2. liga

Mojí prací je pomáhat týmu jak góly, tak asistencemi, hlásí hodonínský Michal Rapant

Hodonínu se v podzimní části dařilo a přes zimní přestávku bude na třetím místě. Nejvíce kanadských bodů posbíral na podzim Michal Rapant, který je kapitánem týmu. Hodonínský útočník ale ještě od hokejbalu nebude mít volno, představí se na Evropském poháru v hokejbale 3-3.

Jsem rád, že se podařilo náš tým věkově omladit hráči z naší juniorky

Michale, s Hodonínem jste v podzimní části skončili na třetím místě, na první SK Jihlavu vám chybí tři body, ale soupeř má odehráno o utkání méně. Jak jste byl s výkony týmu spokojený?

Ano, s výkony týmu jsme spokojení, já osobně vím, že to může být i lepší, ale já jsem málokdy spokojený (smích). Jsem rád, že se podařilo náš tým věkově omladit hráči z naší juniorky, kteří si vybojovali stabilní místo a jsou naším motorem, to mně osobně dělá moc velkou radost i za ně.


O víkendu jste se utkali s týmem Bulldogs Brno, který jste porazili 4:3. Tři body jste si zařídili až v předposlední minutě. Co rozhodlo o vašem vítězství?

Poslední zápas byl hodně nervózní, ale to k tomu patří (smích). Rozhodla asi naše zkušenost jak v přesilovce, tak i to, že v poslední minutě vzal náš kouzelník Harry Potter (Tomáš Hübl) do rukou svoji čarodějskou hůlku a přímo z buly trefil vítěznou branku (smích).


Na výhře jste se podílel dvěma góly, oba vás poslaly do vedení. Jak důležité to byly branky?

Naše lajna a já osobně jsme tam od toho, abychom týmu góly pomáhali, když se to neděje, tak pouze zabíráme místo, ale to se zatím nestává (smích). Každý gól udělá radost týmu i hráči, já nejsem výjimkou (smích), ale doba, kdy jsem se honil za body, je dávno pryč, je pro mě důležité vědět, že nejsem jenom do počtu, ale i to se časem stane.


Zkusím zabojovat o šanci dostat se do nominace pro mistroství světa

Úspěšní jste byli také v Českém poháru, došli jste do třetího kola, tam jste ale prohráli se Vsetínem 0:4. Mrzí Vás, že jste se nedostali dál?

Pohár mě mrzí moc, zvlášť když to bylo proti Vsetínu, ve kterém jsem dvě sezóny hokejového života strávil (úsměv), ale soupeř byl na Pohár dobře připravený a zkušenější, v gólových šancích si poradil správně, mi bohužel ne. Vyhráli zaslouženě, zrovna tento zápas jsme my starší hráči týmu nepomohli, ale tak to někdy je. Mladí si Pohár vyzkoušeli, zase dobrá zkušenost, kterou věřím, že zužitkují v příštích startech v Poháru.


Jste nejproduktivnějším hráčem týmu, posbíral jste už více bodů než v minulé sezóně ve druhé lize. Vnímáte to na hřišti, že se vám letos v produktivitě daří více?

Jak jsem řekl, mojí prací je pomáhat týmu jak góly, tak asistencemi. Ale moc bych to k minulé sezóně nepřirovnával, se vším respektem k soutěži, co letos hrajeme, s 1. Ligou se to moc srovnat nedá. Je to obrovský rozdíl, hlavně k celkovému přístupu k samotné soutěži a celkově k hokejbalu, tak vlastně ve všem.


Nyní vás čeká zimní přestávka. Bude Vám hokejbal chybět nebo se mu budete nějak věnovat?

Přestávka se mě ještě netýká, protože mě čeká 2.– 4.prosince Evropský pohár v hokejbale 3-3, kde zkusím zabojovat o šanci dostat se do nominace pro mistroství světa, které se bude hrát u nás v Hodoníně, a to je pro mě obrovská motivace.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6