2. liga

Na sezónu se samozřejmě těším a doufám, že to takto má každý hráč v každém týmu, říká velezkušený David Fiala

Hokejbalový všeuměl a perfektní manažer z JVSK SLZA Okříšky David Fiala se chystá na svoji již 23. sezónu mezi hokejbalovými mantinely, a to je mu teprve 31 let. Již 13. sezónu bude hrát mezi dospělými. Letos s Okříšky tajně doufá, že může s Okříšky promluvit do celkového umístění po základní části.

Blíží se další sezóna, jak se těšíš na další ročník 2. ligy?

Na sezónu se samozřejmě těším a doufám, že to takto má každý hráč v každém týmu, protože proto hokejbal všichni hrajeme. Od posledního zápasu už uběhla nějaká doba, a tak je na čase znovu obout boty, vzít hokejku a vstoupit znovu mezi mantinely. Sice je to už přibližně moje 23. sezóna, když počítám úplné mládežnické začátky, kdy jsem začal s hokejbalem, ale stále mě to baví.

Co říkáte na celkový počet 8 účastníků v soutěži? Na jakého soupeře se nejvíce těšíte a na koho naopak nejméně?

Čím více týmů v soutěži, tím lépe. Je super, že se zpět vrací brněnští Eagles a soutěž obzvláštní i slovenský Zohor. Nemám žádný oblíbený či neoblíbený tým, ale jsem zvědavý právě na výkonnost těchto dvou celků. S hráči ostatních týmů se velmi dobře známe a bude fajn se znovu potkat na hřišti.

Jaké jsou cíle Tvého družstva pro nadcházející sezónu?

Rádi bychom hráli v první polovině tabulky, ale očekávám letos ještě těžší sezónu, než minulý rok. Chtěl bych, abychom ustálili sestavu a nemuseli s ní kvůli absencím tolik míchat, ale bojím se, že v tomto duchu budeme pokračovat i letos. V minulé sezóně jsme museli stále měnit složení formací, což ovlivnilo výkonnost v řadě utkání.

Započali jste již přípravu na další ročník? Jak bude příprava vypadat a jak často budete trénovat?

Přípravu začínáme 11. srpna. Původně jsem chtěl začít o něco dříve, ale bylo potřeba si od hokejbalu trochu odpočinout a doléčit různá zranění. Navíc v době prázdnin a dovolených je problém s účastí, tak doufám, že se sejdeme na prvním tréninku v solidním počtu. Čekají nás tréninky na hřišti formou různých cvičení a hra na dvě branky, stejně jako minulý rok. K tomu se hráči mohou udržovat v kondici během hokejbalových nedělí společně s bývalými hráči, kteří si chodí v Okříškách zahrát.

Proběhly nějaké příchody nebo odchody spoluhráčů před sezónou? Prozradíš nám jaké?

Z pracovních a rodinných důvodů nemůžeme letos počítat s Mírou Ludesem. Velký otazník visí také u produktivního Michala Nováka, kterého jsme postrádali v řadě zápasů i minulou sezónu skrz rodinné důvody. Zdravotní problémy a operace vyřadili ze hry na celou sezónu i Michala Vilímka a problémy s koleny dlouhodobě nepouští do hry ani Jana Hvězdu. Vrací se nám však někteří zranění hráči, ať už Ondřej Makovička nebo Martin Hanzl. Co se týče příchodů, z Jihlavy k nám přestupuje Jan Přibyl a do přípravy se zapojí i zkušený Ondřej Široký, který se k hokejbalu vrací po několika letech. Sestavu na zápasy však budeme muset bohužel řešit z týdne na týden skrz pracovní a rodinné věci.

Koho tipuješ na celkového vítěze soutěže? Kdo si myslíš, že ovládne kanadské bodování základní části?

Neznám aktuální sílu dvou nováčků, Zohoru a Eagles, takže těžko říct, jak bude tabulka vypadat. Vysoko nejspíše budou obhájci vítězství ze Sudoměřic. Tradičně silné budou obě Jihlavy, Hodonín se na jaře s mladými hráči hodně zlepšil, brněnští Bulldogs se každoročně posouvají výkony o kousek vpřed. Takže tipovat vítěze soutěže si netroufnu, tajně doufám, že do toho můžeme promluvit i my. Co se týče kanadského bodování, to je hodně ovlivněno tím, jaký počet zápasů hráči odehrají a v jakém týmu hrají. V lize se objevuje několik hráčů, kteří prošli extraligou a svými výkony vyčnívají. Každopádně řadu bodů určitě posbírá náš hráč Marek Mejzlík.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6