2. liga

Na to, jak lepíme sestavu před každým zápasem, tak druhé místo bereme, hlásí Ondřej Jobák

Tým Flyers Jihlava už má odehrané všechny zápasy v základní části, kde skončil druhý. V posledním utkání vyhrál s Hodonínem v prodloužení, na dvou bodech se výrazně podílel Ondřej Jobák. Jihlavský útočník zatím posbíral nejvíce bodů ve druhé lize v regionu. Nyní se s celkem připravuje na play off.

S kluky hrajeme dlouho a víme, co kdo zrovna udělá

Ondřeji, v jarní části jste prohráli jen jedno utkání a v základní části jste se umístili na druhé pozici. Jak se zatím ohlížíte za rozehranou sezónou?

Pár zápasů nám uteklo, například poslední v Zohoru jsme mohli a měli zvládnout lépe. Samozřejmě, že jsme chtěli být první po základní části, ale na to, jak lepíme sestavu před každým zápasem, tak druhé místo bereme.

O posledním hracím víkendu jste se podílel na výhře 5:4, když jste v prodloužení porazili Hodonín. Vyrovnával jste jen tři vteřiny před koncem základní hrací doby. Věděl jste, že už zbývá jen pár vteřin? Na co jste v takové situaci myslel?

Myslím, že jsme hráli přesilovku a odvolali gólmana. Musím zmínit hráče Hodonína, že se sám přiznal rozhodčímu k faulu, takhle ke konci zápasu klobouk dolů. Věděl jsem, že už je pár vteřin do konce. Brázďič (Štěpán Brázda, pozn. red.) střílel od červené a míček se odrazil od bránícího hráče přímo na mě a já jen myslel na to, že musím trefit bránu a spadlo to tam.

V letošní sezóně se Vám daří, ve 14 zápasech jste si zapsal 38 kanadských bodů, to je zatím nejvíce ve Vaší kariéře ve druhé lize. Co za tím stojí?

Nevím, asi že většinou hrajeme na dvě lajny, takže jsem pořád na hřišti, plus samozřejmě s kluky hrajeme dlouho a víme, co kdo zrovna udělá. To hraje velkou roli.

Hlavně se těším, že snad budeme hrát konečně na tři lajny

V základní části jste vsítil čtyři hattricky a jste 2. nejproduktivnějším hráčem druhé ligy v regionu. Na jaký vzpomínáte nejraději?

Abych řekl pravdu, tak si je ani nevybavuji... takže asi na ten poslední teď s Hodonínem.

S týmem jste zatím vstřelili v průměru nejvíce branek v utkání. Je produktivita dlouhodobě vaší silnou stránkou?

No spíš jediná (úsměv). Často se nám stane, že musí v bráně zaskakovat hráč z pole, takže musíme dávat hodně gólů, abychom měli šanci na vítězství (úsměv). Ale musím pochválit kluky, jak to zvládají. Třeba teď s Hodonínem měl Volfik (Lukáš Volf, pozn. red.) pár skvělých zákroků a hodně nás podržel.

Nyní vás čeká play off. Jak se na něj těšíte?

Měli by nás posílit kluci z hokeje, kteří s námi hrají každý rok, takže se hlavně těším, že snad budeme hrát konečně na tři lajny. Play off se na dvě hrát nedá, hlavně v našem věku. Teď si dva víkendy odpočineme a pak na to vletíme. Těšíme se, je dost možné, že je to naše poslední play off.

Tabulka 2. Liga - Morava Jih
POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hodonín
14 65:29 36
2.
HBC Flyers Jihlava
14 80:37 33
3.
SK Sudoměřice
14 83:41 30
4.
SK Jihlava
14 65:60 24
5.
JVSK SLZA Okříšky
14 62:65 18
6.
Eagles Brno
14 40:81 13
7.
HBK Roconaba Zohor
14 31:85 8
8.
HBK Bulldogs Brno B
14 42:70 6