2. liga

Neřekl bych, že jsem vyloženě zakončovatel, řekl brněnský Ondřej Šír

Jihomoravská 2. liga už má za sebou první zápasy, my jsme se avšak s 28 letým brněnským útočníkem Ondřejem Šírem trochu poohlídli ještě za sezónou minulou. V rozhovoru jsme probrali brněnskou přípravu na tuto sezónu, jeho osobní statistiky a také i cíle a vize brněnského druholigového týmu.

V minulé sezóně jsi nastupoval jak v první, tak ve druhé lize, budeš to tak mít i tuto sezónu?

Upřímně nevím, všechno záleží na pracovním vytížení a také podle toho, jak bude potřeba. Zatím tomu nechávám volný průběh.


V individuálních statistikách jsi byl ve 2. lize poměrně úspěšný. Jak by si zhodnotil svůj osobní výkon ty?

Ano, tak zadařilo se a jsem rád. Chtěl jsem hlavně pomoct klukům do play off, ale to se bohužel nepodařilo, takže spokojený nejsem.


Podle statistik to vypadá, že ti spíše sedí role zakončovatele akcí. Je to tak, že raději volíš střelu než nahrávku, nebo to tak není?

Neřekl bych, že jsem vyloženě zakončovatel. Samozřejmě zkouším gólmany ze všech pozic a sem tam to tam spadne. Možná to je taky důvod, proč mi tam něco spadne. Ale určitě když má někdo možnost zakončit, zkouším ho najít.


Dáváš si před sezonou i ty osobně nějaké cíle nebo mety, kterých by si chtěl dosáhnout?

Určitě jsou to ty nejvyšší. Prvně play off a poté dojít co nejdál. Ale play off už je úplně jiná soutěž a záleží taky na momentální formě. Je to nevyzpytatelné.


Jak se ti daří skloubit hokejbal a práci? Kolikrát týdně se dostaneš na trénink?

Bohužel ta kombinace s prací je horší. Kombinuji to i s hokejem, tudíž toho času moc není. A bohužel sem po letošní sezóně zatím na hokejbale netrénoval. Absolvoval jsem tréninky pouze na hokeji a co jsem zvládl sám individuálně.


Ve vašem mančaftu je spoustu zkušených hráčů, ale tým se snaží zapracovávat mladší hráče. Dochází v týmu k nějaké generační obměně?

Samozřejmě generační obměna u nás probíhá a je to znát, ale touto fází si musí projit asi každý klub, takže se s tím musíme poprat i my a věřím, že kluci se zapracují rychle a bude to zase šlapat.


Jak vypadala letní v příprava v klubu? Připravovali jste se A i B dohromady nebo každý zvlášť?

Bohužel letní přípravu jsem s Brnem neabsolvoval, takže nemůžu moc o tom mluvit, ale probíhala kondiční příprava plus nějaká příprava na hřišti, což je taky důležitá část přípravy.


S jakými cíli jdete jako tým do následující sezóny?

Myslím, že v obou týmech je první krok udělat play off a pak už se hraje jiná soutěž, takže pak už se to bude řešit za pochodu. Ale určitě chceme dojít co nejdál.


Máte za sebou první zápas proti nováčkovi ze Zohoru, jak těžký to byl zápas vzhledem k výsledku?

No, byl to nešťastný zápas. Nechci se na nic vymlouvat, ale nebýt hloupých chyb, tak výsledek nebyl takový. Ze statistik se dá vyčíst, že nám nehrál do karet povrch ani o dost menší hřiště. Bylo nás dost, ale bohužel kvalitativně jsme zaostávali. Dost o tom vypovídá poměr střel. Věřím, že v Brně jim porážku oplatíme a vyhrajeme. Každopádně jsou to mladí kluci, kteří to dotáhnou v lize určitě daleko.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6