2. liga

Hodonín a Zohor si uhájil domácí pevnost, SK Jihlava loupila v Brně

Tento víkend pokračovalo 3. kolo druholigové soutěže, kdy se Hodonín doma utkal s rezervou Brna, Zohor přivítal doma okříšskou SLZU, SK Jihlava navštívila v Brně Eagles a duel Flyers se Sudoměřicemi se musel odložit. Jak dopadla jednotlivá utkání?

HBC Hodonín – HBK Bulldogs Brno ‚,B‘‘ 5:0

(1:0, 1:0, 3:0) – Tomáš Hrazdíra, Zdeněk Zvařič


Poměrně jednoznačné utkání se odehrálo u Hodonínské ZOO, kdy loni ještě prvoligový tým Hodonína poměřil již podruhé v daném týdnu síly s rezervou brněnských Bulldogs. Hodonín se již ve 3. minutě dostal do vedení zásluhou Jana Švagerky, kterému asistoval Dominik Švec. Hodonín tento gól uspokojil a již do konce 1. třetiny nepřidal žádný gólový zápis. Brno, které přijelo do Hodonína s desíti hráči do pole, během inkasovalo také jednou ve 2. třetině, kdy brněnský brankář Alexa podrazil v brejku hodonínského útočníka a následné trestné střílení Martin Šupa proměnil. Ve třetí třetině ještě Hodonín přidal postupně 3 trefy z holí Tótha, Helešice, Hrušky a zápas skončil 5:0. O naprosté dominanci Hodonína svědčí i počet střel na branku, když na hodonínského Oláha Bulldoci vyslali pouze 6 střel za celý zápas, kdežto hodonínský tým zasypal brněnského Alexu 34 projektily.



HBK ROCONABA Zohor – JVSK SLZA Okříšky 5:2

(3:1, 2:0, 0:1) - Marek Kralovič, Igor Neczli


Na půdu slovenského nováčka dorazila v devíti hráčích v neděli na 11:00 SLZA Okříšky. SLZA, namotivovaná středeční vítězstvím v ČP nad Jihlavou, se ještě ani pořádně nerozkoukala a již ve 3. minutě lovil Pojer ze své branky míček, kdy Kovár po asistenci Krebse v početní výhodě 5 na 3 skóroval na 1:0. V 5. minutě však Okříšky srovnaly. Aktivní Doležal přihrál do křídla Martinu Pyskovi, který nádhernou střelou příklepem vymetl horní roh a srovnal skóre na 1:1. Početnější tým Zohoru byl aktivnější a díky zvyku na malé hřiště střílel z každé šance na branku, díky čemuž se dostal do vedení 3:1 po první třetině, kdy na 2:1 zvyšoval Danihel a na 3:1 upravoval Rábek. SLZA si vytvořila také několik šancí, ale pokusy Sýkory, Doležala nebo Fily brankou neskončily. Druhá třetina se nesla v podobném duchu jak první. Nejprve Sýkora ze samostatného úniku neproměnil a na vyrážečce skončila i šance Fialy. Hostům v 9 lidech rychle ubývaly síly, čehož domácí využili a v druhé třetině dvěma góly rozhodli o svém vítězství. Třetí třetina probíhala v dobývání branky Zohoru. Doležal po krásné individuální akci neměl již čas na zakončení a Riedlova střela skončila na tyči. Konečnou podobu skóre dal zápasu Tomáš Riedl minutu před koncem, když využil Fialovu přihrávku před branku, kde si už poradil skvěle a stanovil skóre na 5:2. O celkovém obrazu utkání vypovídá i fakt, že Zohor přestřílel Okříšky 31:18. Zohor tak potvrdil svoje kvality, které ukazuje od začátku soutěže a nastínil, že bude nepříjemným soupeřem pro všechny týmy.



Eagles Brno – SK Jihlava 1:9

(0:1, 0:4, 1:4) – Petr Pavlovec, Michal Prudík


Na nedělní 11. hod zavítal celek SK Jihlava na půdu letošního nováčka Eagles Brno s našlapanou sestavou hokejbalových hvězd, posuďte sami: Blaško, Koch, Král, Střecha nebo Danko. Už jen samotná sestava budila po přečtení takový respekt, že ne každý tým by se jí dokázal postavit. Ač Eagles Brno bojovali srdnatě, tak neuvěřitelná převaha zkušeností a úspěchů zaúřadovala a Jihlava si odvezla zpět domů lehké 3 body. Zajímavostí utkání je fakt, že v jihlavské bráně exceloval pětinásobný mistr extraligy s Kert Parkem Praha čistokrevný útočník Petr Danko a nevedl si vůbec špatně, kdy dokázal počapat hned 23 střel a jediná střela brněnského Ondřeje Kycla dokázala najít správný cíl. V utkání také zaznamenal kovaný brankář v útoku Filip Koch spolu s Lukášem Pošvicem hattrick. 4 kanadské body zaznamenala další extraligová legenda Jan Střecha.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6