) – Gregor, Havlíček, Homola, Kochánek, Kourek “C“, Zelený – Adam, Brázda, Guth – Jobák, Lichtenberg, Mlejnek – Pometlo, Port, Pospíchal – Rezek, Schrek.

Velký jihlavský obrat

Hodonín rozehrál utkání o postupový mečbol výborně, když po dvou třetinách vedl jasně 4:1 a nic nenasvědčovalo tomu, že by se zaplněná jihlavská tribuna dočkala zdramatizování. Jenže hráči SK byli opačného názoru a začali hrát vabank. To jim nakonec vyšlo a nastal obrat, který se často nevidí. Domácí hráči překonali hostujícího brankáře hned šestkrát a tím utkání zcela otočili. Zlomový okamžik přišel především za stavu 4:4, kdy měl Hodonín k dispozici dlouhou přesilovou hru, ve které inkasoval na 5:4. Velký favorit letošního ročníku tak byl krůček od vyřazení.

SK Jihlava – HBC Hodonín 7:4 (1:2, 0:2, 6:0)

Branky a nahrávky: 12. Vávrů (Hlavatý), 32. Střecha, 34. Hlavatý (Střecha, Blaško), 37. Bakus (Pošvic), 40. Maštera (Peschout), 42. Maštera (Peschout), 44. Peschout (Pošvic) – 1. Mohyla (Slezák), 3. Zetocha (Šupa), 16. Tomi (Šupa, Zetocha), 20. Peš (Šupa).

Rozhodčí: Kánský, Vacek. Vyloučení: 5:15. Navíc Ileček (SKJ) 5+OK, Peš (HOD) 10+OK, Rapant (HOD) 5+OK. Využití: 3:0. Střely na branku: 41:33. Diváci: 118.

Stav série: 2:1.

Střecha poslal Jihlavu do finále

Nedělní duel byl oproti tomu sobotnímu extrémně opatrný. Ani jeden ze soupeřů nechtěl udělat chybu, a tak ani skvělých 186 diváků nevidělo ofenzivní koncert. Do varu dostal fanoušky domácí Pošvic, který zužitkoval dvojnásobnou početní výhodu. Zpátky do zápasu se Hodonín vrátil na začátku třetí třetiny, kdy si našla Zetochova dělovka cestu za Humlíčkova záda. V samém závěru pak mohli hosté vrátit sérii zpět domů, když měli k dispozici početní výhodu. Jenže chyby v rozehrávce využil Střecha k samostatnému úniku a dvacet vteřin před koncem uhasil naděje Hodonína, když poslal svůj tým do finále!

SK Jihlava – HBC Hodonín 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Pošvic (Hlavatý), 45. Střecha – 32. Zetocha (Sajdl).

Rozhodčí: Ščudla, Procházka. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 35:35. Diváci: 186.

Stav série: 3:1.

Jihlava: Humlíček (Gruss) – Blaško, Harasim, Hrbáč, Mareš, Vávrů “A“, Peschout – Ileček, Hlavatý, Střecha “A“ – Maštera, Bakus, Pošvic – Zápotočný, Zeman, Král “C“ – Dvořák, Bína.

Hodonín: Pomajbík (Studénka) – Hrušecký, Hruška, Mohyla “A“, Švec, Tóth D., Zetocha “A“ – Helešic, Jánoš, Navrátil – Peš, Rapant “C“, Sajdl – Šenfeldr, Slezák, Šupa – Tomi.


Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6