2. liga

Samozřejmě je tam spousta věcí, co je potřeba zlepšit, ale bodově se podzim vydařil nad očekávání, přiznává Jan Střecha

SK Jihlava v podzimní části neprohrála žádný zápas, jen třikrát se z výhry radovala až po základní hrací době a je na první pozici. Svými výkony pomáhal týmu také Jan Střecha, který je druhým neproduktivnějším hráčem ve druhé lize. Jihlavský útočník je rád, že se podzim povedl celku nad očekávání.

Bylo to jen o našem proměňování šancí


Honzo, s Jihlavou jste v podzimní části neprohráli žádné utkání a s dvaceti čtyřmi body jste na čele tabulky. Vydařila se vám podle očekávání?

Můžeme být spokojení. Samozřejmě je tam spousta věcí, co je potřeba do play off zlepšit, ale bodově se podzim vydařil nad očekávání.


Ztratili jste jen tři body, když jste o vítězství nerozhodli v základní hrací době. V čem vidíte silné stránky, že jste byli takto úspěšní?

Můžeme se spolehnout na výkony brankáře Lukáše Čáry. Od toho se odvíjí i to, že dokážeme zvítězit ve vyrovnaných zápasech, konkrétně třeba v nájezdech, kde jsme uspěli třikrát ze tří pokusů.


V posledním utkání před zimní přestávkou jste vyhráli s Eagles Brno 12:0. Jaký to byl souboj v závěru podzimu?

Pohodový závěrečný zápas podzimu. Ke vší úctě k Eagles, bylo to jen o našem proměňování šancí, na kolika gólech se skóre zastaví.


Produktivita se ode mě čeká


Byl to pro Vás nejvydařenější duel v poslední době, vsítil jste pět gólů a na dva nahrál. Jak jste si zápas užil?

Moc ne. Už byl totiž sníh a byla mi zima, a to já nerad (smích).


Jste nejproduktivnějším hráčem týmu, máte už více kanadských bodů než v loňské sezóně. Zatím jste si zapsal sedmnáct branek a třináct asistencí. Kde jste našel takovou formu?

Loni jsem cca půlku zápasů nehrál vzhledem k nedostatku času. Jinak si nemyslím, že mám nějak extra formu. V hokejbale už toho mám odehráno na všech úrovních hrozně moc a produktivita se ode mě čeká. A bodů jsem mohl mít mnohem víc, ale spoluhráči jsou kopyta a když jim to připravím, tak neproměňují tutovky (smích).


Další utkání odehrajete ve druhé lize až v březnu. Jak se budete přes zimní přestávku připravovat? Věříte, že v dobře rozehrané sezóně budete pokračovat?

V lednu začneme chodit do tělocvičny a jak to počasí dovolí, tak na hřiště. Jak jsem říkal v první otázce, víme, kde nás tlačí bota a na to se musíme zaměřit. Od toho se pak bude odvíjet to, jestli bude sezóna úspěšná nebo nikoliv.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6